Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vida, Re-Animatora jsem si pamatoval mnohem slabšího, než se mi zdá teď po opakované projekci. Repríza zkrátka mile překvapila, je to bezvadná hororová zábava se skvělými postavami, mezi nimiž samozřejmě vyniká Herbert West. Na hororovou komedii je to dějově poměrně nepředvídatelné. A na osmdesátá léta hodně krvavé a brutální. Závěrečná patnáctiminutovka masakr. Horror movie of the year ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

všeobecne sa reanimátor považuje za väčší úspech a legendu, no mne sa oveľa viac páči o rok mladšie spojenie veličín gordon-yuzna-lovecraft-ahlberg-band-combs-crampton: from beyond. pozoruhodné je, že tu vytvoril combs diametrálne odlišnú postavu, než o rok neskôr. za pozornosť ďalej stojí u mňa trochu problematické spracovanie a pracovanie s hudobným motívom zo psycha, aj keď úvodné titulky sú po grafickej stránke fasa. napokon som si odložil to najlepšie: mladá cramptonka tu vyzerá báječne a okrem ceciek (2x) sa v jednom zábere môžeme pokochať aj jej ryšavo-blonďavým bobríkom odvahy. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Maximálně pokleslá zábava! Po dokoukání jsem si vzpomněl na Jacksonův rajčatový protlak jménem Braindead - Živí mrtví a srdéčko hned několikrát zaplesalo! V jádru se jedná o komediální horůrek s libůstkovými splatter efekty, který je stejně, tak béčkový jako zmíněný kult. Navíc mi to sedí po všech stránkách, ať už v použité hudbě, výpravou, scénářem, ale nejvíc ve zvolených typech hlavních protagonistů. Obzvlášť Jeffrey Combs v roli experimentátora Dr. Westa je dokonalý, jak svým prapodivným chováním, zapáleností, tak i tím pěkně zvráceným pohledem. Od každého aspektu je tu něco, navíc vše dobře vyváženo a nic zbytečného navíc. Žádné nůďo, ale čistokrevná a střeštěná filmová lobotomie, která je stále dobře koukatelná. K tomu všemu napěchovaná pekelně morbidním černým humorem! Právem se jedná o klasiku svého žánru! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Spracovanie a výsledná atmosféra Re-Animátora je síce diametrálne odlišná od Lovecraftovej, ale to koniec koncov vôbec neprekáža. Stuart Gordon si holt vybral o niečo odlišnejšiu cestu prerozprávania príbehu novodobého Frankenstaina než majster H.P.L. __ Za prvé tri hviezdy môže predovšetkým geniálny Jeffrey Combs, ktorý doktorovi Westovi dodal tú správnu dávku inteligencie, mysteriózna a kúska šialenosti. Štvrtú hviezdu pridávam z lásky ku slastným gore scénam a niektorým priam humorným zhovadilostiam - viz boj dvoch mužov proti mačke, odtrhnutá hlava lížuca bradavky Barbary Crampton. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak v téhle absurdní až bizarní divočině bych Lovecrafta určitě nepoznal, film mi spíš (dějem i formou) připomínal staré expresionistické brakové krváky, jen s barevným obrazem. Mnohem víc komediálnosti než horrorovosti mi vůbec nevadilo, protože se jedná o humor hodně černý... nebo spíš krvavě rudý. A určitě by se našlo dost jedinců, kteří by prohlásili, že něco tak krvavého a nechutného může připadat vtipné jen narušeným osobnostem (promiň Padmé). Odhalená mladá Barbara Crampton je rovněž významným bonusem, i když mně se mnohem víc líbí ve zralejším věku. Jen mě trochu zamrzel nedotažený konec, uvítal bych ještě aspoň pár záběrů na oživenou Barbaru. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Vzhledem k tomu, že je film Re-Animator původní povídkou „Herbert West- Re-Animator“ pouze inspirován, jde zde najít mnoho rozdílů od předlohy. Například oživený bezhlavý člověk nebyl konkurenční profesor medicíny, nýbrž voják, kterého Herbert West oživil po havárii letadla v 1. světové válce, kde působil na frontě jako lékař. (Hlavonozec)
  • Stuart Gordon a Dennis Paoli mali v úmysle natočiť vernú adaptáciu románu H.P. Lovecrafta, ale nakoniec sa inšpirovali jeho poviedkou len veľmi voľne a príbeh rozvinuli skôr ako paródiu na Frankensteina. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama