Reklama

Reklama

Pád

(seriál)
Trailer 2
Drama / Thriller / Psychologický
Velká Británie, (2013–2016), 17 h 26 min (Minutáž: 58–90 min)

Tvůrci:

Allan Cubitt

Scénář:

Allan Cubitt

Hrají:

Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Bronagh Waugh, Niamh McGrady, Sarah Beattie, Stuart Graham, Bronágh Taggart, Valene Kane (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(17)

V dramatickém seriálu ze Severního Irska se představí Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, jež byla převelena z londýnské policie do Belfastu, aby zde pomohla dopadnout ďábelsky chytrého sériového vraha. Zatímco Gibsonová absolvuje cestu z Londýna, představí se nám samotný vrah Paul Spector (Jamie Dornan). Drama se soustředí kolem policejního vyšetřování, které odkrývá příběhy rodin na straně obětí i vraha, jejichž životy zůstanou navždy poznamenány.
Kritikou opěvovaný seriál The Fall se vrací se svou druhou řadou. V pokračování této strhující napínavé hry se vrací Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, která je na stopě sériovému vrahovi Paulu Spectorovi v podání Jamieho Dornana. Druhá sezóna se odehrává v Belfastu v Severním Irsku a navazuje přesně tam, kde skončila první řada. V šesti hodinových epizodách uvidíme, jak se stíhání Spectora stává tím zoufalejší, čím více se kolem něho utahuje smyčka. Vrah je totiž po psychologické stránce nebezpečnější než kdy dřív. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele okkac k tomuto seriálu (1)

Pád (2013) 

Season 1: 85% Po Broadchurch další příjemné překvapení z Britských ostrovů. Tentokráte se stále velmi sexy Gillian Anderson jakožto velmi chladně kalkulující detektivkou na stopě sériového vraha, kterého známe už od začátku a sledujeme jeho pohnutky spolu s právě hlavní vyšetřovatelkou. Fanoušci Game Of Thrones tu opět poznají 2 herce. Jinak ale škoda, že 5 dílů vlastně nedořeší případ do konce a musíme si počkat na další sezónu. Mnohem lepší by třeba bylo mít 8 dílů a případ uzavřít, jako právě Broadchurch. Jinak oproti velmi emotivní hudbě v Broadchurch tady soundtrack zcela chybí a scény tu působí právě svojí reálností. Season 2: 85% Hodnocení zůstává stejné, jelikož druhá série je vlastně jen druhá polovina příběhu a vše by mohlo být v jedné sérii. Zde už se ví, kdo je hlavní podezřely a jsou podnikány plány na jeho zatčení a usvědčení. Nakonec je příběh jakž takž uzavřen. Bohužel si tvůrci neodpustili menší cliffhanger na závěr. O třetí sérii zatím nepadlo ani slovo a příběhově už by musela být jinde. Ten cliffhanger je něco, co by se řešilo jen pár minut na začátku. Season 3: 60% Třetí a snad už poslední série je ve znamení celkem nudy. Paul Spector je operován, aby se pak vytasilo klišé se ztrátou paměti a policie se mu snaží dokázat vinu a přišla už i na další zločiny z hlubší minulosti. Ještě, že to bylo jen 6 dílů. Takhle to skončilo akorát. ()

Reklama

Reklama