Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Recenze (1 449)

LacoDeLoco 

všechny recenze uživatele

Uplne vynechane a zapomenute zeny. (Teda, v porovnani s klasikou, jako je Conery) Z Craiga udelali akcniho hrdinu. Je dobry, ale trosku mimo Bondovku. ()

O_Peki 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda. Po přečtení většiny hodnocení jsem se skoro bál jít do kina, ale jakožto fanatický bondofil jsem byl nadšen. Spousta zde hodnotících srovnává film se Skyfall, ale byl to právě Skyfall který byl ten "jiný". Spectre je bondovka jak má být. Úplně si místo Craiga umím představit Conneryho. Bondovka pro milovníky starých bondovek. ()

Pjotr8 

všechny recenze uživatele

Výborná Bondovka! Svižná, poutavá, napínavá, elegantní a dokonale propojena s minulými díly, což mě osbně hodně potěšilo. Strhující začátek v Mexiku a úvodní intro vás dokonale navnadí a už nepustí. Jediné co se moc nepovedlo byl soundtrack - Writing's on the wall, ale ona to zas není taková pravda, jelikož prostě na úžasnou píseň Skyfall jen tak něco mít nebude. Daniel Craig znovu hraje s elegancí sobě vlastní, Dave Bautista toho sice moc nenamluví, ale je to taková ta správná osina v zadku, která se vás snaží zabít - jeho odchod ze scény byl velmi stylový. :D a v neposlední řadě Christoph Waltz - role mu neuvěřitelně sedla a musím říct, že při jeho příchodu na scénu jsem snad hrobovější ticho v kině nezažil. Jeden z njelepších filmových padouchů, ač tedy nedostal prostoru, kolik by jsi zasloužil. Suma sumárum, jestli by tohle měl být pomyslný odchod Daniela Craiga ze světa Jamese Bonda, tak proč ne? James Bond v nabušené káře, s vyvolenou kráskou a odjíždějící do neznáma... co může být stylovější? :-) ()

VERA 

všechny recenze uživatele

Se Skyfallem dosáhly bondovky vrcholu. A místo aby se Sam Mendes držel zatraceně výborně rozjetého vlaku a dál na něm bojoval pomocí perfektně sestavené akce, trefných hlášek a odzbrojujících záporáků a příběhu, co téměř bere dech, přeskakuje na Volkswagen Brouk, který vlaku prostě nestačí. Čtyři hvězdičky a nejslabší bondovka s Craigem. ()

Themyth 

všechny recenze uživatele

Po vyše troch desaťročiach sledovania pohyblivých obrázkov je načase spraviť sumár. Nie mojich Najobľúbenejších filmov. Ten už dávno mám a predbežne ho dopĺňam. Sumár svojej osobnosti. K čomu inklinujem a vraví to niečo aj o mojom charaktere ? Čo už presvedčivo o sebe viem je, že som konzervatívne zameraný divák. Mám určitú predstavu o kvalite a rebríček vlastných kritéríí. To neznamená, že sa nevenujem nezávislým snímkam. Práve naopak. Táto moja konzervatívnosť je najviac patrná u Bondoviek. Od detstva, keď som Moorovky hltal z ORF mi utkvel v pamäti Roger ako najideálnejší predstaviteľ Bonda a zároveň som si vytvoril koncept tejto série, ako by mal vyzerať a čo v ňom nesmie chýbať. A tento koncept, táto moja vizualizácia sa pretransformovala do reality v kine pri sledovaní 23ky Spectre. Hneď znelka a pre mňa neodmysliteľný Gun shot tu bol konečne tam, kde má byť, t.j. na úvod. Hurá. zaboril som sa do plyšu a pozeral pohyblivé obrázky ďalej. Skvelé. Mendes Po troch rokoch od Skyfall natočil ďalšieho Bonda. Takého istého a predsa úplne iného. Skyfall dbal na okázalosť, spektakulárnu akciu, bol to vizuálny pokrm pre labužníkov. Kam sa posunúť v budúcom diely ? Ešte viac dať na vizuálnu stránku ? To by už bolo na hranici únosnosti a dejová línia a scenár by tým utrpely. Nie. Urobil presný opak. Úvodná akčná scéna v Mexiku nebola dych vyrážajúca, ako to napísalo už X divákov. Nie. To hneď pri sledovaní podotkol môj kamoš Thornhill a mal pravdu. O to lepšie. Mal som také tušenie že v tomto filme sa Mendes oprostí od bombastických akcií a a bude klásť dôraz na jednoduchosť. Na zápletku kvalitného špionážneho krimi, ktoré si ctí minulosť. Dôraz na podmanivú atmosféru, ktorá pramení z kvalitnej filmárčiny. Práca so svetlom, skvele zakomponovaná hudba, kvalitné herecké výkony a nápadité bonmoty, ako črepinky, ktoré musí pozorný divák v kine zbierať. Nemýlil som sa. Mendes ma s konečnou platnosťou presvedčil že je skvelým režisérom. Filmový kumšt sa môžete učiť, ale bez talentu vyjde naprázdno. Záver bol pre mňa sklamaním. Chytrá scéna v dome v ktorom je nastražená bomba bola okorenená totálnym gýčom, t.j. Lea Sedoux volajúca o pomoc a spútaná. To si mohol pán režisér odpustiť, ale aj napriek tomu s prižmúrenými očami, plný počet. P.S. Teším sa že Christoph Waltz prežil. O tri roky očakávam jeho útek. Bond bude mať opäť plné ruky práce. P.S. 2 Nemal by som to ako ženatý chlap hovoriť, ale Lea Sedoux bola v tomto filme priam na zožratie. ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Jen krátce: Sam Mendes je hrdina. A k účasti bohyně M.Bellucci: mnoho povyku pro nic...jinak plná hvězdičková palba. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Byl to takový standardní Bond. Výjimečný snad jen v odkazech na minulé "díly". Zaujala mě organizace Spectre, proti které James bojoval ve své neoficiální Bondovce Nikdy neříkej nikdy /1983/ v podobě ikonického Conneryho. A další novodobá ikona Monica dostala největší štěk ve své kariéře. A to se už dostáváme k diskutabilní Léae. Rozhodně to není žádná prvoplánová kráska (i když hrála titulní roli v Krásce a zvířeti), ale během filmu se mi ta holka nějak dostala pod kůži. Její nostalgický francouzský šarm se přesně hodil do Bondova světa. A líbí se mi taky věčné odkazy na dceru Marlene Jobert Evu Green (Vesper). S každým dílem to z ní dělá víc a víc kultovní Bond-girl. ()

TheBrain 

všechny recenze uživatele

To je galaktická hlúposť! samé kliše! Okrem toho, že Džej bí vyzerá ako snehuliak s ušami, robí jednu kravinu za druhou. Všetci sú drsný ako šmirgel 10. Tento film by bol dobrý pre 10 rokmi a aj to len preto, že v prvých 10 minútach bola trtkačka. Žiadna originalita alebo nejaká poriadna akcia. NUDA. A tie dialógy?! Kto to písal? "viem narábať so zbraňou lebo otec mal pod umývadlom Berretu a ja som hneď vedela ako sa s ňou narába a a aký má názov, preto neznášam zbrane! NEPOZERAJTE TO! vypadne vám oko! a druhé si sami odstránite! ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Sakra sakra, co to? Rozhodně je to velkej krok zpátky v kvalitě. Začátek filmu byl luxusní a sliboval hodně, Craig tam opravdu Bondovatěl na plný obrátky. Ale pak to nějak umlklo a nerozjelo se to. Při srovnání s Quantum of Solace, Casino Royal nebo Skyfall, je to opravdu slabota. Úvodní píseň.....no, to byl obrovskej přešlap a myslím, že Adelle dlouho nikdo nepřekoná. Celkově film neurazil, ale zklamání to pro mě rozhodně je. Za mě 3* a DOPORUČUJU ()

Rewisheed 

všechny recenze uživatele

Zápletka trochu zarážející a úsměvná. Kolik kruhů "padouchů" ještě dokážou vytvořit? Po geniálním Skyfall, který hlavně dával smysl se Spectre jistě objeví ve stínu svého předchůdce. Taktéž, jak již někteří naznačovali, netuším, kam se poděly všechny ty dolary. 10 Martinů a základna v poušti, to je tak vše. Nicméně pořád solidní a ve své podstatě i klasická (strukturou) Bondovka, ten prostředek možná trochu nuda, zkrátit o 15 minut a bylo by to lepší. Jo a Monica Bellucci)) ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejhorší Bond s Craigem. Co to vlastně mělo znamenat ? Po shlédnutí cítím pusto, prázdno a ihned vygumováno. Budu na to muset někdy v klidu kouknout ještě jednou, ale teď tady čtu ty komentáře a vidím, že v tom nejsem sám. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Bond jde stopě organizace, která stojí za většinou organizovaného zločinu po celém světě. Čirou náhodou se také spouští mezinárodní protiteroristický špionážní systém, který financoval nějaký soukromý sektor. No tedy žádná pořádná akční jízda se nekonám, ani dějově žádná sláva, od první minuty víme kdo je kdo a co chystá. Padouch je HODNĚ slaboučký a když není padouch nemůže být ani hrdina. Celý film mi přišel rozvleklý a neakční stejně jako úvodní píseň. Honička s letadlem byla cool. (2D titulky) Rozpočet: $245 miliónů, Tržby: $820,567 miliónů. ()

pierre9 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, priemerný a pridlhý film, ktorý z Bondovho kúzla mnoho nepobral. A exkluzívne obsadenie to nahradiť nedokázalo. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

MONICA Belucci je nádherná ženská, ale ta další bond girl ta LÉA dost nevýrazné děvčátko . Zatím asi nejslabší děvče Bonda . A tím se to snížilo o jednu hvězdu . ()

universal 

všechny recenze uživatele

Myslím, že si tuhle bondovku ještě jednou pustím. Akční nadsázka se zde skloubila s tvrdou prací a ženy zdobí. Nic multikulturního ani politicky hyperkorektního Můžete si říkat, co chcete, martiny s vodkou je správně vychlazené a včasně servírované. Díky za staré dobré časy Bonde, 10/10. ()

JardaPazdy 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vyloženě špatné, ale utahané, celkem nudné a občas dost nelogické. Den po sledování si nevzpomenu na jedinou zásadní scénu. To by se Connerymu nestalo... ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama