Reklama

Reklama

Válka o planetu opic

  • USA War for the Planet of the Apes (více)
Trailer 11

Válka o planetu opic začíná dva roky po událostech předchozího snímku Úsvit planety opic. Z inteligentního šimpanze Caesara (Andy Serkis) se stal nezpochybnitelný vůdce rozrůstajícího se společenství opic, a když se s ním nyní setkáváme, je mu okolnostmi vnucena nová role válečného generála. Situace opičího klanu vedeného Caesarem je totiž katastrofální. Jejich skupina ustoupila do lesů, kde se často utkávají v bitvách s lidskou armádou, vedenou nelítostným plukovníkem McCulloughem (Woody Harrelson). Ztráty opičího společenství jsou obrovské a Caesar cítí bolest z každé smrti. Potýká se s vlastními temnějšími instinkty a nastupuje na cestu pomsty, na níž se nevyhnutelně střetne s plukovníkem v epické bitvě, která určí, kdo se stane vůdčím druhem, jenž bude určovat další osud těch druhých, poražených. (CinemArt)

(více)

Recenze (816)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká obrovskou válku o naši planetu, tak se šeredně plete. Je to spíše osobní válka Caesera, který si jde pro pomstu ... no, a pak to nějak skončí. První polovina mě ale bavila, měla super atmošku, vychutnával jsem si efekty. Pak přišel konec, kde vystřídal Caesara James Bond a šlo to do kytek ... ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu nepotřebujete mozek, vše za vás obstará hudební vložka a skoro až přihlouplá gesta, které vám řeknou kdy plakat a kdy zuřit. Leč to dělá z filmu frašku s hezkým vizuálem. Jediná věc co spojuje tuto planetu opic s první planetou opic jsou chytré opice a začátek hloupých lidí. A to nemluvím o bezmyšlenkových jednání posledních lidí, ale o nějakém viru. .. Hold tupost tohoto snímku dosahovala kvalit dnešních Akčních Sci-fi. .... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak poslední z trilogie opic je u konce a mě to neskutečně štve. V průběhu 7 let totiž vznikl další obrovskej fenomén za hranicema možností, na kterej se doufám bude dlouho vzpomínat. Protože tahle trilogie si to zaslouží. Sice to vyvrcholení nebyla úplně válka ve smyslu válka, ale o planetu opic tu prostě šlo. Příběh byl sice vystavěnej zlehka ukecaně a zpomaleně, ale přesto funkčně dokonale. Kdo od toho čeká něco jinýho, bude zklamanej. Trikově a emocionálně to je na maximální úrovni. Kdo si ty opice oblíbí, nebude se nudit ani chvilku a těch 140 minut uteče opravdu jak voda. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tu vlastne ani o vojnu medzi ludstvom a opicami ani nejde, a ak aj je, zabera 4 minuty filmu. Preto nedavam vysoke hodnotenie. Skor ide o tempo a o dialogy, a tie ma skor nudili nez zaujali. To bude aj tym ze neznasam ludi ako je Wudy Harrelson za tu sracku natural Born Killers,, videl som aj Gluma, teda pardon, Andy Serkisa a pozeram ze aj Styv zahn /Jizda do pekel, Dallas Buyers Club / sa tu zjavil. Mno ale Zahn mi tu vadil, hrat nevie, nikdy nevdel, len tam chodil bezcielne z A do B, C, D ...... proste hruza. Reziser Matt Reeves ma zaujal svojim filmom Cloverfield, ale odvtedy nema nic schopne na konte, len tieto opice. Viacero casti som nepochopil - vojak si postavi proti brutalnej presile mur z kamena a dreva ...... nepochopil som ani to dievca medzi opicami ....... zacinam si mysliet, ze Matt Reeves pojde ako isty Majkl Cimino - natocil jeden film, a potom vzbudil velke ocakavania ... a neskor komplet vyhasol : 60 % ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Štve mě, že hned napoprvé jsem si všiml věcí, které působily jako pěst na oko a podkopávaly vynikajícímu snímku nohy. Jinak se jedná o ojedinělou trilogii v rámci blockbusterů, u které jsem rád, že se nebojí upřednostnit dialogy nad akčními scénami. Technologie zase udělala krok dál a opice jsou stejně živočišné jako Woody Harrelson. A nějakou dobu si budu pamatovat hudební podkres i to, jak na mě film působil ve vypjatých situacích. (Třebíč, kino Pasáž) ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem vynechal, trojka mě hodně bavila. Chvilkama trošku moc sentimentální se špetkou přehnaných popkornových scén, ale vzhledem k tomu o jaký film se jedná to nejde filmu vyčítat. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Matt Reeves ukončil Caesarovskou trilogii jaksepatří co nejméně mainstreamově. Respektive Válka o planetu opic je snímek, který si drží kvality předchozích dvou filmů, ale jde značně mimo to, čeho se jinak současné hollywoodské produkce snaží. Což je na jednu stranu úžasné, že producenti takový film vůbec schválili. A na stranu druhou to budí obavy, aby si tento film na sebe ve výsledku vydělal, protože jde úplně jinou cestou, než kterou chtějí běžné masy filmových fanoušků v kině vidět. Záběry jsou úmyslně natahované. Repliky mají postavy minimum, všechno se odehrává na poli obrazu pomocí chování, které člověk vidí ale nikdo mu neříká repliky proč se děje to a ono. A pokud nějaká replika zazní, je to čistě z důvodu aby si divák nepřišel zmatený. Tedy není to film pro blbce. A zároveň to není film pro fanoušky, kteří očekávají složitý děj. Děj zde je tak povrchní a jednoduchý, jak to Matt Reeves potřebuje pro minimalistické vedení herců. Opice vypadají již tak technicky geniálně, že nejde poznat, že jsou dělaný počítačově. Chemie mezi Caesarem a plukovníkem McCulloughem funguje na výbornou. Místy z toho až čiší inspirace Copollovou Apokalypsou (která je tam zřejmě ne náhodou připomínána nápisy na zdi). A závěr ač zavání klasickou akční digiorgií, ve výsledku z tohoto odbočuje a jde zcela jiným opět nemainstreamovým směrem. Díky tomu je u mě jako u klasického diváka tento díl příběhově nejslabší. Ale zároveň je pro mě i kvalitativně srovnazelný s předchozími dvěma snímky. Kamera je excelentní, přehledná, prostě pastva pro oko. Herci excelentní (hlavně opice, lidi zde jsou minimálně). A hudba přesně těží z kvalit žánru a patří k tomu nejlepšímu, co jsem v tomto roce slyšel. Prostě a jednoduše, ta pátá hvězda unikla jen o maličký subjektivní kousek. Válce o planetu opic budu fandit na Oscarech a už nyní můžu říci, že od dob Pána prstenů zde nebyla kvalitou tak výborná trilogie jako tato. Velký potlesk a těším se na Reevesovo Batmana. 80% ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Pěkná podívaná z hlediska zpracování opic a efektů, děj už tak závratný nebyl. Hodně zaměřeno na vývoj hlavního hrdiny a jeho postojů ve válce a rozebrání jeho emocí, jak ovlivňovaly jeho úsudky. Konec dobrý, všechno dobré. Očekával jsem hodně bojů a strategií, ale spíš jsem dostal hodně drama, mnohdy slza na krajíčku a k tomu notnou dávku psychoanalýz. Začátek filmu mě dost nudil, naštěstí se to zlepšilo, bohužel nic pro mě závratného, proto slabší 4*. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tohle že měl být spojovací článek mezi novou trilogií a původním filmem? Ač scénář kombinuje témata od survival po ty akční, tak se zde nic zásadního nestane. Stále zde chybí článek, který by odvyprávěl tu mezeru mezi současností a dobou, kdy můžete Sochu svobody najít v písku. Jinak se jede spíš na osobní rovinu hlavního opičáka a jeho squadru, u níž vám při pohledu na srst spadne brada, protože větší míru uvěřitelnosti člověk těžko pohledá. Akční scény jsou kvalitní, tempo udržuje v pozoru, takže se o špatný film nejedná. Přesto je zklamáním z obsahového hlediska, kvůli kterému tahle trilogie vznikla. Rise of the Planet of the Apes byl majstrštyk, další dva filmy jen prázdné a vizuálně úchvatné zbytečnosti. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No,prosim.Našlapanejch stodvacet minut filmu,kterej oproti tomu minulýmu přidal o dost smysluplnější příběh,navíc to vůbec neni přehnaně akční,ani přehnaný v explozivních scénách,spíš thriller a drama.Povedlo se,a to hodně.80%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pár logických nedorazů se dá v pohodě odpustit, protože jinak to byla ve všech ohledech vyložená paráda. Válečné akce moc není, ale když už jo, tak kurva stojí za to. Opičí koncentrák, slušná atmosféra, morální dilemata, návaznost na původní film, kvalitní děj, excelentní vizuál... Tomuhle filmu vážně nechybělo nic. 95% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel, protože moje hodnocení by bylo 90 %, ale to bohužel nejde. Celý film jsem si užil od začátku do konce. Název je sice trochu zavádějící, možná trochu víc, ale příběh je skvělý. Byť teda podle toho, co se během filmu děje, to názvu odpovídá. Spíš jsem to myslel tak, že tam nejsou Bůh ví jaké bojové scény. Což vůbec nevadí. Řežbu umí natočit kde kdo, ale ne dobrý příběh. A konec jsem skoro ořval. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jůůů, roztomilé opičky. Možná zbytečně dlouhé a málo té války. Žeru tě Enšpígle, zase perlíš. ... GA Cinema ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Válka o planetu opic. Název, který evokuje epickou řežbu a slibuje poodkrýt dramatické okamžiky, předcházející pádu lidstva. A vidíte...zase by jste se nechali napálit. Ale tentokrát nejde o případ, kdy se producenti snaží schovat nejakou slaboduchou blbinu, za honosný název. Reeves očekávání akčního blockbusteru z větší části naplňuje díky kvalitě, která je postavená na dobrém scénáři, ale především na vynikajících tricích, které v současnosné kinematografii nemají srovnání. A k tomu přidává ještě něco navíc. Ukazuje jak se z lidí stávají zvířata a ze zvířat inteligentní bytosti plné emocí. Ostatně na emocích je celý film postaven. A to je nejspíš důvod, proč není Válka o planetu opic hodnocena ještě lépe. Reeves se nás snaží dotlačit k tomu, abychom sympatizovali s opičáky a jejich bojem o přežití, který nemá s přebíráním nadvlády nad Zemí nic společného. Staví velkou osobní křivdu proti přežití celé rasy a současně se pokouší zprostředkovat, jaké emoce ovládají Caesara a jaké jeho protivníka. Všechno tady funguje skvěle a jde o jeden z nejlepší prequelů klasických filmů. Přesto...něco mi tam chybělo k tomu, abych opičákům bez uvažování plácnul plný počet hvězd. Ale jen o digichlup. 92% ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Videl jsem treti Opicky a pristoupit na hru, kde je v podstate strujcem vseho nahoda, mi dela fakt problem. Myslenka by byla, ale ten scenar je prachmizernej, naivni a neustaly spolehani na zasahy shury doslova vysira. Alegorie? Bon. Ale rozodne nemusela skoncit takhle primitivnim vysledkem... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sestupna uroven nove opici trilogie se u me potvrdila. Od Zrozeni nevidim zadny posun v technickem zpracovani a o deji ani nemluvim. Zklamani, ze ktereho me nevytrhnul ani Harrelson. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Vojna o planétu opíc je vynikajúcim záverečným počinom tejto rebootovanej trilógie. S filmom sa technologické čarodejníctvo a prvotriedne rozprávanie spájajú do strhujúceho akčného dobrodružstva. Film sa môže pochváliť niekoľkými mimoriadnymi vizuálnymi scénami.Tu ide o konflikt morálky, identity a hraníc ľudskosti, všetky zbrane ľudí samopaly, granáty či vrtuľníky hoci sú prítomné, sú druhoradé pre účel vojny. 8/10 ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Tento film by milovali padouši z bondovek. Zkažené lidstvo se zmítá ve smrtelných křečích, potrestané matkou přírodou za své hříchy. A aby nová prvobytně pospolná společnost opic neopakovala lidskou cestu do pekel, musí být Caesar spasen a přiveden na správnou cestu nevinnou ženskou duši (jako nedávno starý Wolverine - pokoj jeho duši). Dívá se na to hezky, jen mě to sebemrskačství západní civilizace začíná docela dost štvát. ()

Související novinky

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Příští Planeta opic našla režiséra

Příští Planeta opic našla režiséra

04.12.2019

Studio Disney před časem naznačilo, že hodlá nadále rozvíjet filmovou sérii o Planetě opic, kterou získalo díky nákupu studia 20th Century Fox. A svůj slib teď zdá se dodrží. Najalo totiž režiséra… (více)

The Batman se začne natáčet v listopadu

The Batman se začne natáčet v listopadu

06.01.2019

Chystaná sólovka s Batmanem od režiséra série Planeta opic Matta Reevese The Batman se zatím vyznačuje tím, že kolem ní panuje naprosté ticho. Částečně za to může fakt, že se Reeves filmu chopil… (více)

Reklama

Reklama