Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (146)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

1 série- Možná je to mou seriálovou přesyceností, nicméně tenhle splnil moje očekávání tak asi zhruba z půlky. Pochválil bych určitě hudbu, nádherné prostředí, kde se natáčelo, ale to je asi tak zhruba vše. Dost mě zklamalo herecké obsazení, kde se nenašel ani jeden herec, který by podal nějaký výkon, který bych si mohl zapamatovat. David ( snad mě to jeho fanynky odpustí) se mně nelíbil vůbec a Olívia, tak podala mnohem lepší výkon třeba v Tyranosaurovi. Vůbec vykreslení všech postav pokulhávalo a k tomu se přidalo celkem dost nelogických momentů, nad kterými mi občas zůstával rozum stát. Broadchurch má zajímavý námět, ale zpracování, které mohlo být rozhodně mnohem lepší, což se snad podaří, v další připravované sérii. 2 série- Všechno je kupodivu lepší, smysluplnější a přesvědčivější. Když pominu první díl, jsem velmi spokojen. Nelogické momenty byla záhy vysvětleny a určitě pomohlo i rozdělení na dvě dějové línie a zajímavě udělaný konec. Na Davida jsem si už tak nějak zvykl a když k tomu připočtu (nejen) herecký souboj Marianne a Charlotte, jsem nucen konstatovat, že už se tak nějak těším na třetí řadu. A to jsem teda vůbec nečekal. 3 série- Možná to bude znít blbě, nebo jako klišé, ale Broadchurch je vpravdě rodinný seriál. I když se tu v každé sérii vyšetřuje nějaký zločin, hlavní postavy jsou povětšinou stejné a dohromady, aspoň pro mě tvoří jednu, trošku rozvětvenou rodinu, která mi za ty roky tak nějak přirostla k srdci. A to platí i o té zatím poslední, kde kromě osvědčené, hlavní dvojice, mě nejvíc překvapila Julie v roli Trisch, na jejíž herecký výkon a velmi osobitý vzhled asi dlouho nezapomenu. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je detektivní linka zajímavá - a rozhodně mně zajímá, kdo zabil Dannyho - hlavní síla seriálu je v psychologii postav, v tom jaký dopad má vražda nejen na jednotlivé obyvatele, ale jak zároveň působí na celou komunitu lidí malého městečka. Na povrch vyplouvají skryté aféry, Broadchurch začíná ovládat atmosféra strachu a vzájemného podezírání a do neklidného ohně přikládají navíc ještě všudypřítomní novináři, snažící se ze smrti malého chlapce získat co nejvíce pro svoji mediální kariéru. Dalším plusem je hlavní dvojice vyšetřovatelů - Ellie Miller je empatická žena, která má pro lidi v Broadchurch pochopení a soucit, protože je místní a mnozí z nich jsou její přátelé. Naproti tomu detektiv Alec Hardy, který byl k případu povolán odjinud, působí uzavřeným a ne zrovna přívětivým dojmem, sebou si vláčí tajemství z minulosti a k případu přistupuje věcně a bez emocí. A právě Elliino vcítění a Alecův nadhled tvoří zajímavou spolupráci, co se týká v přístupu k celému vyšetřování. Herecké výkony, hudba, vizuální stránka, to všechno funguje na jedničku a jako správnou whovianku mě potěšilo vidět spolu v jednom seriálu Davida Tennanta s Arthurem Darvillem...Tak musím říci, že konec první série byl hodně emotivní, zatím 75% a těším se na sérii druhou. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

1.seria: posledna cast ma nacisto rozsekala. Ani nie kvoli vrahovi, ale kvoli dokonalemu stvarneniu devastacie, utrpenia, fyzickej i psychickej bolesti, soku vsetkych zucastnenych. uf. postavy spociatku nesympaticke snad vsetky, do jednej, ale postupne si k nim najdete cestu a posledne dve casti ich budete vsetkych milovat. podozrivych, detektivov, obyvatelov tohto maleho mestecka, teda okrem tej starej ohavnej tetky so psom... tento serial ma naozaj nieco do seba... stale neviem prist na to, ze co, ale musim na neho neustale mysliet. idealny cas na pustenie si druhej serie :) 2.seria trosku slabsia, stratila take to krimi napatie z prvej serie. Ale aj tak vysoky nadpriemer, skvele herecke vykony. Naozaj brilantne. A niektore dialogy su absolutne nezabudnutelne, rovnako ako prizvuk Davida Tennanta. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá britská krimisérie, scénářem hodně podobná střihu The Killing (autor ji ale údajně napsal před ním). Navzdory "neoriginálnímu" schématu "podezřelí jsou všichni, otcem počínaje, místním farářem konče, páč každý má větší či menší kostlivce ve skříni", mě chytlo natolik, že jsem osm padesátiminutových dílů dal téměř v kuse... Dobré. ()

July 

všechny recenze uživatele

Broadchurch mělo zajímavý a slibný rozdíl, ale v šestici dílů mezi prvním a posledním nás v zásadě jen vodilo v kruzích. Vrhání podezření každou chvíli na někoho jiného je zpočátku napínavé, ale po určitém počtu opakování už začne spíše nudit. Broadchurch má i dost nevyužitého potenciálu - několik drobnějších, ale zajímavých linek vyznělo zcela do prázdna. Dopadení vraha pak už bylo spíše scénáristické deus ex machina. A když člověku po polovině seriálu začne nejzajímavějším prvkem připadal silný skotský přízvuk jedné z hlavních postav, už je to špatné... Broadchurch je celkově dobrý seriál - ale bohužel jenom dobrý. Příjemný, ale ničím výjimečný tříhvězdičkový lepší průměr. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • V době vysílání seriálu některé anglické sázkové kanceláře vypsaly sázky na to, kdo je vrah oběti. (PrcekTK)
  • Soudní budova Wessex Crown Court je ve skutečnosti Exeter University v Devonu. (jezurka42)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno