Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (294)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Je to tady!! Lepší Horor, jsem si na začátek  roku, ani nemohl přát. Parádní, úvodní párty masakr !! Velice dobrá hudba, šílený záporák z jedničky, výtečné Gore, nuda zde nehrozí ani náhodou. Neskutečně, jsem si to užil. Best brutál, za měsíc leden a troufám si říct, že tohle zůstane v mojí Top 5 za rok 2013. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý hororový thriller, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má výborný príbeh o mužovi, ktorý prežil vyčíňanie mimoriadne nebezpečného mnohonásobného vraha, zberateľa a pri jeho poslednej vražednej akcii sa mu podarí uniknúť. Lenže práve z tejto akcie si zberateľ vyberie jedno mladé dievča, dcéru vplyvného muža, ktorý ju chce za každú cenu späť a tak sa jeho ľudia spoja s týmto jediným preživším, aby im ukázal cestu pre ich záchrannú, ale aj odvetnú akciu, čo aj splní a tak sa všetci dostanú do rozsiahleho komplexu vrahovho zvráteného sveta. Spracovanie je na tom dobre, ale dalo sa z toho eše získať aj o niečo viac. Od predchádzajúceho dielu som si ku všetkým dôležitým prvkom vytvoril kladný vzťah a tak si ma to získalo hneď od začiatku, tempo je možno až zbytočne moc rýchle, za čo ale môže tá až prehnane krátka dĺžka, čo je skutočne málo na akýkoľvek film, ale zase rozhodne som sa ani chvíľu nenudil, dej je síce prakticky len kópiou viacerých podobných filmov, ale nadpriemernou a funguje to stále dobre, ale tú záverečnú časť som si predstavoval trochu inak, čakal som niečo výnimočnejšie, toto bolo možno až príliš obyčajné, ale aj tak nie zlé. A trochu ma sklamal štýl samotného komplexu, osobne by som skôr uvítal, keby to bolo čisto zamerané len na tie pasce a vrahovo vražedné konanie, nie na takýto prakticky až bizarný svet, v ktorom si vo voľnom čase skúša množstvo rôznych zvrátených činností, takže toto ma sklamalo, ale zase tiež nie až tak, aby mi to výraznejšie vadilo. Samotnej akcie a drsných scén je tu dosť a s ich kvalitou nemám väčší problém. Oceňujem ich slušnú rozmanitosť, okrem samotných pascí sa do akcie púšťa aj vrah, čo len prospeje, napríklad taký súboj na nože sa vydaril a nesklamú ani zvyšné akcie. Síce tých nápadov, na ktoré sa nezabúda je tu len pár, ale bavilo ma to a je to aj vizuálne dobre zvládnuté, teda až na scénu s kosačkou, čo ma mrzí najviac, ale zase kvôli jej veľkoleposti to chápem. Herecké obsadenie je na tom dobre, Josh Stewart tu opäť sadol veľmi dobre, bavila ma aj záchranná jednotka, takže nemám problém. Len u mňa trochu klesla samotná záporná postava, informácie, ktoré sa o ňom dali získať z jednotky mi vyhovovali viac, než väčšina tých nových, ktoré ho predstavia v rozsiahlejšej miere, ale stále je zberateľ zaujímavá hororová ikona, ktorá by na samostatnú hororovú sériu skvelo stačila. A čo sa týka réžie a technickej stránky, tiež nemám problém, vizuál je slušný, podobne aj väčšina efektov, len by to chcelo trochu lepšiu atmosféru. Jednotka mi sadla a tak som sa na toto pokračovanie dosť tešil a síce sa tu ešte viacero prvkov dalo vylepšiť, aj tak som spokojný. A ani neviem, ktorý diel je lepší, oba sú iné, ale dostatočne kvalitné a v rámci svojho typu sa pri oboch jedná o veľmi výrazný nadpriemer. 73% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ MYSLÍTE, ŽE JI NAJDETE VY A POLICIE NE?“ … ,,PROTOŽE JSEM OCHOTNÝ UDĚLAT VĚCI, KTERÉ ONI NEUDĚLAJÍ. SESTAVÍM TÝM, KTERÝ HO NAJDE A ZABIJE“...... /// Sběratel to rozjíždí ve velkým. Komorní prostředí rodinnýho sídla mění …. tak třeba za párty. A Elena má kliku, páč se jí může zúčastnit! Po 10ti minutách je tu bedna a jedem! Husťoučká barevná zábava, plná cinkání kovovejch předmětů začíná…. Magorů, kteří lidem uříznou koule proto, aby je jima mohli nakrmit ve světě (filmovým) přibejvá (proč si bral teda holku….? Aha…). Jenže těch, co maj fantasii a pracujou v baráku plným bludišť s pastičkama, zase u nás v okrese (Liberec) tolik není. A tak, přestože jednička byla prostě první, furt se jedná o solidně napínavanej produkt, v jehož smyslu bych nehledal zbytečnej nesmysl. Ty vraždy sice přestávaj bejt extrovně výjimečný, ale zase to má solidní tempo a parádní stopáž. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Toužím vyčistit discošku (tak nějak brutálněji). 2.) Miluju sbírky všeho druhu. 3.) Když vodcházím do továrny, dávám si na ksicht škrabošku (nebo nějakou jinou píčovinu). 4.) Thx za titule ,, Batista alias Kroenen“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu bola dobrá s celkom fajn hudbou.Záver sa mi páčil najviac.Je to ináč dobrý nápad na zamyslenie. Predstavte si, že ktosi by vás hodil do krabice, zamkol a uniesol.Potom by vám dovnútra strieknul uspávacieho plynu a v bezvedomí si vás pripútal a splňoval si svoje sadistické chúťky.Rezal, hrýzol, škrabal... púšťal do vás chrobáky...predstavte si, že sa vám podarí uniknúť a vy si ho potom kdesi odchytíte....Ja by som na takého nachystal sikovky a jeho gule by spoznali stredovek. :D ...predstavujem si, že Arkinovi sa to v hlave pomätie a vznikne trojka- on v hlavnej úlohe. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy je horror definovanej počtem rozsekanejch lidí na jeden metr, se může Collection sice s hrdostí pyšnit prvním místem, v porovnání s jedničkou však po režijní stránce nastal pád o dobrý dva levely. Tam kde Collector bodoval dusnou atmosférou, kdy v mnoha scénách divák téměř nedýchal, tam Collection jenom tupě váhá mezi akčností a horrorem, přičemž na akční film málo akce, na horror málo strachu a vší tý snaze pak dává korunu tupost postav, která všechno degraduje na lacinou grotesku. Vyložená sračka to sice neni a svůj účel film plní, předchozí díl byl ovšem dynamičtější a údernější, zatimco tohle začíná a končí skvělou scénou na diskotéce. Těch sto litrů krve na jednu krátkou scénu je ale sakra málo, aby mě to donutilo dát třetí hvězdu. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)
  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)

Reklama

Reklama