Reklama

Reklama

Log Horizon

(seriál)
  • Japonsko ログ・ホライズン (více)
Japonsko, (2013–2021), 25 h 13 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Mamare Tóno (kniha)

Hrají:

Takuma Terašima, Jumi Hara, Nobuhiko Okamoto, Misaki Kuno, Ajahi Takagaki, Tecuja Kakihara, Emiri Kató, Hisako Kanemoto, Tomoaki Maeno, Júiči Nakamura (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Uvízli ve fantasy hře Elder Tales ve chvíli, kdy byl instalován rozšiřující balíček, a je jich třicet tisíc. Co teď? Mezi nimi je i vysokoškolák Široe, který se po této „Apokalypse“ spojí se starými známými. Společně budou muset přijít na to, jak v takovém světě žít a přežít, ačkoliv není možné, aby někdo zemřel… (Zíza)

Recenze (29)

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Log Horizon je tak moc srovnávaný s SAO, že jsem se rozhodla po jeho dokoukání dát šanci i druhému zmíněnému anime. Popravdě nechápu, proč všichni cítí potřebu tyhle dvě anime srovnávat. Jediný společný prvek, který tu je, že reální lidé uvíznou v MMORPG, zbytek už je jiný. Log Horizon pracuje se světem MMORPG jako takovým a s důsledky jaké to může na ten svět mít. Středem zájmu je samotný svět Elder Tales, který se stal novým reálným světem pro hrdiny.. Spíš než na souboje se tu řeší "praktičtější" problémy, jako třeba "jak si uvařit poživatelné jídlo". Osobně se mi LH líbil mnohem víc než SAO právě kvůli tomu, že se tu s tím herním světem opravdu pracuje. Hodně se těším, až vyjde druhá série. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Seriál pro hráče MMORPG, kteří si ho určitě užijí víc než třeba podobné Sword Art Online. Řeší se daleko více herních detailů a je to o hodně bližší pocitu hraní nějakého MMORPG, bohužel ale na úkor hlavní otázky - co a proč se vlastně vůbec stalo. Mě se právě proto líbí víc to zmíněné SAO. Možná jsem ale ovlivněný tím, že jsem četl předlohy obou. A v porovnání původních light novel předloh je SAO někde kvalitativně úplně jinde. Log Horizon je takové hravé co by kdyby, ale bez výraznějších záporných postav se těžko vytváří nějak velké drama. ()

Reklama

Saraph 

všechny recenze uživatele

Vyhnu se diskusi o podobnosti s jiným titulem a začnu rovnou s klady a zápory. Log Horizon se snaží být podrobný v bitevních strategiích a dost zdůrazňuje fakt, že se nacházíme ve hře. Jako vášnivý hráč online RPG mě ovšem poněkud nudí vysvětlování, co je to aggro, cooldown, atp. Dále si anime poněkud zahrává s ohněm, že vyuzívá různých "roztomilých píčovinek" - tj. ending, který je podle mého naprosto neadekvátní žánru, ve kterém se pohybujeme (skoro bych to čistě podle endingu tipnul na nějakou školní blbinu typu Lucky Star), postavy jako Akatsuki či Serara spíš připomínají postavy z Acchi Kochi. Tohle mínus mě nutí nebrat to anime úplně vážně, což bych ovšem milerád bral. ()

yenn

všechny recenze uživatele

Na první pohled je zřejmé, na jaké vlně popularity se Log Horizon veze, jeho přístup je mi však bližší, neboť výrazně více využívá videoherní prostředí. Zvláště souboje se z něj snaží těžit a zároveň v nich hrdinové používají pěkné lsti. Naneštěstí se to neobejde bez polopatického vysvětlování, které mě spolu s absencí zajímavějšího příběhu přimělo skončit po čtyřech dílech. 5/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Pokud bych se měla pustit do srovnání se SAO, jak to všichni ostatní dělají, musím konstatovat, že tohle je rozhodně lepší a to ve všech aspektech – příběh, hudba, propracovanější charaktery i animace se mi líbila víc (a mimochodem, tenhle příběh byl napsán před SAO, takže se po něm neopičí, nanejvýš se teď trochu veze s jeho popularitou). Přece jen postavy jsou starší, takže se chovají dospěleji, příběh nemá tuny vaty a nelogického chování a to si myslím, že v médiu, jako je anime, je třeba ocenit. Opening i ending mi sedly, takže další plus. Za mě velmi dobré 4* a těším se na druhou sérii. Sekai wo kaerujóni. ()

Galerie (468)

Zajímavosti (2)

  • Seriál vychází z eponymní šestidílné grafické novely autora Mamare Tounoha z roku 2010. Ta byla zprvu publikována internetovým portálem Shōsetsuka ni Narō. (Conspi)
  • Úvodní skladbou seriálu je píseň "Database" japonské populární kapely Man With A Mission. Skladbou znějící v závěrečných titulcích je "Your song" japonské populární zpěvačky a úspěšné modelky Yun*chi. (Conspi)

Reklama

Reklama