Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (146)

noby 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Broadchurch místo vyšetřování soustředil víc na vliv vraždy a vyšetřování na všechny zúčastněné, byl by to výjimečný seriál. Našlápnuto měl - vykreslení prostředí, chování, a v první řadě prvotřídní hloubka mnoha, nejen ústředních postav, to všechno je za čtyři až pět hvězd. Bohužel, větší důraz i čas je věnován detektivní lince, která ani nikam nevede a její závěr je bez zardění ledabyle našroubován na konec. Nu, jestli taková bude i druhá série, alespoň už vím, kterou rovinu si užít a kterou ignorovat. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct,že kdybych seriál hodnotil jako kriminálku,vyšel by mi slabší průměr,ale jako psychologické drama funguje výborně.Až mě zarazilo,jakou parádně hustou atmosféru se podařilo vybudovat na dokonale zvládnuté psychologii jednotlivých postav.Navíc se podařilo zajímavě obsadit vyšetřovatelský tandem,zvlášť David Tennant podává přesvědčivý výkon a po většinu času se daří držet na uzdě i přehnanou hru na city,až v samotném závěru se tvůrcům situace vymkne z rukou,jednu chvíli jsem se lekl,že se Sauron opět rozhodl k útoku na Minas Tirith.Druhá série mě příjemně překvapila,čekal jsem,že se budou řešit další vraždy a vznikne tak konkurence k Midsomeru,namísto toho se příběh dělí do dvou rovin,první se zabývá soudním řízením s vrahem Dannyho a druhá konečně vysvětluje,co se stalo v Sandbrooku.Druhá řada mi připadá lépe zvládnutá než řada první,více prostoru dostává i postava Ellie Miller,což rozhodně není na škodu. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Brilantní kriminální seriál, který ukazuje, jaký vliv může mít vražda malého chlapce na všechny, kterých se to týká přímo ale i nepřímo. Vedle samotného vyšetřování případu (který na mě působil velmi přesvědčivě a tak... civilně) zaujmou i dějové linie samotných příběhů lidí z přímořského města Broadchurch. Největším tahákem byl pro mě David Tennant, který si svojí postavu detektiva Hardyho dává s přehledem, o moc pozadu však nezůstává ani Olivia Colman jako policistka Millerová. Šokující závěr už je pak třešničkou na tomto vskutku výtečném seriálu. Edit: Druhá řada začala tam, kde první skončila a má tak našlápnuto na seriálovou událost roku. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Niekto zabil / zavraždil malého chlapca, v malom mestečku v ktorom " skapal pes ". Nemyslím to v zlom ale to mestečko bolo ospalé a nič významne sa tam nedialo. Zlo ale driemalo pod povrchom. Vražda Dannyho vyplavila to zlo na povrch a v meste Broadchurch už nebolo a nebude nikdy tak ako bolo predtým. Vrah je skrytý a precízne sú zapletené indície ktoré naznačujú celú plejádu podozrivých. Ako to chodí vrah / vrahyňa je len jeden / jedna. Miestami bude viac ako vražda a zlo pod povrchom niekomu ako mne pripadať banda hyen menom " novinári ". Oceňujem silný herecký výkon Olivie Colman ktorý sa prejaví hlavne v závere. Rovnako na doraz šiel výborný David Tennant s jeho unaveným detektívnom Hardym. Klobúk dole. U mňa jednoznačne prvá séria za 100 %................druhá séria, ústredným motívom je súdny proces s Joe Millerom. Autori ale múdro predpokladali, že to bude málo a preto prišli s líniou nevyriešeného prípadu Hardyho z prvej série. Obe línie majú svoje vlastné príbehy a neprelínajú sa rušivo čo je dobre. Mierne ubudla tajomná atmosféra a pribudli nutné logické chyby. Niektoré postavy odišli a niektoré pribudli. Uvidíte v praxi aj súdny systém anglosasov, porota - veľmi veľmi stupídny systém. Uvidíme čo prinesie tretia séria. 80 %.......................tretia séria, tentokrát opustíme rodinu zavraždeného chlapca a sledujeme prípad znásilnenia, ktorý sa rozrastie na niečo oveľa väčšie. Ako vždy do poslednej chvíľky netušíme, nevieme. Posledné minúty odhalia všetko. A našej utrápenej rodine sa budeme držať blízko. Som rád, že je to posledná séria, verím, že by to upadalo keďže aj tu varili tak trošku z vody. Je to rozhodne najslabšia séria ale stále si drží  vysokú kvality dobre zábavy typickej pre tento seriál. 75 % ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu se ocitneme ve fiktivním městečku Broadchurch, jehož lokace byli natáčeny v jihozápadní Anglii na Jurském pobřeží v hrabství Dorset. V prvních dvou sériích se řeší vražda malého chlapce Dannyho, který byl nalezen na pobřeží poblíž tohoto malého městečka. Případu se ujme naplavený policista Alec Hardy, kterého média označují jako nejhoršího policistu ve Velké Británii a kterého si zahrál představitel z populárního sci-fi seriálu Pán času „David Tennant". Na rozdíl od Pána času je zde neoholený a má problémy se srdcem. Jeho kolegyně Ellie je místní buranská policajtka, která se snaží být s každým za dobře, jelikož všechny obyvatele zná jako svý boty. V první sérii se dozvídáme, jak se tento zločin stal a jméno viníka. Ve druhé sérii probíhá soud s tímto viníkem a do toho se oba vyšetřovatelé snaží najít viníka případu z minulosti, který nedá Alecovi spát. Ve třetí sériii se snaží vyšetřit brutální znásilnění jedné místní obyvatelky, ale samozřejmě se zde proplétají i postavy a jejich osudy z prvních dvou sérií. Nádherné prostředí, lákavé epizody s nečekanými zvraty a hlavně psychologické vykreslení hlavních postav, jak vyšetřujících, ale i obětí. Typické chování místních buranů, kteří nevědí, jak se chovat v extrémních situacích a samozřejmě se do toho připletou média a právníci, kteří těm pozůstalím truchlícím rodinám udělají ze života peklo. Mimo Davida Tennanta jsem v tomto seriálu neznal žádné jiné herce a musím říct, že většina z nich podala velice solidní výkony a kdybych už neměl plno v mých oblíbených seriálech asi bych si tam tento skvost přidal. Za dobře vyprávěné kriminální příběhy se sympatickými postavami, které jsou dobře zahrány musím dát 100%. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • V skutočnosti jediný, kto od začiatku poznal identitu vraha, bola Olivia Colman. Na prvom konkurze jej to tvorcovia prezradili, chvíľu na to jej však telefonicky oznámili, že si to rozmysleli a že nikto z hercov nesmie vedieť, kto je vrahom. Takže Olivia musela držať meno vraha celú sériu v tajnosti. (Vladimirovna)
  • Mylně je seriál označován za remake dánského seriálu The Killing (od r. 2011). Scénář k Broadchurch ale jeho autor psal už od roku 2002, tedy nejméně 5 let před severským počinem. Scenarista Chris Chibnall však svůj nápad dokázal zrealizovat až o 10 let později. (jezurka42)
  • Broadchurch se stal v době uvedení "nejtweetovanějším" seriálem v UK. (Eluap)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama