Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (146)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

You don't eat fish and chips? What kind of Scot are you? Tři velmi dobré série z místa, které by mohlo být anglickým Máchovým jezerem - žádná blata, skoro žádný déšť, turisté a nezbytná malá komunita bez kazu. Tedy než dojde na ty vraždy a znásilnění a všechno svinstvo vyvzlíná na hladinu... Přičemž nic neškemrá po vysvětlení víc než smrt dítěte. Jestliže scénář není špatný, ale ani výjimečný, skutečným trumfem seriálu je neoriginálně nesourodá dvojice švestek. Britsky nevzhledná, britsky vynikající Olivia Colman, na níž se nyní víc než dřív těším ve Favoritce, a především David Tenant, dvojník Bretta Andersona ze Suede, se skotským přízvukem, který by samotný, bez výpravy, hudby a zápletky co do zábavy utáhl všech těch čtyřiadvacet dílů úplně sám. Ano, jen David Tenant a jeho výslovnost: Wááát d hyéééél, thyéééés bluuudy twatééér! Na závěr si neodpustím šovinistické rýpnutí. Snad už někdo někde natáčí seriál se všemi těmi zápornými - násilnými, intrikánskými, prolhanými, manipulativními, čistě zločinnými ženskými postavami, které v seriálech, jež jsem v karanténě zhlédl, chyběly: Bitches. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Nejlepší britský detektivní seriál který jsem kdy viděl a jeden z nejlepších vůbec. Napětí, nefalšovanost postav a ještě k tomu to nádherné prostředí. Zvláště pak mě nadchla originalita, protože jsem se ani jeden z 8 dílů nenudil no a ten závěr byl opravdu šokující, ale svým způsobem nádherný. Nemůžu se dočkat 2. série. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Znepokojující drama, která mě až do poslední epizody drželo v napětí. Otázka, kdo je vlastně vrahem visela stále ve vzduchu a já v průběhu seriálu podezříval snad úplně každého, až na pravého viníka. Nejvíc mě zaujalo lynčování "pedofila" a taky jsem si oblíbil časté užívání slůvka "bloody". Jinak mě k seriálu přitáhlo hned několik věcí, počínaje britskou angličtinou přes dobré recenze až po obsazení. Jako fanoušek Doctora Who jsem rád znovu viděl nejen samotného Doctora (Tennant coby Alec Hardy), ale i Roryho (Darvill jako pastor Coates). Jen si trochu nedovedu představit, jak bude souviset druhá série. 80 % *** Druhá série přichází s něčím trochu jiným než bylo zvykem v první sérii. Ta člověka držela v očekávání, kdo je vrahem. Druhá člověka drží v očekávání, jak dopadne soudní proces s "vrahem". Pokračuje odhalování tajemství všech zúčastněných, které vyvolává otázky. Zároveň se během toho řeší případ, který si přinesl Hardy z minulosti (Sandbrook) a oba se proplétají až do úplného konce, kdy přijde rozuzlení obou případů. Upřímně řečeno, druhá série mi přišla o něco slabší. Možná to bylo tím procesem, možná tím, že případ Sandbrook nedostal tolik prostoru jako tomu bylo u prvního případu a nedokázal mě vtáhnout. Možná to bylo tím, že se vyprávění soustředilo na dvě věci. Přesto se na třetí sérii s chutí podívám až na ní přijde řada. 70 % *** Nebudu lhát, po druhé sérii jsem byl docela zklamaný, ale třetí mi to bohatě vynahradila. První série byla skvělá a dokázala vtáhnout a nechat vás hádat, co se děje. A přesně k tomu se tvůrci vrací během třetí série. Tentokrát sice nejde o vraždu, ale o znásilnění. To však malým městečkem začne otřásat ještě víc. Napětí od začátku do konce, několik podezřelých s motivem a podivným alibi a záhada se může rozplétat. Neskutečně povedená série s několika působivými scénami, které zaručí, že na Broadchurch se bude vzpomínat jako na skvělý seriál. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První série fantastická. Sice využívá falešné cliffhangery, aby nalákala na další díl, ale rozplétání jednotlivých nitek je zajímavé a poslední díl nabízí přímo vyčerpávající odhalení (následná emocionální katarze je jedna z nejpůsobivějších, jakou jsem kdy viděl). 85% Druhá série bohužel hrozně spadne. Celý proces je vlastně jen čekáním na Godota, protože se vesměs jen opakuje, co již divák sám ví (nové informace jsou tu vesměs dvě) a jde přesně o takový ten otravný projev nespravedlnosti, která akorát vytáčí tím, jak klade jednu překážku za druhou, aby se náhodou postavy nenudily. Po druhém díle jsem měl chuť to zabalit. Alespoň konec je silný a stojí za celý ten úmorný proces. 50% Třetí série jde lepší cestou v případu, finále tomu ale zlomí vaz. Po odhalení podstatného totiž vůbec, ale vůbec nedává smysl nic z toho, co se odehrálo předtím (respektive jak byly v úvodu rozdány karty). Ústřednímu duu - David Tennant a Olivia Colman oba excelují - to naštěstí šlape stejně pěkně, jako v první sérii. Znovu zaměření se na případ prospělo. Jako završení série může být. 70% ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar The Killing. Pramálo uvěřitelné herecké výkony - zatímco z amerického remaku dýchá syrová, severská atmosféra, britský pokus o detektivku s vraždou dítěte je plný přehrávajících postav a zoufale trpí omezeným počtem epizod. Největší přešlap vedle je tak minimum prostoru věnované truchlícím příbuzným - divák si k nim nemá šanci vytvořit jakékoli pouto a vcítit se do nich, takže pak každé gesto působí zkratkovitě a poněkud "televizně". Zklamání. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • V seriáli sa spolu objavujú herci David Tennant, Arthur Darvill a David Bradley. Všetci traja hrali v britskom sci-fi seriáli Doctor Who (2005). Toto spojenie s týmto sci-fi seriálom však nie je jediné. Autor a scenárista seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - totiž občas píše epizódy aj pre Doctora Who. (The M)
  • Hnědý labrador, jehož vlastní Susan Wright (Pauline Quirke), se jmenuje Bailey a i ve skutečnosti je Pauline jeho majitelkou. (jezurka42)
  • V skutočnosti jediný, kto od začiatku poznal identitu vraha, bola Olivia Colman. Na prvom konkurze jej to tvorcovia prezradili, chvíľu na to jej však telefonicky oznámili, že si to rozmysleli a že nikto z hercov nesmie vedieť, kto je vrahom. Takže Olivia musela držať meno vraha celú sériu v tajnosti. (Vladimirovna)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama