Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemna zanrova jednohubka, ktoru drzi nad hladinou zabavy prekvapivo rezia. Akcne sceny su dobre natocene a film ma neskutocne rychle tempo, takze aj ocividne nezmysly v scenari sa daju odpoustit. Cage je prekvapivo silno utlmeny (trapny je snad len v jednej scene na zaciatku) az mi ho bolo skoro luto. Jedinym a podstatnym problemom tohto filmu je zaporak, ktory je neskutocne trapny a otravny. Ani na chvilu som neveril, ze by z neho mal ist strach. V scene, ked jedna postava povie, ze sa ho boji jeho dospely syn som vyprskol od smiechu. Napriek tomu sa jedna o zabavnu zanrovu jednohubku na jedno pozretie. 5/10. P.S.1: Kopa scen v tomto filme bola dost neoriginalnych a keby sa zmenilo par detailov, tak by sa to kludne mohlo volat: Fugitive 3: Stolen. :-). P.S.2: Som zvedavy ako dlho bude este Cage tocit filmy s rozpoctami kinofilmov, ked ich vobec neuvadzaju do sirokej kinodistribucie. Seagal, Van Damme a spol. mu uz drzia miesto vo svojej lige. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Cage už zobere asi hocičo. Toto nebolo zlé, ale ani nič prevratné. Akčný thriler, ktorý sa dá pozrieť, ale človek na neho rýchlo zabudnem. Tak o dva roky sa na neho môžeme tešiť v TV. Bol som zvedavý na Akermanku, ale hrala len druhé husle. Škoda. Westová réžia dobrá, niektoré zábery uplne že vychytané, ale EX2 malo sice biedny scenár ale lepší ako toto. Od toho sa odvíjala aj réžia. 3 z 5 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage si zase jednou střihl menší, béčkovou roli. Spousta lidí říká, že bere všechno, aby měl na dluhy. Možná je to pravda, možná ne, osobně mám Cage rád a celkem jsem zvědavý na každý jeho film. Tak jsem se dostal i ke snímku "Unesená". Je to kousek, který se snaží navazovat na tradici, jakou vytvořily filmy "Telefonní budka" a "Kurýr". Je to zvláštní spojení, ale v podstatě by se to tak nějak dalo spojit a vznikl by film "Unesená". Nicolas Cage má ultimátum. Musím získat peníze, aby dostal zpět svou dceru, s kterou nemá právě skvělý vztah. Tak ono se není co divit, když byl nějakou dobu zavřený v lochu. Aby nebyl vykreslený jako úplně křivák, dostal se do vězení proto, že se parťákovi snažil zabránit ve vraždě. To ho ale stálo potřebné minuty a spolupachatelé loupeže ho nechali na místě. Snažil se efektivně ujet, ale neměl na to. Policie ho dostala. Odsedí si svůj trest a vrací se do normálního života, kde na něj čeká bývalý parťák, který díky Cagovi přišel o nohu. Dost ho to trápí a chce si vylít všechnu zlobu. Unese tedy Cagovu dceru, vydírá ho a donutí ho, aby ukradl peníze. Policie totiž, jak už to tak bývá, nespolupracuje, a tak je třeba vzít věci do vlastních rukou. Jak jinak. Malin Åkerman má příliš málo prostoru na to, aby oslnila, i když se jí to stejně celkem daří. Simon West pak ale ukázal, že "Expendables - Postradatelní 2" jsou pořád hlavně dílem Stalloneho a že on zas takové akční schopnosti nemá, protože ani z hlediska akčního nedokázal v "Unesené" přijít s čímkoli novým. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/sherrybaby-lets-dance-unesena.html ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

No tak na Nicolase v poslední době poměrně slušné do značné míry i průměrné videobéčko. To ovšem neznamená, že by to byl kdovíjak kvalitní snímek. Mizerné herecké výkony, hodně slabý a hloupý scénář a v podstatě nic proč snímku věnovat hodinu a půl času. Simon West není vyloženě zklamáním za kamerou, nicméně rutinní akce ani zdaleka nepřipomíná chvíle jeho největší slávy. To co je mimo akci jakbysmet. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Nick tentokrát svůj part odvedl dobře a příliš nepřehrává (možná ke konci měl k tomu tendence, ale Stolen určitě nerozšíří plejádu jeho legendárních scén a nápis "Academy Award Winner" tak protentokrát rozpálí doběla pouze jeho největší odpůrce). Stejně tak Simon West dokázal při akčních scénách uhlídat kameru a střih tak, aby přidával na dynamice a neubíral příliš na přehlednosti a nad drobnými podivnostmi jako jsou záběry termokamerou nebo vytvoření dokonalého kruhu výbušninou by se daly přivřít oči. Ale ten blbec, co si myslel, že akční scénář dokáže napsat i amatér se hodně spletl. Akční fanoušci jistě nečekali žádný silný příběh a spokojili by se s dobře zvládnutou akcí a smysluplnou zápletkou v pozadí, třeba i na jedno použití. A nedá se tu ani příliš spoilerovat, jelikož všechno už dávno prozradily trailery. Hodinu se jezdí autem, pak si Nick zlomí palec, ale narovná si ho a jede se dál, rozhodnou se vykrást banku, která má přímo pod hroudou zlata příhodně podzemní tunel a kdokoliv může přijít a odspodu si natavit potřebný valoun a samozřejmě ještě zachrání dcerku z plamenů, aby náhodou nechyběl happy-end. Nakonec ani nezbyl čas na osvětu zázračného zmrtvýchvstání a radši nechali Nicka poskakovat se zaručeně pravou hroudou zlata. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama