Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Asi lze jen těžko oponovat tvrzení, že Unesená se nese v tom nejtuctovějším možném duchu, jaký si lze snad jen představit. Tisíckrát omletá zápletka, bez jediného vlastního nápadu, či originálnější myšlenky, kdy jde prakticky jen o sled naprosto očekávaných situací a zvratů, s kompletně neskrývaně čitelnými a jednoduchými postavami, bez sebemenší inovace a samozřejmě lehce předvídatelné a milionkrát okopírované finále, to vše by zkrátka lehce napovídalo tomu, o jak nezáživnou a hloupou podívanou vlastně vůbec jde. Ovšem pozor, ono to není zas až tak pravda. Stejně těžko lze totiž i oponovat tvrzení, že Simon West jako režisér prostě této typ filmů umí podat tak, aby vůbec nenudil, což v reálu znamená, že Unesená má vážně výborný spád, pořád se něco děje, akce je skvěle nasnímána i zpracována, neboli jinak řečeno, i to povrchní líbivé pozlátko bývá pro film velmi důležité a právě v případě Unesené funguje více než dobře a zábavně. A navíc musím i s radostí konstatovat, že zase začínám mít i poměrně dobrý pocit z Nicolase Cage, na kterém je vidět, že ho účast na svých filmech zase baví, srčí z něj energie a nevystupuje v nich jen jako bývalá ztroskotaná hvězda z vizáží tří po sobě propařených nocí. Takže zkrátka Unesená není sice žádný poklad, žádná dokonalá, orignální podívaná, nicméně když divák přestane mít hned na začátku nějaké přehnané nároky a bude si chtít prostě jen užít obyčejné, přímočaré, nenudící béčko, dostane ho se vším všudy, a to prakticky bez jediné chybičky. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic extra a vida - zjistil jsem, že Cage ještě úplně nepatří do hereckého důchodu. V ději to sice tu a tam trošku skřípe, přesto jde o poměrně zdařilý thriller. Akční scény jsou povedené a napětí je taky solidní, jen je škoda poněkud nedotaženého scénáře. Jinak by bylo moje hodnocení určitě lepší. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Lupič gentleman kontra psychopatický mrzák. Komu budete držet palce Vy? Druhý jmenovaný si fandění zaslouží víc už proto, že Nicolas Cage předvádí svůj běžný, sympatický avšak herecký standard, kterým se živí už pěknou řádku filmů. Oproti němu Josh Lucas antisociáně hláškuje, ční nad filmem svojí vizáží a hlavního hrdinu upřímně nenávidí. Will Montgomery (Nicolas Cage) je největší bankovní lupič Ameriky. A po odpykání osmi letého trestu (kupodivu jeho vizáž zůstala po takové době zachována bez jediné fyziognomické změny a proces stárnutí a změn, výjma psychopata Vincenta, se zastavil u všech postav!) za jednu takovou loupež na sebe přivolal krutý hněv a pomstu svého bývalého komplice Vincenta. Z toho se mezitím stal mrzák pracující u taxi služby s umělou nohou a bez prstů o které přišel, když nafingoval svoji smrt. A nyní má v moci Willovu nezletilou dceru za kterou požaduje svůj nevyplacený podíl z tehdejší loupeže. Pokud se tak nestane, tak dceru zabije. Willovi nezbývá než dceru ze zamčeného kufru taxiku vysekat než psychopat splní svoji hrozbu. Nicolas Cage oprášil kdysi úspěšnou spolupráci s režisérem Simonem Westem, kterému se již delší dobu výraznější režijní úspěchy vyhýbají a až na " Postradatelné 2" jsou jeho filmy divácky ignorovány a někdy až přehnaně v nich plýtvá svými ambicemi, kterých většinou nedostojí. Cage je v béčkových filmech poslední dekádu jako doma. Ani nápad, aby se s tímhle thrillerem vrátili na výsluní, ale ani vyloženou ostudu si dvojice jeho natočením neuřízla. Předně téměř všechno, co je v tomhle snímku k vidění, už bylo viděno stokrát jinde. Z hlediska nápaditosti scénáře se motiv unesené dcery a pomsty komplice nedá považovat za nijak objevný. Stačí si vzpomenout na starší snímek "Útěk do Mexika" a další. Inovativní přístup k ohranému scénáři West aplikuje jen v menších dávkách, ale i to se počítá. Herecky má Josh Lucas jasně nad Nickem Cagem navrch. Všechny scény s jeho psychopatem nemají chybu. Naopak scény s FBI jsou to nejhorší prezentací federálů jakou jsem za poslední dobu ve filmu viděl. V podstatě zločinec Will, i když je hodný jako nikdo na světě, si v pohodě s agenty tyká a celkově je to trapné až na půdu a naprosto nereálné, jak v dialozích, tak i k přístupu k věci. Film však kráčí především akční cestou. Nasadí téměř dynamické tempo, nabídne pár převrácených aut a několik napínavých sekvencí. V rámci kategorie B se jedná o velmi dobrý počin. Chyběl jen ten moment překvapení a méně rutinní potažmo seriálový přístup jak ze scénáristické strany, tak i z té režijní. Dvojice West & Cage si tímto filmem spolehlivě upevnila svoji (nevalnou) pověst z poslední doby. Prvně jmenovaný je snaživý režijní rutinér inklinující k seriálovým schématům a druhý jmenovaný je herec nečtoucí důkladně scénáře k filmům ve kterých následně hraje. Mé hodnocení: 60% ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se jednou překonal a to vlastně celkem dvakrát. Za prvé, jsem se v sobotu večer rozhodl koukat na televizi, což znamená čumět minimálně hodinu na reklamy a za druhé, jsem byl ochotný dát šanci Nicolasi Cagemu. S tím je to vždy obrovské riziko, protože jeho výtvory jsou většinou nejistý podnik. Buď stvoří koukatelný film, nebo naopak paskvil, točený někde v Makedonii, partou amatérských filmařů. Tady jsme sice zůstaly u emericých exteriérů, ale amatéři z Makedonie asi dostali pracovní víza a s Nickem ruku v ruce stvořili další ultrapitomou sračku, na téma již miliónkrát natočené a to v různém stupni kvality. Tady nám kvalita jaksi značně pokulhává a hereckým výkonem nepřesvědčuje ani hlavní hrdina, už vůbec ne pošahaný robotaxikář o slečně dceři a zástupcích honičů s odznakem, je už asi zbytečné se vyjadřovat. Takže jsem si užil příjemnou hodinku s reklamou :-) a s podobných filmových experimentů, jsem zase na pár týdnů vyléčen! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde se fláká Muž zákona Steven Seagal, když New Orleans sužuje zločin? Na liposukční klinice? Zatýká Katrinu? No prostě tam není a Cage, fekální vozidlo vymetající kdejakou žumpu, se zase mohlo realizovat. Tentokráte představuje ohleduplného, citlivého, milujícího otce, jenž tak trochu krade a kterému zhrzený komplic unese dceru, co vypadá jak syn. Skoro jako Komando, chtělo by se říct, jenom s tím rozdílem, že Nicolas neunese kládu a celé je to suchopárný blábol, který mírně osvěží maximálně hlášky Dannyho Hustona. Zkrátka ideální film k nedělnímu podvečernímu žehlení utěrek na nádobí. Jen dejte pozor, až budete rozhořčeně volat Nickovi do Kalifornie, do jaké ohavnosti se to zase namočil, abyste si nespálili žehličkou ucho.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama