Reklama

Reklama

Alenka v říši divů: Za zrcadlem

  • USA Alice Through the Looking Glass (více)
Trailer 3

Alenka Kingsleighová se ujala řemesla po svém otci a strávila několik posledních let na divokých vlnách světových oceánů jako mořeplavkyně. Po svém návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se dostane zpět do fantastické Říše divů, kde se znovu shledá se svými starými známými: Bílým králíkem, houseňákem Absolemem, kocourem Šklíbou a potrhlým Kloboučníkem, který není ve své kůži. Kloboučník totiž ztratil svou svoucnost a tak Bílá královna Mirana vyšle Alenku zapůjčit si Chronosféru, cože je kovová koule uvnitř Velkých hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli – i nepřáteli – v různých dobách jejich životů. Alenku čeká nebezpečná cesta, během které musí zachránit potrhlého Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas. (Falcon)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (328)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Takže film je to dobrý ale na jedničku to nemá. Jednička byla originální temná pohádka zatímco tohle už je jenom méně originální pohádka. Film jsem viděl v originále, takže jsem slyšel originální hlasy všech postav. Konečně mi došlo, že jsem celou dobu Deppovi křivdil a on je dobrý herec. Hlasové obsazení je úžasné. Alan Rickman v jeho poslední hlasové roli mě dojmul, protože přecejenom jsem vyrůstal na jeho Snapeovi. Ve filmu je také nová postava jménem Čas kterou hraje Sacha Baron Cohen (Borat, Bruno, Mr. G, Diktátor Aladeen). Jako vždycky u Cohena je to taková šílená postava která je zábávná a má tam svůj důvod. Film ale dost strádá v jedné věci- V řiši divů je spoustu podivných věcí na kterých jsou hezké ty jejich tajemství. Ale tady se tvůrci snaží něco vysvětlit a tím to celé ztrací takové to tajemno. Přesto to je fajn film u kterýho se asi nikdo nudit nebude. Ale jako já jako člověk který už letos viděl Knihu džunglí tak to musím říct bylo lepší. A taky Zloba s Angelinou Jolie a i ta nová Popelka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Od předchozího dílu, který jsem viděl před dlouhými 6 lety, kdy jsem ještě míval malé přirození a nebyl jsem ani z poloviny tak dokonalý, jak jsem nyní, se toho v tomto pokračování dost zlepšilo. Parta retardovaných Alenčiných přátel bohužel zůstala, ale naštěstí se kolem nic děj příliš nemotá. Trošku mě mrzí, že nemohu napsat, že by se z Alenky stala nějaká kráska. Je bohužel pořád stejně šeredná. Když se k ní přidaly její čínské šaty, tak už mě neiritovala pouze Alenka, ale i její oděv. Animace byla čarokrásná, z množství barev jsem měl téměř erekci a humor už není situován výhradně pro 3 až 6leté děti, ale s chutí jsem se zasmál i já. Původně jsem zamýšlel dát 4 hvězdy, ale bylo mi to zakázáno, že prý jsem ovlivněn účastí Sacha Baron Cohena, což jsem skutečně byl. V tomto snímku si střihl krásnou roličku, která mu prostě musela sednout, neboť zde hrál svoji typicky arogantní postavu a v tom je nejlepší na světě. Ve fázi rozhodování, či mi stojí s tímto snímkem ztratit část svého drahoceného času byl rozhodujícím faktorem Johnny Depp, který mě rovněž potěšil. Myšlenka s cestováním časem byla moc fajn, ale příběh točící se kolem záchrany několika zrzků byl fajn trošku méně. Závěr mě dost zaskočil. Vše nasvědčovalo tomu, že svět za zrcadlem kvůli pár vteřinám zanikne a už jsem vytahoval kapesníčky, že se po 15 letech rozpláču, ale nakonec přeci jen vše dobře dopadlo a nikdo nepřišel k újmě na zdraví. Lepší 3 kousky. Musím poslouchat. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle už opravdu ne. Johnny Depp tady není ani dobrý, ale prostě otravný, stejně jako příběh, Deppa v podobné roli už prostě vidět nechci... Aha, oni vlastně budou další "Piráti". Cestování v čase je klišé a tady to prostě nevychází, je to jen natahování něčeho, co se mohlo podat i zajímavěji, třeba detektivněji. Ještě že to netočil Burton. Na druhou stranu, on by to asi udělal stejně... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak Alenka a její přátelé mě opět zase pěkně srali. Já nevim na co si tenhle film hraje, ale je to fakt bídná bída. Spoiler: jestli jsem to dobře pochopil, tak za všechno celý to divadlo co se za ty dva pro mě těžce stravitelné díly dělo může ta debilní bílá královna, která není schopná přiznat svou chybu? Tak to at jde doprdele. Všichni hl. hrdinové (kromě kloboučníka) mě srali svojí demencí.. zde jsem fandil červený královně leč je to taky pěkná píča. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bez Burtona je pryč jakákoliv vizuální podmanivost a vynalézavost a vše je pouze barevné a kýčovité. Přesto má Alenka několik kladů. Největším je nádherná (dívčí, citlivá, ale i odvážná a půvabná) Mia Wasikowska a vtipný Sacha Baron Cochen. Tahle dvojce ve filmu válí a daleko za sebou nechává někdy až zbytečné "staré známé" (Helena Bonham Carter) a především stále tragičtějšího Johnyho Deppa. Toho by pár let nikdo neměl obsazovat do drahých filmů, aby dostal možnost si vylepšit svou aktuální pověst. Alenka jako druhý díl nedává příliš navíc, oproti prvnímu dílu a osobně bych ve sledování této série pokračoval jen kvůli Mie a myslím, že má na víc. Těším se, kam tohle děvče bude směřovat. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (11)

  • Alenka v říši divů: Za zrcadlem byla natočena po šesti letech od natočení prvního dílu - Alenky v říši divů (2010). Kniha, podle které byl tento film natočen, byla vydaná po šesti letech od vydání knihy první, stejně jako u filmu. (ElleK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Legenda o Mulan znovu a živěji

Legenda o Mulan znovu a živěji

31.03.2015

Hraná Popelka je v kinech necelé tři týdny a už má na kontě přes 300 milionů dolarů. Disneyovcům se tak znovu potvrdilo, že tenhle adaptační směr funguje. A v příštích letech z něj hodlají vyždímat… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama