Reklama

Reklama

Tekken: Blood Vengeance

  • Japonsko 鉄拳 ブラッド・ベンジェンス (více)

Obsahy(1)

Anna Williams, jež pracuje pro G Corporation, pošle čínskou školačku Ling Xiaoyu jako špionku na střední školu do Kjóta, aby tam zjistila co nejvíce o studentovi jménem Shin Kamiya. Annina sestra Nina, která pracuje pro rivalskou korporaci Mishima Zaibatsu, však má o studenta také zájem a vyšle do stejné školy humanoidního robota Alisu Bosconovitch. Xiaoyu a Alisa se potkají a skamarádí hned první den, ani jedna z nich však netuší, že jsou ve škole ze stejného důvodu. (Raztubyl)

(více)

Recenze (49)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ sa znovu potvrdzuje, že prevedenie Tekken do filmu je len čisto na škodu a akurát to kazí meno hry. Na dobrý alebo aspoň zmysluplný, fungujúci príbeh sa v tomto prípade nedá vôbec spoľahnúť a tak jediné, čo možno brať ako väčšie pozitívum je vizuálna stránka. Character design síce nebol bohvieako dobrý a animácia šla často oproti emóciám postáv, avšak musí sa uznať, že objektívy sú zvládnuté na výbornú. Pochváliť môžem aj soundtrack, ktorý je síce miestami nevýrazný, ale v určitých momentoch (najmä pri konci) perfektne ladí s animáciou a celkovým dianím na obrazovke. Za problémový bod považujem súboje, ktorých je nielenže málo, ale aj keď sa už divák nejakého súboja dočká, dostaví sa mu akurát dosť nezáživná bitka (dobre to opísala Zíza slovami "Vyzerá to, ako keď sa pozeráte na ukážky, ako medzi sebou bojujú postavičky, za ktoré potom môžete hrať"). Ešte viac tomu kazí fakt, že väčšinu akčných scén tvoria výbuchy, demolácie a podobne, čo môžem označiť ako premárnenie potenciálu a urážku hernej série. Aj napriek všetkým svojim pozitívam sa však jedná o doposiaľ najlepší filmový výtvor, ktorý aspoň čiastočne adaptuje hernú sériu. P.S. Neviem, či mám považovať za klad alebo zápor to, že za najlepšiu scénu z filmu považujem tú, kde Xiaoyu beží do školy na svojej Pande, čo je nielenže úplne nepodstatná scéna, ale prakticky sa jedná o úvodnú scénu. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tvůrci poslepovali dohromady videofragmenty z herní série Tekken, doladili tradičně tupý děj, aby vydržel celovečerní stopáž a zasypali to cukrkandlovým 'humorem' východního stylu. Škoda jen, že se šetřilo kvalitními souboji, CGI animace totiž přímo vybízí k orgastickým záběrům na akrobatické výkony lepých děv. Ale čekali jste snad od filmu na motivy bojové videoherní série něco víc? Tohle je čistě pro fandy, ostatní se vrátí k FF: Advent Children. A teď někdo ještě koukejte zfilmovat Bayonettu. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Já jakožto fanoušek herní série jsem byl spokojený. Miluju ty postavy a tady byl Jin, Kazuya a Heihachi mí nejoblíbenější. Sice tu pár postav chybělo, ale tak doufam že udelaj i jiné a další filmy jako byl tenhle animák. Závěrečná bitka, kde se střetne Kazuya, Jin a Heihachi bylo epický! Kéž by takhle udělal i film s příběhem Tekkena 3. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Příliš zaměřené na Xiaoyu, většina ostatních postav tu aní není, nebo k nim film přistupuje hodně odměřeně. A co je nejhorší, film podle bojovkové hry není skoro vůbec akční v tom pravém Tekkenovském smyslu. Největším a skoro jediným kladem tohohle kousku je skvělá animace, ale k čemu to je, když příběh stojí za ranní stolici. Hraný Tekken vítězí na plné čáře. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak ani na podruhý se to nepovedlo Člověk by řekl, že se Namco po zbabrané americké předělávce této mlátičky zdravě naštve a předvede nám přesně ten příběh a postavy, jak ho mají fanoušci rádi. Jenže ouha! Žádný turnaj se nekoná, postav ze hry je zde jenom cca 10 (+1 cameo po telefonu), přičemž 2 z nich jsou zde v naprosto nepochopitelných rolích. Hlavní postavou je navíc dosti nevýrazná a nezajímavá Xiaoyu, která prostě podobnej příběh o rivalitě klanu Mishima nemá šanci utáhnout. Po vizuální stránce si ovšem nemají fanoušci na co stěžovat a bitky se také povedly na jednčku a zvláště fight Jin vs. Kazuya vs. Heihachi nemá chybu. Bohužel, to šíleně přeplácané finále už má chyb až moc. Takže i tentokrát spíše zklamání a naděje na dobrou adaptaci už se začínám pomalu vzdávat. Zkrátka, dokud nebude Hwoarang, Paul, Eddie a spol. tak nemůže být ani dobrý film.50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Film byl vydán společně s hrou "Tekken Tag Tournament" a demoverzí "Tekken Tag Tournament 2" jako kompilace na jednom blu-ray disku s názvem "Tekken Hybrid" exkluzivně pro PlayStation 3. (Liger)
  • Film byl vydán společně s hrou "Tekken Tag Tournament" a demoverzí "Tekken Tag Tournament 2" jako kompilace na jednom blu-ray disku s názvem "Tekken Hybrid" exkluzivně pro PlayStation 3. (Liger)
  • Katsuhiro Harada, producent filmu a jeden z tvůrců herní série, v rozhovoru přiznal, že jedním z cílů tvůrčího týmu bylo co nejvíce film odlišit od staršího neúspěšného hraného snímku Tekken (2010). (Raztubyl)

Reklama

Reklama