Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 054)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavné, milé a tak správne pojašené. Síce tento animák zaujme skôr tie menšie deti (hlavne chlapcov), ale niečo si odnesú aj dospelí, hlavne čo sa týka tej peknej pointy na záver. Ale cesta k nej bola pre mňa trochu tŕnistá a mierne nudná, navyše nie som priaznivcom takejto "lego" animácie. Čo sa týka animákov, som skôr konzervatívnejší typ. Lepší priemer. 65/100 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Rozdělím si komentář do dvou částí, s Vaším dovolením. I bez, to si jen tak hraji na empatického asertiva. Psal jsem si totiž v průběhu filmu poznámečky, abych mohl blábolit skutečně kriticky a fundovaně. A když už je jednou mám, plácnu je POMOvi do báze, děj se co děj. Začněme přímo ohodnocením - prvotní zděšení nad nepokrytou reklamou na produkt dánských vidláků přehlušila radost z opěvování neřádu, jenž nad řádem ční, nad řádem, v němž totiž zlořád se skrývá, ba i celá zlořádů podřadná řada! Kreativita byla vyzdvižena, zmrd dostal druhou šanci a my, mistři stavitelé z let osmdesátých, svého ztraceného kosmonautíka. Dobrá tedy. Zakoupím zmutovaný Merkur i dcerce, když tak hezky prosíte. Tak. A nyní si dovolím otrocky zkopírovat slova, která má opilecky roztřesená ruka zanesla během samotné promítačky na vnitřní stranu obalu od cigaret značky Marlboro light. - Hovno hádé, nějakej kino ryb//ježyžmajrá!//emet-dement//KOSMONAUT!!//chcát//to fakt prodávaj legopindi v podobě Brumbála??//zív//Ferrell, snad přijdou humory//zív//dys is dý ent.....No uznejte, že s podobnou přípravou nezaváhá byť i sebeslabší komentátor. Čtvrtou hvězdu dávám proto, že jsem již roky nešlápl jen v ponožkách na nějakou umělohmotnou kravinu s ostrými hranami, jejíž barva trapně ladí s kobercem a jiným způsobem, než bolestivým, je prostě neodhalitelná. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že by tento animák přinesl něco víc než mnoho ostatních podobných filmů, které každý rok dorazí do kin, aby pobavily především ty nejmladší diváky. Na první pohled to na mě zkrátka dělalo dojem průměrného animovaného filmu. Spletla jsem se. Tomuto filmu se totiž s přehledem daří být poměrně originální a vtipný, a to největší překvapení přijde na konci. Ani trochu jsem to nečekala, ale líbilo se mi to, protože nejenomže najednou všechno do sebe krásně zapadne (jako kostičky Lega :)), ale úzce to souvisí s myšlenkou hry a kreativity, kterou Lego představuje. Takový konec prostě filmu slušel a povýšil ho na vyšší úroveň. Rozhodně to proto není pouze film pro děti, ale i pro dospělé s duší dítěte, kteří jsou schopni podobnou myšlenku ocenit. ~(4,0)~ ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Évryfink is asmmmm! Tento film sa stal už po jednom zhliadnutí mojím obľúbeným filmom. A po druhom zhliadnutí jedným z naj! "Everything is awesome" je tá najchytľavejšia pesnička akú som kedy vo filme počula. Už 3 dni ju nemôžem dostať z hlavy a pri donútení kamošov aby si to pozreli, som z obývačky stále počula Évryfink is asmmm... a prvé čo mi priateľ povedal po prebudení? Jasné, Évryfink is asmmmm. Odporúčam jednoznačne originálne znenie. Emmet mal strašne dobrý dabing a pri scéne kde vravel len "Uhm, uhm" som myslela, že som sa do neho zamilovala. Alebo som si to len myslela, že som si to myslela? Ale najobľúbenejšia pesnička je jednoznačne tá od Batmana. Dááárknes, nou perents! In d bejsment. Blek kafí! Treba si vypočuť! Jednoznačne skvelá paródia na Temného rytiera. Strávila som ju s nadšením aj keď Temného rytiera najmä trojku zbožňujem. Jo a ešte! Supr rič! Musím i vynachváliť všetky tie detaily. Znázornenie vody, ohňa....tie lego kocky boli proste úplne, úplne ale úúúúplne všade! Proste perfišné. A nezabudnuteľná scéna? Emmetov mozog a hláška, že moc sa tu toho nedeje. V skutočnosti sa v ňom nedialo vôbec nič. Ešte teraz sa smejem popod fúz. Dávno som sa tak dobre nenasmiala. Odporúčam pozrieť ako jedna veľká partia. Príde vám to ešte 2x tak smiešne. Viem o čom hovorím. Teda pokiaľ v partii nemáte suchárov. Ľutujem iba jedno jediné, že som na tom nebola v kine a nevidela na veľkom plátne všetky tie úžasné detaily. A ešte niečo na záver. CHCEM UNIKITTY! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Lego Movie je zdaleka nejlepší, když se nejvíc vzdaluje ostatním Dreamworks animákům s jejich absolutní nevážností a věčným vršením gagů, odkazů a akce. Lego Movie je nejlepší... když je prostě jen jako Lego. Starosvětská zábava která baví i nejnovější generace, zábava u které se dokáže bavit i dospělý díky nenápadně podsouvané satiře a ke konci i hlubšímu ideovému základu. Ale nejde v tom dost na dřeň, ne dost aby dosáhl absolutna, pořád je to jen nařachaná zábava a ne další Úžasňákovi, navíc z toho nejgeniálnějšího prostředí jaké kdy kdo vymyslel - já na své kostičky lega bolestivě zabodané do holých chodidel totiž vzpomínám s láskou. 8/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (50)

  • Animace vznikla kombinací stop-motion záběrů s technologii CGI. (Dr Lizal)
  • Film bol inšpirovaný stovkami krátkych filmov, ktoré ľudia uverejnili na YouTube. (figliar)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Reklama

Reklama