Reklama

Reklama

Špion, který mě miloval

  • Česko Agent, který mne miloval (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Studená válka v plném proudu, James Bond v nejlepší formě. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská jaderná ponorka po nečekaném výpadku energie záhadně zmizí z armádních radarů. Totéž se stane s jednou ruskou ponorkou. Britský tajný agent 007 James Bond je kvůli incidentu odvolán z úkolu v Alpách, kde stačí v sebeobraně zabít sovětského agenta KGB. Jeho první cesta vede do Káhiry k bohatému překupníkovi Fekkesovi. Ten měl na černém trhu zprostředkovat prodej mikrofilmu s plány zařízení, které umožňuje právě sledování ponorek. Zde se Bond setká s ruskou agentkou XXX, půvabnou majorkou Aňou Amasovou, stejně jako se zabijákem Sandorem a především s nezničitelným obrem s přezdívkou Zub. Zabiják, který kromě svých svalů používá i stisk umělého ocelového chrupu, pracuje pro loďařského magnáta Stromberga. Bond s Amasovou musejí spolupracovat, aby odhalili Strombergův zločinný plán: šílený boháč s pomocí obřího tankeru ukořistil obě ponorky a teď z nich chce vystřelit jaderné střely na New York a Moskvu. Tím hodlá vyvolat celosvětovou jadernou válku a zánik lidstva na zemském povrchu. Zároveň buduje podmořská města pro novou „nezkaženou" civilizaci. Bond a Amasová se v boji proti Strombergovi osvědčí jako skvělí spolupracovníci – ovšem jen do chvíle, kdy se ukáže, že ruský agent, kterého 007 zabil v Alpách, byl Aniným milencem... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (380)

Psema 

všechny recenze uživatele

Typický příklad bondovky, ve které není podstatný ani tak příběh jako celkové pojetí a nápady. Zápletka je vskutku primitivní, záporák nic moc, ale akční scény jsou na špici. Už samotná úvodní sekvence na lyžích vypadá výborně, pak se v půlce filmu objeví auto obojživelník a v závěru je 40 minutová juchanda plná střelby a výbuchů. Imho zabiják Jaws není špatný, ale viděl jsem lepší. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Změna režiséra prospěla a posun blíže k osmdesátkám rovněž. Bond přestal hloupě hláškovat, ale začal hrát opravdového agenta, ženy se oblékají mnohem odvážněji než kdy dříve, technikou je to nabité na každém kroku a nechybí vycizelované záběry na západy Slunce. Z komorního špionážního thrilleru studeného jak psí čumák se stal plnohodnotný eye-candy spektákl, který však neztratil nic ze svých tradičních hodnot a atributů, které dělají Bonda Bondem. Do této doby jednoznačně nejlepší Moorovka. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatímco v jedné z nejlepších bondovek s Connerym, žere velká raketa mále rakety . V jedné z nejlepších bondovek s Moorem, žere velká loď menší ponorky. Já toho Bonda prostě miluji . Naprosto fantastický je i záporák zvaný Čelist, rád bych získal číslo na jeho zubaře . Z akce, která je vidět ve filmu leckomu může taky spadnou čelist a rozhodně se nenarovná z exteriérů hlavně ty podmořské záběry jsou překrásné. Barbaru Bach bych taky miloval a to nejsem agent . ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Rád bych alespoň na tomto místě oznámil/dal na vědomí/prozradil, že všechna má hodnocení Bondovek platí pouze v rámci Bondovek a nesnažím se je porovnávat s jinými špionážními, akčními ani jinak podobnými filmy. Hodnocení Bondovek je pro mě osobně platné pouze v žánru Bondovek. A Roger Moore patří mezi mé nejoblíbenější Bondy. A tahle jeho Bondovka je výborná. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa dovtedy najlepšia bondovka. Možno aj preto, že predchádzajúce dve moje očakávania nenaplnili. Podobne, ako si Connery sadol k bond girl v Pozdravoch z Ruska, tak to Mooreovi sekne s Bach. Konečne aj on nepôsobí trápne pri nakopávaní prdelí. Kvitujem už 50 rokov tvorcom, že dokážu variovať dokolečka tú istú blbosť a nás to stále baví. Moore sa tu konečne vyrovnal Connerymu a bol jeho solídnym nástupcom. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (51)

  • Titulní píseň "Nobody Does It Better" nazpívala americká zpěvačka Carly Simon. Jde o první bondovku, u níž se název úvodní písně neshoduje s názvem filmu, verš "The Spy Who Loved Me" se však objevuje v textu. (skudiblik)
  • 10.8.1977 sa Elvis Presley zúčastnil na špeciálnom premietaní tohto filmu v kine General Cinema vo Whitehaven, Tennessee. Bol to posledný film, ktorý videl, o 6 dni neskôr, v utorok 16.8. 1977 ako 42 ročný zomiera. (beso74)
  • Úvodní honička se natáčela v Alpách a následný skok v Kanadě. (Zeebonk)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama