Reklama

Reklama

Tyran

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2016), 25 h 42 min (Minutáž: 40–61 min)

Tvůrci:

Gideon Raff

Hrají:

Adam Rayner, Jennifer Finnigan, Ashraf Barhom, Moran Atias, Noah Silver, Alice Krige, Sibylla Deen, Anne Winters, Fares Fares, Mehdi Dehbi, Justin Kirk (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Barry Al-Fayeed, který už dvacet let žije a provozuje lékařskou praxi v Kalifornii, se u příležitosti svatby svého synovce vrací s celou rodinou do rodné blízkovýchodní země, odkud v 16 letech utekl před svým tyranským otcem... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Představuji si že zhruba takhle vypadá vlhký sen americké administrativy. Vtrhne do nějaké muslimské země a její vojáci svým neodolatelným charismatem a láskou ke svobodě pouhým příkladem místní domorodce přesvědčí, aby se z nich stali demokracii milující liberálové. V seriálu se to obejde bez střílení, bombardování, ekonomických sankcí a nevyhnutelné revoluce proti proamerické vládě. Skutečnost ovšem tak krásná nebývá. Ergo, to co mi na tom vadí nejvíc není rozředění slibného námětu do muslimské telenovely, ale všeobjímající naivita scénáře. Postavy jsou šablonovité až hrůza, děj je jednoduše předvídatelný a pokud se objeví nějaká neřešitelná situace, tak na ní stačí selský rozum a trochu toho nadšení. Vždyť jsme přece všichni made in USA, jen nás musí někdo popostrčit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Barry, syn prezidenta-diktátora, se po letech vrací ze Států na rodnou hroudu s tím, že tu pár dní pobude s téměř zapomenutou rodinou a vrátí se zpět ke své doktorské praxi v USA. Jenže smrt otce a následný nástup jeho bratra ho donutí zůstat a postupně se zaplétá do politiky své fiktivní vlasti. A pochopitelně má tendence tamním domorodcům vnucovat vymoženosti západní civilizace. Třeba volby. Ne tak promyšlené jako Homeland, kapánek povrchní a dokázal bych si představit i lepší herce (až na Ashrafa Barhoma), ale i tak se jedná o celkem zábavný počin, který je sice v základní linii v celku předvídatelný, ale vedlejší větve mě občas dokážou docela překvapit. 75% ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Strhující. Bez ohledu na pomalé tempo, mě seriál vtáhl. Chápu, že ono pletichaření, politikaření a dialogy plné jemných náznaků a přetahování o moc mohou někomu přijít jako nudné, ale pro mě je Tyrant takto mnohem působivější, než kdyby byl plný přestřelek a podobných pozlátek. Dobrému dojmu napomáhají i civilní herecké výkon příjemného obsazení a atmosféra Středního východu. 9/10 ()

mata77

všechny recenze uživatele

Pilotný diel na mňa zapôsobil ako priostrená turecká telenovela. Začiatok bol síce sľubný, postupne sa ale začali hromadiť rozpory, najviac potom v súvislosti s kultúrou krajiny a jednaní postáv, ale aj príliš ľahká predvídateľnosť deja. Nebudem porovnávať, ani brať do úvahy tvorcov, proste si počkám na ďalší diel. Zatiaľ 75%. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Sice mě štvala angličtina a jisté americké pojetí, ale jinak velice povedené blízkovýchodní drama se spoustou drobných detailů, které mě potěšily. Ano je to hodně o rodinných vztazích v kulisách, ale reálie jsou dobré. I když co si pamatuju z přednášek o tom, jak se dělá převrat, pár chyb by se našlo.I když kulisy sestříhané z izraelských a tureckých měst - zvláště Istanbul a Jeruzalém jsou sice pěkné, ale trochu rušivé. ()

Galerie (656)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo především V Izraeli, konkrétně v lokalitách Kfar Saba, Petah Tikva a Tel Aviv. (vizek1984)
  • Howard Gordon, producent seriálu, se nechal slyšet, že Abuddian vznikl smícháním několika blízkovýchodních zemí dohromady. Dále také uvedl, že se producenti záměrně vyhýbali reálným jménům. (vizek1984)
  • Seriál nabízí řadu paralel se syrskou dynastií al-Asad. (Mbali)

Reklama

Reklama