Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jen ve zkratce - značka [REC] měla skončit druhým dílem a talentovaný Balagueró se měl věnovat peckám typu Zatímco spíš. Na čtyřce lze jen stěží pohledat jeho rukopis, takže přidanou hodnotu tohoto filmu vidím jen pramalou. Že nepůjde o žádnou velkolepou apokalypsu, se dalo čekat, ale že nedostanu ani nadprůměrnou hororovou zombies zábavu, to jsem teda nečekal. A na nějaký trapný dějový zakončování série, o předtitulkové scéně a zakomponování trojky nemluvě, nejsem zvědavěj. 45% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Za prvé: nuda k uzoufání, tady už potřeboval jen někdo zaplatit složenky. Za druhé: dějové rozvedení prakticky nejhorší možné. Člověk by čekal alespoň trošku originality a ne další věcněvetřelecký klon. Za třetí: je to nudné k uzoufání. Za čtvrté: návrat Angely potěšil, ale vlastně nic nezachraňuje. Jen se na to dalo trochu koukat a nebylo to úplně nesnesitelné (tak jako Rec 2), i když to, za páté: byla strašná nuda k uzoufání. Za šesté: doufám, že tímhle to všechno skončilo. Za sedmé: pokud někdy rec repete, tak je liché díly, protože za osmé: dvojka je otřesná a čtyřka k uzoufání nudná. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Jen pro pořádek - čtvrtý díl je v podstatě díl třetí, protože dějem přímo navazuje na jedničku a dvojku, kdežto trojka byla de facto filmem samostatným.) Moc nerozumím zdejšímu nízkému hodnocení - v brakovém B-žánru je REC 4 myslím hodně dobrá pecka. A nebýt zhovadile skákavé kamery, neměl bych příliš co vytknout. Působivé efekty, dobrá výprava i hudba, dobří herci, navíc Manuele to v tílku zatraceně sluší, zombie jsou správně drsní (a nejlepší z nich jsou naštvané zombie-opice), no a ke konci dojde trochu i na skrytý humor a nadsázku (rubací... totiž frézovací scény s lodním motorem). Trochu jiný šálek kafe než první dva RECy, ale chutnalo mi minimálně stejně dobře. "Vezmi ten hasičák!" "Nevím jak funguje!" "Jebni ho s ním po hlavě!" ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „[REC] 4: Apocalipsis“ by se spíše hodil do ranku akčního sci-fi než do ranku hororového, protože k akčnímu sci-fi má přece jenom blíže. „[REC] 4: Apocalipsis“ je profesionální film, který ale dějově vychází na prázdno a je spíše úlitbou fanouškům ve smyslu návratu hlavní postavy než hororem, který je určený pro všechny. V tom směru vyznívá jen jako trochu dražší béčko, které si hraje na něco víc. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po třetím díle nebylo co očekávat, ale pořád žila naděje, že to vezme do rukou Jaume Balagueró a dočkáme se nějaké změny. To se bohužel nestalo a v průměrné zombie podívané není o co stát. Pár dobrých nápadů najdeme, jako jsou třeba například opice, takže oproti předchozímu dílu je lehké zlepšení. Jenže k čemu je nějaké zlepšení, když první dva díly nasadily laťku hodně vysoko? K ničemu! Jsem akorát tedy zvědavý, jestli se dočkáme dalšího pokračování nebo tohle byla konečná, ve kterou upřímně i pevně doufám .. 5/10 = 50% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)
  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 3,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama