Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledný a úspěšný vědec Will Caster (Johnny Depp) má velký celoživotní sen: vytvořit stroj obdařený umělou inteligencí i schopností vnímat emoce, který by dokázal soustředit kolektivní vědění a vědomí lidstva. Jeho kontroverzní experimenty z říše snů mu přináší slávu i nepřátele. Extremisté z řad odpůrců umělé inteligence se ho pokusí zastavit a spáchají na něj atentát ve chvíli, kdy je jeho dílo téměř u konce. Sami tím však „božský experiment" uspíší a Will osobně se v projektu transcendence stane hlavním hrdinou. Pro jeho ženu Evelyn (Rebecca Hall) a dalšího vědce Maxe (Paul Bettany) zde totiž neleží otázka, zda je to možné, ale zda je to správné. A co se vlastně stane. Willovo vědomí připojí k super počítači a obřímu vesmíru umělé mysli, kterou sám vytvořil. Důsledky záhy pocítí celý svět. Willova původní touha obsáhnout vědění celého světa se však rychle mění v jiný cíl: získat nad celým světem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (859)

Ernia 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem měla značně rozpačité pocity. Prostě se mi nechtělo věřit, že ten film, na který jsem se tak dlouho těšila, by opravdu mohl být tak pitomý. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden nováčik za písacím stolom a druhý na režisérskej stoličke. A výsledok aj podla toho dopadol. Nie že by som tento film už odpisoval dopredu, ale bohužiaľ ten film ma silne nedostatky, aj keď musím uznať, že svojím príbehom je celkom zaujímavý, ale prevažne nezáživný. Herecký je to slušne obsadené a hudba tiež nieje najhoršia, ale to nestačí. 50% - 2* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

A budu zlej. Nebýt za kamerou tak uznávaný člověk jako Pfister a nepromenádovat se před kamerou početná sebranka jinak naplno zářících hereckých hvězd, snad bych hodnotil lépe. Ovšem když natolik ambiciózní a velkohubý příběh dobrovolně a opakovaně bije do mé omezené inteligence a ještě při tom říká "já tě stejně doběhnu, I'm made in Hollywood', opravdu nemám problém mu sám nastavit nohu a vymáchat mu hubu v odpadu. Není to samozřejmě tak zlé, abych v půlce otráveně odcházel, a pokud překousneme pár těžkých příběhových nesmyslů, tak první dvě třetiny se dají považovat i za celkem slušnou konverzační sci-fi s neokoukanou zápletkou. Avšak co se děje v závěru, to jest urážka všech, kteří se nedívají na film jen kvůli tomu, že Johnny i po padesátce vypadá tak švihácky. A právě Deppovi se skutečně divím, že do toho při svých zkušenostech šel - takhle ubohý charakter, který z pozice nejzáhadnější a nejdůležitější postavy ani pořádně neví, čeho chce dosáhnout, doposud neztvárnil. A takový je i celý zbytek filmu - nevypadá špatně a tváří se profesionálně, ale uvnitř je absolutně prázdný a těžce nezajímavý. Jaký to paradox, že pane Nolan? :-) 50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Modelová situace: vrátíte se z rande a hodnotíte - měla dobré nápady, ale plácala pátý přes devátý a navíc vypadala tak nějak divně... Vyrazíte si s ní znova? Možná jo, možná ne, kdo ví. Vlastně jo, určitě jo, pokud se ovšem neukáže někdo lepší. No a v tom je právě zakopaný pes, on totiž nebude takový problém někoho lepšího potkat. (Invercargill, NZ) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Her, Lucy, Transcendence - co to je teď za trend schazovat umělou i lidskou inteligenci takovejma blábolama? Těžko říct, který film z uvedeného tria je nejpřiblblejší, tento je každopádně nejutahanější. A rozpixelovanej Depp je ještě unylejší jak uzívaná Scarlettka... Ještě že jsem nestihla kino, nejspíš by mi v něm šecky buňky odumřely. 30% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho jak se "kritici" z csfd mýlí :) Vůbec to není tak špatné, ba naopak. Nenechte se odradit zápornými ohlasy. Bylo to mírně zdlouhavé, natahované a ten konec...bez spoileru....každopádně spokojenost i přes ty možnosti jaké tam byly.. ale vždy to jde udělat lépe, jinak, hůře..vždy se něco najde. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším co napsat, protože tenhle film mi vzal dech jako už dlouho nic. Inteligentní a geniální po všech stránkách, a ač se na první pohled může zdát, že je to dlouhé, nudné, rozvláčné a nic se tam neděje, pravda je opakem. Vysoce vizionářské dílo s pointou a odkazem pro mě tak silným, že budu na svět pohlížet opět trochu jinak než tomu bylo doposud. " It is you. - It always was." ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nejspíš na rozdíl od všech přítomných nemám tak vysoké nároky na filmy, protože se mi to celkem líbilo. Mělo to nápad, bylo to poměrně zajímavé, mělo to Morgana Freemana a Johnnyho Deppa (i když ten si tam moc nezahrál) a já si rozhodně nebudu stěžovat. 4* ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak tahle ptákovina o Willovi co se odstěhoval na internet, aby prostřednictvím své ženiální müsli spasil nejdřív sebe a pak celičké lidstvo se u mě naprosto míjí účinkem. Celou dobu sledování jsem si představoval, co by se stalo, kdyby místo toho protivnýho skauta připojili k internátu třeba sociopata Hanibála. Depp ex machina. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Půjdu s chutí proti proudu zdejších "kritiků", protože prvotina Wallyho Pfistera rozhodně není takovej průser. Místama to sice vypadá jako áčkově natočený béčko, ale má to nádech čehosi zvláštního, myšlenku (!), snaživou hereckou špičku a parádní efekty. Žádnej akční nářez to není, ale to přece není u sci-fi žádná podmínka. Asi jsem trochu cíťa, ale zabralo to na mě. A konec byl fakt pěknej. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

You gotta be fuckin kiddin me! Kde začít ve fuckování, co? Tak prvně námět a scénář - nelogická, naivní pitomost. Prostě hovadina, ze které slízá veškeré ochuplení hlavy. Jako o čem to teda bylo, kam to směřovalo, jak to skončilo? Z prdu kulička. Dál, herci a role - chlapi ještě ušli, ale umělá Mara a vylízaná kebule s IQ 150 Hall mně způsobovaly děsivý pocit ztracenosti, protože jsem měl nutkání smát se a brečet zároveň. A třešníčkou na dortu je zpracování, kdy v první půli jsou sice rozlehlé vědecké prostory sice zvládnuté, ale nic nepřinášející a impotentní, zato v "akčním" závěru se kluci vycajchnovali tak béčkovýma efektama, že to byla poslední kapka mého poháru páteční trpělivosti. Nikomu tohle nedoporučuju, protože je to jedno velký, přiblblý nic. Kdo by jste chtěl vychytanou mluvící AI, dejte radši smířlivější Her, nebo se mrkněte tady, jak by to bylo, až by to nebylo. Děs! 25% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Strašně ambiciózní snaha o posazení diváka na prdel je bohužel pouze k pláči. Nejenže postavy šustí papírem na míle daleko, ale příběh ve kterém každý nudí musí být snad špatným vtipem. Přičemž ještě první třetina naznačuje, že možná nepůjde o žádnou prošlou instantní nudu, což se velmi brzy ukáže být pouhým klamem. 30% ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Tak ambiciózní téma a námět by snad zvládl ukočírovat v rámci žánru jedině Cronenberg. S podivem ovšem je, že se Pfisterovi mimo příšerného vedení herců a obecné aranže scény bortí i vizuální stránka od kompozic po grading, která působí vyloženě laciným dojmem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dostal som presne to, čo som aj čakal, slušný priemer. Námet síce nepatrí k tým najoriginálnejším, ale dejová linka nie je vôbec zlá. Je tu síce veľa hluchých, otravných, nudných miest akoby bez atmosferického náboja, záver však celkový dojem výrazne vylepšil. Páčila sa mi celková pointa a záverečná myšlienka filmu. Ani Depp s Bettanym nehrali zle, síce neprekročili svoj tieň ale ani výrazne nesklamali, takže u mňa so snímkom celkom spokojnosť. Určite to nebola strata času. 65/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašná bezradnost, co k tomuto filmu napsat a jak se k němu celkově postavit. Úplně obecně - něco se mi tam líbilo, něco ne, takže ve výsledku asi čistý průměr, čili tři hvězdy. Tak snadno se mi to ale odbýt nechce, na to mě tam až příliš moc věcí oslovilo či zaujalo - a navíc jsem pochopitelně velkým fandou Johnnyho Deppa, který je zde jako vždy famózní a neuvěřitelně ležérní. Ten film si po mém soudu naložil příliš velké ambice a zpracovává několik velkých témat, které by samy o sobě vystačily na samostatný film, přičemž se bohužel uchyluje k některým ohraným klišé a žánrovým stereotypům. A co je nejhorší, film je nejenom plný technických nesmyslů, ale dokonce místy sklouzává k nechtěné trapnosti a béčkové směšnosti. Což je škoda, protože si vážně myslím, že náběh měl ten film velice slušný, a s takovým obsazením z toho mohla být více než slušná pecka. Co už, nestalo se, a ve výsledku z toho mám strašně rozporuplný dojem. Chtěl jsem ještě závěrem napsat něco o podobnosti TRANSCENDENCE s nedávno uvedeným snímkem Ona, ale vidím, že mě již předběhli jiní, a tak se spokojím jen s konstatováním, že je pozoruhodné, že se v kinech sešly krátce po sobě dva filmy s tak podobným námětem. Za mě rozpačité tři hvězdy, protože popravdě vůbec nevím, jaké hodnocení by v tomto případě mělo být adekvátní. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak tu mám shlédnutou druhou "Megamyls" během několika málo dnů. Will Caster měl oproti Lucy neomezené finanční možnosti, dosti času a spoustu technologie. Na druhou stranu neměl tělo. Ovládání lidí (ač různými způsoby) dokázali oba. A nakonec Oba byli "Everywhere". Kdybych měl porovnávat, kdo z nich byl více Kůůůl, řekl bych že Lucy, tu jen tak odnikud nevyženou:-) Když nad tím tak přemýšlím a představuji si ty možnosti které oba měli, (bohužel Lucy byla sprzněná slabou stopáží a retardovaným Bessonem) naší planetu bych bral pouze jako odrazový můstek. Přeci jen, kdo by se chtěl patlat se 7 miliardama polointeligentních savců zmýtaných emocemi. Když jeho délka věku se zakládá pouze na nepřetržité dodávce energie a má kolem sebe celej vesmír. Za mě 4 slunce a 77% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|13%| Sakra, co jsem komu co udělal ? To byla ale nekonečná nuda. Člověk si chce na noční pustit fajn film, dokonce i za vedlejším účelem toho, aby mu ta noční rychle utíkala a ono to dopadlo úplně naopak ! Na tenhle film jsem chtěl jít do kina. Nakonec jsem kvůli časovému vytížení to vzdal. A udělal jsem rozhodně dobře. Nechci aby to vypadalo, že mám rád svižné filmy, kde je furt akce atd. Ale zde mě nic nebavilo, to prostě nešlo. Je tu zajímavý nápad, který je tak dle mého gusta mizerně a nezáživně spracován, že jsem měl co dělat abych to dokoukal do konce. Paradoxně prvních 40 minut bylo nezáživných, ale nějaký nápady tu byly na udržení pozornosti. Přesto to bylo už silně nezáživné od úvodu. Herecké obsazení je takové normální. Potěší Morgan Freeman a Johnny Deep. Hudba je taková normální. Jakmile se film začal dále odvíjet, už mě nic nebavilo. Určité svižné scény zde byly, ale nestálo to za nic. Ani konec filmu nepomohl. Nepamatuju si, že bych se tak dlouho nudil při áčkovém filmu, který popisem vypadal docela lákavě. Myslím si, že asi nemá cenu cokoliv dodávat. Chybělo tomu snad skoro všechno. Mohl jsem klidně dát odpad, ale zas tak krutý nebudu. Nějaké chyby obrovské to nemělo, jen to bylo tak nezáživné, že jsem byl po skončení totálně vyřízen. Tot vše. ()

k212 

všechny recenze uživatele

No fuj, takhle si hrát na Boha a léčit celej svět... něco tak nechutně idealistickýho v dnešní přetechnizovaný, konzumní a materialistický době - to se fakticky sakra nehodí! Diváci přeci očekávají vedle extrémně vyhypeovanýho vizuálu taky nějaký to pořádný objektivní a racionalizovaný vysvětlení, který však rozhodně nesmí být doslovný, to teda ne, musí stát zároveň pevně na nohách, ale musí jistojistě otevírat zadní vrátka spekulacím! Tohle ale Transcendence nenabízí. Přijde mě, že dnešní filmy se dají rozdělit na dvě velký hromady (a ten zbytek je pro zanedbatelnou menšinu) - za A: na totální kravinu bez děje, která je hezky natočená, nebo za B: na absolutní špičkovou zábavu, která je přechytralá - umí totiž diváka chytit do sítě faktů, který si může člověk interpretovat jak chce, protože nezná souvislosti, a proto se mu to ve výsledku jeví jako geniální dílo! No a opět - Transcendence nepatří ani do jednoho pytle! Filmy o svérázném pojetí víry se dnes nenosí, jasně! A nedejbože v ateistických domácích luzích a hájích. To je pro mě tento film ... o víře a o ničem více! ()

Související novinky

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

19.06.2013

Co nového u pokračování (nejen) komiksových hitů? Nebudeme to zbytečně natahovat. Sin City: A Dame to Kill For mělo mít premiéru letos v říjnu. Rodriguez a Miller ale údajně pořád nedotočili a to je… (více)

Reklama

Reklama