Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (168)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde totálně rezignuji na nějakou objektivitu. Všichni východoevropané mluví anglicky (což mi většinou vždy vadí), některé postavy jsou černobílé až běda a v ději (byť není nějak složitý) jsem se občas trochu ztrácel, ale co na tom, když oproti prvnímu (animovanému) dílu jde konečně o pravý residentovský survival, když jsou tam pěkné odkazy na hry, když hudba je typově přesně TA, jakou znám z her, když místy jsem měl pocit, že držím ovladač a hraju další díl a hlavně, když poslední půlhodina je masáž, která - být v hraném filmu - počurám se a která přesně evokovala ty krásné chvíle u playstation, kdy během hraní najednou ztmavne obrazovka a já už vím, že přijde na řadu renderovaná sekvence, přičemž položím ovladač a vychutnávám si ji. Pane Paule Przniči Andersone, tenhle kousek si s celou vaší sérií vytřel řiť! //// P.S. Kdokoliv, kdo o RE: Damnation tvrdí, že to dělá ostudu hrám, že to s nimi nemá nic společného a podobné kecy, by si měl uříznout hlavu a hodit ji Lickerovi. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Monstra a prvky resident evil zasazené do bouřlivého postsovětského satelitu. Mix, který k sobě sedí asi jako mléko a třešně. A co koukám nejsem jediný. Ale i přes to tu máme celkem schopný animovaný (CGI) film. Kvalita animace je překvapivá, textury a detaily jsou úžasné (zejména closeupy obličejů, např prezidentky (která vypadá jako Helen Hunt v nejlepších letech)). Hodně mě překvapil přístup ke zbraním - věrně zpracované (detaily, fungování) a hlavně - postavy s nimi operovaly tak, jak by to dělaly ve skutečnosti (s rozdíly trénovaný Leon a netrénovaný nadšenec). V tomhle bylo hodně detailů, kterých si zasvěcený, a tudíž zaujatý člověk všimne. Až mě udivilo, jak je v tomhle detailu (výzbroj, výstroj a chování/užívání) precizní v takové míře, kterou občas ani nezahlídnou leckteré hrané hollywoodské "vymazlené kousky". Samozřejmě tím nemám na mysli klasické filmové kraviny jako hrdinu co prokličkuje před smrští kulek bez škrábance a tak. Na tohle trpí i tento kousek. Obecně to byla ale příjemná "videoherní" zábava - tak se dá shrnout požitek - jako sledování dlouhého akčního intra nebo hraní nějaké videohry. (A kdo má problém v kontextu Resident evil (první videohra) versus tento film - neznám nic, co by se natočilo, co by bylo blízko videohře a ne totální fantasmagorii. Viz ty slátaniny s Milou Jovovich...) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné video hry společnosti Capcom. CITÁT - Moc čumíš na filmy......... Příběh pokračuje. Virus se šíří. Tentokrát jej zastihneme v malém samostatném státečku bývalé Ruské federace pojmenovaném Východo Slánská Republika. Ada Wongová zde spřádá svou politiku a s ničím se nemazlí. I presidentka státu má svou politiku a také se snaží. Nádherný je jejich společný souboj okolo 52 minuty. CITÁT - Odložila jsem váš odjezd ze státu na neurčito....... Je tu i náš starý známí Leon. Ten zase vyhledává problémy a pak se je snaží řešit. Momentálně řeší kdo používá ve Východo Slánské republice plaggy k manipulaci s civilisty. Zdánlivě se zde odehrává souboj mezi pěti stranami. Presidentka Světlana Belikova, která se snaží udržet u moci, šéf rebelů Buddy, který chce svrhnout vládu, Ady, jejíž úmysly nejsou skoro nikdy jisté, Leo, jako zástupce Americké vlády a souboj dvou virů v jednom T a G. V příběhu je několik nesrovnalostí, ale nejsou tak moc závažné. Například jsem nepochopil, proč se v 82 minutě převrátil ten tank. Ani opakovaný zpomalený záběr to nevyřešil. CITÁT - Zajdeme na pivko??......... Po krátkých titulcích se jmény hlavních aktérů je malý dovětek a po klasických titulcích je ještě pár záběrů a situací z nové hry. Povedené a zajímavé dobrodružství. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si říkal, že jednoho krásného dne budou "živý" herci minulostí. Nikdo jim nebude muset platit nechutné prachy a nebudeme o nich číst v bulvárech a v podobných blbostech. Jasně... není to zrovna skvost mezi fimy,ale mě se to docela líbilo. Klidně by se to mohlo jmenovat i jinak. Ale chápu,že název "Resident Evil" přitáhne lidi! Možná by bylo super,kdyby byl natočen film ke hře Dead Island. Ty jejich videa jsou úžasná! Vypadá to,že animace bude vládnout světu filmu! 50% ()

Chipsonator 

všechny recenze uživatele

Výborná animace a skvělá akce dávájí vyniknout skvělemu akčnímu animovanému filmu podle předlohy kultovní herní série Resident Evil. Navíc Leon je vážně simpaťák a skvělý řezník, příběh je taky dobrej, soundtrack svěží a i ostatní postavy kromě Leona něco do sebe mají a vytvořil jsem si k nim nějaký vztah. Skvělá práce! 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Parazit Las Plagas, zde nazývaný jako Plaga, který se ve filmu objevuje, pochází ze čtvrtého a pátého dílu stejnojmenné videohry. (JackBurda)
  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)

Reklama

Reklama