Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh 3D filmu, natočeného pomocí počítačové animace podle původního scénáře, sleduje osudy Emmeta, obyčejné, pravidel dbalé a dokonale průměrné mini-figurky LEGO, která je omylem považována za nejvýjimečnější osobu, která jediná může zachránit svět. Je odveden do společenstva cizinců, kteří se vydali na velkolepou výpravu proti zlému tyranovi. Emmet je na takovou cestu až k popukání zoufale nepřipraven. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 054)

InJo 

všechny recenze uživatele

Dětský film, který si však děti neužijí zdaleka tak jako "sečtělí" fanoušci, kteří alespoň rámcově znají zásadní filmové, seriálové a komiksové hity. LEGO PŘÍBĚH je velká jízda, která svůj potenciál možná až "přetěžila", takže napoprvé není úplně snadné ten film naplno pobrat. Chytré absurdní gagy, skvělé citace a narážky (hlavně ty na Orwella, STAR WARS a slavné komiksové postavy - Batman a duo Superman/Green Lantern pobaví dokonale), animace v mnohém až nečekaně precizní (např. takřka nepatrná poškození figurek), zběsilé, odvázané a velkolepé akční scény (bohužel občas také mírně chaotické a nepřehledné) a k tomu navíc velmi překvapivé, promyšlené a dojemné finále, které filmu dodává krásné poselství, jenž perfektně vystihuje podstatu hračky, o níž snímek vypráví a jejíž je (báječnou) poctou. 80 - 90 % ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Évryfink is asmmmm! Tento film sa stal už po jednom zhliadnutí mojím obľúbeným filmom. A po druhom zhliadnutí jedným z naj! "Everything is awesome" je tá najchytľavejšia pesnička akú som kedy vo filme počula. Už 3 dni ju nemôžem dostať z hlavy a pri donútení kamošov aby si to pozreli, som z obývačky stále počula Évryfink is asmmm... a prvé čo mi priateľ povedal po prebudení? Jasné, Évryfink is asmmmm. Odporúčam jednoznačne originálne znenie. Emmet mal strašne dobrý dabing a pri scéne kde vravel len "Uhm, uhm" som myslela, že som sa do neho zamilovala. Alebo som si to len myslela, že som si to myslela? Ale najobľúbenejšia pesnička je jednoznačne tá od Batmana. Dááárknes, nou perents! In d bejsment. Blek kafí! Treba si vypočuť! Jednoznačne skvelá paródia na Temného rytiera. Strávila som ju s nadšením aj keď Temného rytiera najmä trojku zbožňujem. Jo a ešte! Supr rič! Musím i vynachváliť všetky tie detaily. Znázornenie vody, ohňa....tie lego kocky boli proste úplne, úplne ale úúúúplne všade! Proste perfišné. A nezabudnuteľná scéna? Emmetov mozog a hláška, že moc sa tu toho nedeje. V skutočnosti sa v ňom nedialo vôbec nič. Ešte teraz sa smejem popod fúz. Dávno som sa tak dobre nenasmiala. Odporúčam pozrieť ako jedna veľká partia. Príde vám to ešte 2x tak smiešne. Viem o čom hovorím. Teda pokiaľ v partii nemáte suchárov. Ľutujem iba jedno jediné, že som na tom nebola v kine a nevidela na veľkom plátne všetky tie úžasné detaily. A ešte niečo na záver. CHCEM UNIKITTY! ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

animáky, ktoré k nám chodia z hollywoodu, nevyhľadávam ba priam sa im vyhýbam, ale nakoľko som na LEGU vyrástol a verím, že na ňom raz budú vyrastať aj moje deti, lebo je to jedna z najgeniálnejších hračiek, tomuto animáku som dal šancu a dobre som urobil, lebo to bolo plné nápadov, vtipné a hravé a to, že to bol LEGO film, bolo využité naplno (teda = nielen pre marketingové účely, ale zmysel LEGA ako hračky so špecifickými funkciami bol naozaj organicky zapracovaný do príbehu); + kopec známych hlasov/hercov v polohách, v akých ich v hraných filmoch naozaj nepoznáme (liam neeson); ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Všichni na mě koukali jako na magora, když jsem se ptal jestli na to se mnou půjdou do kina, jejich chyba... Královská zábava, plná nápadů, výborných hlášek a neskutečných narážek, kde si pokecá Gandalf s Brumbálem a Batmobil parkuje na kostičkovém mraku, který je na konci duhové cesty. Že to je strašný maglajz, nemá to řád? O tom je právě příběh - návod proti fantazii, kreativita vede souboj s byznysem (Lordem Byznysem) podle všech možných i nemožných nápadů. Tvůrčí dvojka Lord/Miller dětem hlavně předává důležité poselství a dospělým vlastně taky - LEGO JE NELEPŠÍ HRAČKA! ;-) "My jsme z planety Duplon a přišli jsme vás vyhladit!" ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak po tých nadšených až adorických ohlasoch na snáď jediný vizuálne originálny film v našich multiplexoch som predsa len očakával o niečo viac. Asi úplnú dokonalosť (alebo čistý dadaizmus), ako hlavný záporák filmu. Problém je v tom, že síce je extrémne otrepaná zápletka veľmi rafinovaným spôsobom podaná v novým štýlom, ale stále je to len extrémne otrepaná zápletka. Výhodou naopak je, že aj pokiaľ ste už zhnusení z popkultúrnych odkazov v každej súčasnej komédii nie len pre deti, vo svete lega je tento prístup adekvátny, keďže jednotlivé sady stavebnice vznikajú podľa jednotlivých filmov. Niektoré momenty sú vynikajúce, lenže ja som očakával túto genialitu asi v každom zábere a myslel som si, že v nich budem môcť potom hľadať viacero plánov. Niekedy to funguje, ale väčšinou sa pozeráme na smršť trikovej akcie v štýle Transformers. Lego však kopíruje aj iné filmy, ako jeho svet obsahuje a nijak zvlášť to neprekáža, pretože po nich preberá aj ich myšlienky do svojho zaujímavého nového filmového sveta. 70%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (50)

  • Emmet (Chris Pratt) jezdí modifikovaným 3177 malým autem ze série LEGO City. (Cheeker)
  • The Middle Zealand nebo také jinak Střední Zéland je odkazem na filmy podle knih J.R.R. Tolkiena, odehrávající se ve fiktivní Středozemi. Většinou byly natočeny na Novém Zélandu. (Cheeker)
  • Pojem "Master Builder" je oficiální označení od firmy LEGO. "LEGO Master Builders" jsou speciálně školení a kreativní lidé, kteří dělají návrhy všech stavebnic. Další lidé s touto funkcí vytvářejí veliké, detailně propracované sochy pro zábavní parky LEGOLAND a další akce po celém světě. (Cheeker)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

Na mladého Hana Sola dohlédne Ron Howard

22.06.2017

Hollywoodem tenhle týden otřásl odchod Phila Lorda a Chrise Millera od sólovky Hana Sola. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy je propustila měsíc před koncem natáčení, jelikož se jejich vize začala… (více)

Reklama

Reklama