Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru vlastně neurážející žánrovka, která splní svůj účel a konečně nám snad uzavírá až zbytečně natahovanou story. Jenže s prvními dvěma díly se to prostě nemůže srovnávat a docela mě mrzí, že po těchto found footage peckách se musíme spokojit jen s hororovým průměrem. Ale oproti trojce je to klenot, to zase jo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jakmile se Plaza a Balagueró rozdělili, je po celé sérii REC. První dva díly v režii obou pánů byly super a měly pořádnou šťávu, zatímco trojka v rukou Plazy byla strašná blbovina, poslední Balagueův díl působí ultra laciným céčkovým dojmem, kdy se celý děj odehrává na palubě lodi na mořské hladině. Napětí pryč, atmosféra nikde, pouze suché dialogy a nuda. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkompletoval konečně tuhle kdysi nadějnou španělskou sérii a je mi z toho vlastně dost smutno.Rec byl v roce 2007 neskutečným hororovým zjevením, ještě nikdy jsem neviděl film o ''zombie'' který by byl tak neskutečně děsivý, krvavý a strhující.Okamžitě jsem si film oblíbil a jako hororovej nadšenec si ho hned zařadil do svých oblíbených žánrových filmů, no a potom už to šlo jenom dolu.Dvojka byla sice pořád slušná, ale napětí už bylo pryč a uječená policejní jednotka mě spíš rozesmívala a vše zachránil jen konec s démonickou Manuelou Velasco.Podle názvů pokračovaní jsme všichni čekali propuknutí viru do měst a totální společenský rozklad a ve čtyřce nějakou misi posledních lidí někde z Vatikánu na záchranu zbytků lidstva, jenže pánové Plaza a Balagueró asi chtěli šetřit a vydělávat, tak vznikla nejdřív nějaká podivná parodie od Plazy, která se bůh ví proč přesunula někam na svatbu a z hororu se stala komedie, kterou Plaza zničil hlavně tou imbecilní hudbou a po týhle ráně do zad jsme s obavami čekali na otce série jak jí zakončí a hle, z temného a originálního námětu se ve čtyřce stalo regulérní Halywůdský béčko, plný krve, akce a nulového napětí nebo byť jen náznaku nějaké hororové atmosféry.Scénář je místy plný totálních pičovin, všichni furt jen řvou a nesnesitelně a hystericky včetně nakažených, který mě připadali jako podebraný svině.Na Rec 4 může fandu jedničky potěšit jedině odkaz na první a snad i druhý díl, což je fajn začátek v domě, pár flashbacků a samozřejmě Manuela Velasco.Smutné je, že poslední dva díly měly být absolutním apokalyptickým a postapokalyptickým nářezem s temnou španělskou atmosférou a místo toho jsme se dočkali dvou bezduchých amerických béček, na kterých je nejlepší kundička ve svatebních šatech s motorovkou Leticia Dolera a kundička v bílém tričku s motorem od člunu Manuela Velasco a to je dost smutné.50%. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Po vynikajícím prvním a druhém snímku REC spatřil světlo světa díl třetí, nesoucí podtitul Génesis. Ten byl všemi kritizovaný a vcelku oprávněně, protože kouzlo série REC se úplně vytratilo. Zatímco první dva filmy natočili Jaume Balagueró a Paco Plaza spolu, další měl na starost každý zvlášť, a tak Plaza natočil Génesis a Balagueró Apocalipsis. Dost lidí mělo za to, že oním důvodem poklesu kvality série je právě post režisérské stoličky, a proto se mnohem více nadějí vkládalo do čtvrtého dílu. A i když se třetí REC moc nepovedl, tedy ohledně důstojného pokračování svých skvělých předchůdců, člověk se u toho aspoň slušně bavil a nebýt nálepky REC, nebylo by zklamání z filmu určitě tak velké. Naopak čtvrtý REC postrádá veškerou šťávu a hraje se spíš na kecy. Jasně, nějaký vysvětlení je důležitý, ale mohlo by se tam toho dít víc. Pro mě bohužel nejhorší díl. Největší plus je návrat Ángely Vidal. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s pôvodnou španielskou hororovou lahôdkou nemá vôbec zmysel. REC 4 sa pretransformoval na Resident Evil. A ako premena dopadla? No v porovnaní s jednotkou série RE dostáva na frak, ale ak by sa brali do úvahy len jej pokračovania, tak španielsky kečup nijako moc nezaostáva. Takže ak ste fandom nie REC, ale RES... série, tak tu máte k dispozícii európske placebo, ktoré vôbec nenudí a dobre vyzerá. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)
  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • Tristana Medeiros (Javier Botet), posadnuté dievča, ktoré začalo nákazu, je jediná postava, ktorá sa objavila vo všetkým štyroch dieloch série. (Crybaby)

Reklama

Reklama