Reklama

Reklama

Nedotknutelní

  • USA The Upside (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ani jeden z nich nemá budoucnost, přesto si lze jen těžko představit rozdílnější dvojici. Na jedné straně milionář Phillip, vzdělaný sběratel umění, renesanční člověk s kulturním rozhledem a vybraným vkusem z vyšší společnosti, který je po nehodě během paraglidingu ochrnutý a upoutaný na vozík. Na druhé straně černošský mladík z předměstí. Díky energii, odvaze a bezprostřednosti by mu měl patřit svět, ale jako čerstvě propuštěný vězeň nemá šanci získat práci a zjišťuje, že svět o něj ani trošku nestojí. Setkají se spíš omylem, nejspíš o to moc nestojí, Phillip si i tak vybere živelného kluka téměř z ulice jako svého ošetřovatele. Možná to byl krok zoufalé nudy, dost možná i řízená sebevražda. Ať tak či onak, jejich soužití po krátké nedůvěře překoná všechny rozdíly a oba charaktery z jiných vesmírů života do sebe zapadnou jako Lego. Jejich neočekávané přátelství nabízí dojemný, zábavný a hlavně neuvěřitelně silný zážitek. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (105)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Ano liší se to od originálního francouzského filmu. Američané z toho původního moc nadšení nebyli na rozdíl od Evropy a tohle bude ten pravý opak. V USA bude tohle podle mě zase oblíbené a v Evropě naopak. Já jsem se snažila to moc nesrovnávat, prostě si to natočili po americku, což chápu a nakonec jsem byla i s výsledkem spokojená. Hodně jsem se ale bála Kevina Harta, byla jsem ale příjemně překvapená jeho hereckým výkonem, mohl by hrát více vážnějších rolí. Bryan Cranston se do role docela hodil a Nicole byla hezkým zpestřením, jen trochu nevýrazná. Příběhově je to podobné, tenhle snímek se ale spíše soustředí na emoce Phillipa a na jeho minulost. Čekala jsem to daleko horší, takže za mě paráda. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Intouchables zůstávají tím z filmů, u něhož není radno dělat remake. A dlouho jsem se přemlouvala, abych to zhlédla z profesních důvodů. Zvládla jsem to do půlky a to jsem, myslím, odvážná. Všichni tři klíčoví herci hrají dobře, o tom žádná, ale ztrácí to na inovaci, tvůrci si nedali ani tu práci a okopírovali z původního filmu úvodní střih v dějové lince. Prostě další z producenty zbytečně vyhozených peněz. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastne celkom ujde, ale pôsobi strašne zbytočne. Remake si originál podľa mňa nepýtal, potenciál na ťažké prachy tiež nebol a celý film je očividná kopírka bez pridanej hodnoty. Vtipná, dramaticky dostatočne silná, ale chýba kúzlo a moment prekvapenia ako u Francúzskeho predchodcu. Cranston aj Hart sadli parádne ale vidieť po druhý krát to isté len s inými hercami už nevytvorilo tak skvelé pocity. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nadherná ukážka toho, ako ten istý film môže rôzne dopadnúť. Oproti francúzskemu originálu je americký snímok príliš strohý, chýba mu ten francúzsky šarm a ľahkosť. Dokonca aj vtipom zaostáva a tak je americký The Untouchables len chudobným príbuzným. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(50/2019) / Aj sa divím, že do toho vôbec šli, ale kasting je chvalabohu viac ako vydarený. Kevin Hart určite nesadne všetkým, Cranston je ale stávka na istotu. Keď si odmyslíme ten remake faktor tak sa rozhodne nejedná o sklamanie, chémia funguje skvele, rovnako sa dostavil aj ten správny feel-good pocit. Bohužiaľ percentá ukazujú, že veľa hodnotiacich nedokázalo zostať nezaujatých. (7/10) ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Francúzky originál milujem a musím povedať, že touto "hollywoodskou" verziou som ostal milo prekvapený. The Upside funguje. Smial som sa, cítil som s charaktermi a to ako si film šiel vlastnou cestou ma nijako neštvalo. Ústredne herecké trio je skvelé, no taktiež si myslím, že to ako človek dokáže zniesť Kevina Harta hrá dosť veľkú úlohu. Z čoho som bol najviac otrávený bola kamera. V mnohých momentoch, obzvlášť hneď na začiatku ma jej štýl naladil na nemilú vlnovú dĺžku. Tejto verzii chýba mnohé. Mnohé, ktoré perfektný originál obsahuje - hudba je asi tá najpodstatnejšia časť pre mňa či väčší a silnejší emočný punch... no koniec koncov, The Upside nepostráda toľko toho ako film aby som trpel počas tých dvoch hodín, práve naopak - ja som si tie dve hodiny vcelku užil. 3.5* ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Inšpirováno skutočnými udalosťami. Keď som toto počul hneď na začiatku filmu začal som sa smiať. Američania sa pokúsili opäť o nejakú svoju verziu. Narozdiel od originálu, ktorý je dodnes povazovaný za jeden z najlepších francúzskych filmov, ponúkol oveľa menej. Hlavní herci tu boli celkom vydarení ale keď už si človek pri novom filme povie že to niekde videl tak je zle. Celé mi to prišlo skopčené. Ale nejedná sa o prepadák, to nie. 3 ()

Herzeleid 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy za to, že film i v tomto zpracování zanechal emoce. Ze začátku filmu jsem si musel hodně zvykat na představitele Della a už to vypadalo, že to ani dále vidět nechci. Ale začalo to překvapivě dobře fungovat. Slabší než originál, ale přesto s trochou pochybností dobré. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný remake francouzského originálu z roku 2011. Žádné banální slzopudné americké kýčování nás naštěstí nečeká. Herci vcelku sympatičtí a dle mého názoru je Bryan Cranston dokonce ještě lepší než François Cluzet z původního filmu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já se nikdy netajil tím, že mám velkou náklonnost k americkým remakům nejen evropských hitů, a více než často jsem si je dokonce užíval víc než právě samotné originály, no a právě ani Nedotknutelní tomu nejsou výjimkou, nehledě na to, že jako jeden z velmi mála dokonce ani nesdílím to celosvětové nadšení z právě francouzských Nedotknutelných, které sice také považuji za opravdu silný a výrazný snímek, ale to pozdvižení kolem něj pro mě bylo a vlastně stále je zcela nepochopitelně přehnané. Nicméně nyní již ale blíže k tomuto remaku. Já se tedy dost upřímně bál obsazení Kevina Harta do ústřední role, jelikož tohoto komika příliš nemusím, za mě totiž velmi často strašně přehrává, působí trapně a ani jeho styl humoru mi nesedí, zde ovšem podal překvapivě silný a civilní výkon, herecky mě oslovil a v kombinaci s Bryanem Cranstonem jim to po celou dobu šlape na jedničku. Též nečekaně překvapivě se stejně jako u originálu i zde tvůrci vykašlali na nějaké zbytečné tlačení na pilu, což mě právě u amerických filmařů docela až šokovalo, ale skutečně se tady po celou dobu ani jednou neuchýlili k nějakému nucenému vyvolávání emocí, prostě je nechaly vyplynout z jednotlivých scéna a situací a působilo to velmi příjemně. Celému příběhu a vyvíjejícímu se vztahu mezi ústředními hrdiny jinak nelze též co vytknout, je to citlivě a poutavě zpracované, bez nějakých hrubozrnných, nevhodných, či snad až trapných fórků, za mě zkrátka tento remake své předloze ostudu rozhodně neudělal a já musím jen zopakovat, že na mě působil opravdu ještě o něco lépe, než právě samotný originál. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Kouzlo, se kterým přišel francouzský originál, prostě u remaku už nemůže být takové. Nebo ano? Asi to bude i tím, že je to už hodně dlouho, co jsem původní Nedotknutelné viděla, ale já jsem si tuhle americkou předělávku užila velmi. Cranstonovi a Hartovi to spolu nadmíru šlapalo, skvěle je doplňovala Nicole Kidman i další. A já jsem je prostě jen sledovala a po dlouhé době se při sledování filmu přistihla, že se každou chvíli přiblble usmívám, což se mi stává, když jsem zvláštně neuchopitelně okouzlená. Moc příjemný snímek, který ode mě dostává velmi silné čtyři hvězdy. Skoro bych šla i na pět, ale je mi to trochu blbé vůči originálu, který ode mě kdysi taky dostal "jen" čtverku:) 80 %. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Že už jsme to viděli? No a! Že je to předělaná verze něčeho skvělýho? No a! Americká verze je stejná ale vlastně jiná. Má to svůj smysl pro humor svoje herce a prostě to baví. Originál je z roku 2011 tohle se mi dostalo do ruky teď a to je 8 let po. Takže mi nevadilo se na to podívat znova a trochu jinak. Bryan Cranston a Kevin Hart jsou dobrý, příjemný a vtipný. 75% ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat. Původní film zůstane nepřekonán. Kevin Hart i Bryan Cranston se snaží a dávají postavám něco trochu jiného, přeci ale je to až na pár scén, obšhlenuté až na půdu a nedá se na to koukat s větším respektem. Průměrný film, který amíkům přidal do peněženky pár drobáků navíc, takže to asi stálo za to. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Takže asi takto: Film zbytečný jako katapultovací sedadlo pro pilota helikoptéry nebo, chcete-li tematicky, jako luxusní psací pero od Párkra pro hlavního hrdinu (jednoho nebo druhého, neboť jeden psát umí, ale nemůže a o tom druhém dost pochybuji). Rymejk byl stopro stvořen výhradně pro negramotné požírače donatů a hambáčů, kteří by si francouzský originál nepustili, bo titulky. A to, jak každý ví, kazí dojem z obrázků a nutí člověka soustředit se na činnost nazvanou čtení! A tupani v s litrem coly v otylé pazouře a megakrabicí popcornu pod upocenou paží přece nešli na horor, nýbrž na kokotmedii! Ano, zde je namístě uvést, že byla značně kokotská. Tam, kde Frantíci taktně a vtipně naznačili choulostivé situace, museli samozřejmě Emeričani vytasit naprudko celou “parádu” a pořádně se v ní vyrýpat, aby to obecenstvo pochopilo a náležitě si zachrochtalo blahem. Inu, není se co divit, vezmeme-li v úvahu inteligenci průměrného, modrobíločerveného jedince se středoškolským (!!!) vzděláním, například pomocí této ankety (varování: jen pro otrlé! https://m.9gag.com/gag/aWEqEex) Nutno podotknout a přičíst na kreditu filmu, že Kidmanka tomu dávala šmrnc, Stývn Hóking byl taky vcelku dobře zahranej a ten trapně se pitvořící negr mě tentokrát sral méně, než obvykle... Teď zbývá asi jen počkat, až za přispění Agrofertu a nakradených eurodotací natočí Troška český rymejk o našich Nedotknutelných. Na obalu dývka se na nás pak bude křenit Endy tlačící na kriplkáře Zemanovic zombíka. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Remake síce má fajn hercov (opäť bravúrna Nicole Kidman), slušné tempo a dalo by sa ňom nájsť hneď niekoľko plusov, oproti výbornému francúzskemu originálu je však málo originálny, odvážny aj emocionálny. A čo mu podkopáva nohy asi najviac, je jeho zbytočnosť. 5/10 (viac tu) ()

kristynca 

všechny recenze uživatele

Based on the motion picture “Intouchables”... těžko nám tedy vyčítat, že to srovnáváme s původním filmem. Bryan Cranston by nebyl špatnej, kdyby mu to nekazil ten černej zubatej prťajzlík! A cena za nejvíc nejzbytečnější remake ever goes to... ()

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Kevin Hart sesadil Aquamana

Kevin Hart sesadil Aquamana

14.01.2019

Je to oficiální, Aquaman je první superhrdinský film ze stáje DC od Temný rytíř povstal, který v kinech překonal miliardu. Úspěch je to zejména pokud se ohlédneme na předloňskou Ligu spravedlnosti,… (více)

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

16.06.2017

Ačkoliv o tom ještě spousta lidí neví, francouzský hit Nedotknutelní se opravdu dočkal remakeu. Divokou roli Omara Sye převzal Kevin Hart (Centrální inteligence) a místo Françoise Cluzeta se na… (více)

Reklama

Reklama