Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

sharky 

všechny recenze uživatele

67% Průměrná komedie s pár dobrými vtípka, která už je jen tichou vzpomínkou na nejlepší kousky kdysi geniálního komika, aneb filmový svět rowanu atkinsonovi nějak nesvědčí. V každém případě, ale budou potěšeny milovníci bondovek, neb je v této komedii více z klasické bondovské éry, než v posledních dvou filmech s danielem craigem a snad žádná bondovská scenérie nebyla tak lákavá jako základna vysoko v zasněžených horách spojená se světem jen lanovkou. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě platí to samé, co v případě jedničky, akorát s drobnými odchylkami – velké gagy ustoupily drobným vtípkům v pozadí, vypustil se fekální humor a vedlejší postavy tentokrát čistě přicmrndávají hlavnímu hrdinovi, který prakticky nesleze z plátna. V rámci žánru je to pořád nadprůměr, přesto bych čekal, že se tvůrci po rozpačitých reakcích na první díl poučí. A oni si dál brnkají tu svojí. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Od dob našich agentů Vašků Hrušků si přisvojujeme i ty mile roztržité agenty z britských ostrovů vydávajících se ve smokingu na tajné mise s cílem zneškodnit elitní zabijáky. Chystá se atentát na čínského premiéra a jen Johnny English z MI7 ho dokáže překazit. V Mozambiku to sice před pár lety zmrvil a tak se raději uchýlil bezprostředně mezi tibetské mnichy, ale je zpět. A musí odhalit zrádce ve vlastních řadách, který rozjíždí velkou akci, ale na Johnnyho Englishe je zkrátka krátký i ten sebelepší zabiják. Představte si, že i když to tak na první pohled vypadá, není to tak komediálně pojato. Je to až nečekaně seriozní podívaná ve stylu bondovek s několika komediálními vsuvkami ve kterých je to podle grimas házených na kameru velmi často než častěji Mr.Bean než Johnny English. Na svou misi tentokrát není sám a vedle mladého agenta jsou zde k vidění také Gillian Anderson jako ředitelka MI7, které sice není tahle role až tak vzdálená, ale oproti tomu nebývá příliš k vidění v komediálních záležitostech nebo Rosamunde Pike v roli psycholožky do které se dokonce zamiluje. Naopak záporák Dominica Westa postrádal stylovost a nic extra nepředvedl a proplul tak filmem bez výraznější odezvy. Akčních sekvencí je dostatek. Nejsou sice až tak nápadité a navíc příznivci zadních projekcí nebo umělého sněhu mohou mít radost. Vtipu je poskrovnu. Scénky s golfem, respektive s nešikovným golfistou, s čínskou babkou vycvičenou do role zabijáka nebo s drogou ovládající lidskou mysl, to už je celkem ohrané, ale občas to i funguje. Nemusíte mít nakoukáno ve špionážním žánru, ani být příznivcem bondovek, protože tenhle film není přímou parodií. Dokonce se snaží jít ve vlastních špionážních stopách. Ne vždy se mu to daří a zaplátovat nudné odpoledne je cíl, který byl splněn. Po první nekoukatelném dílu je tohle hotový zázrak. 60% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Johnny English se vydává - co do atmosféry i děje - po stopách svého předchůdce, a i když nenabízí nic moc nového, jedná se o sympaticky a humorně strávených sto minut u obrazovky. Máme zde opět co dočinění s proradnými padouchy a jsme opět svědky toho, jak se English dostává z jednoho průšvihu do dalšího (matka šéfky a královna by mohly povídat). Nicméně - stále to na mě fungovalo a děj filmu vcelku odsýpal, takže jsem se nestíhal nudit. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Boli už aj omnoho horšie pokračovania. Pokles v kvalite je tu vidieť, ale nie je to až také zlé. Zatiaľ čo v jednotke bol humor prirodzenejší, tu sa tak nasilu snažia predviesť vtipy vyplývajúce z Johnnyho blbosti, až to občas vyznieva trápne. To som zaznamenal hlavne v prvej polovici, potom to už bol starý dobrý Johnny English. A oplatí sa počkať na záverečné titulky s jednou zábavnou bonusovou scénkou. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film sa natáčal v Londýne a Welwyn Garden City (Anglicko, Veľká Británia) a v Hongkongu a Macau od septembra 2010. (Arsenal83)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama