Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

hroubek

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 - První řada Farga se mě moc líbila, a v mých očí je malinko výše, než slavný film. Na druhou řadu jsem se hodně těšil. Ještě, aby ne, když vyfasovala samostatný příběh a nové postavy. Těšil jsem se hodně, a pak s prvním dílem přišlo mírné zklamání. Celé mě to přišlo překombinované, do sebezahleděné a postavy mě nijak zvláště nepřirostly k srdce. Druhý díl byl na tom o dost lépe, ale teprve třetí a čtvrtý díl mě pořádně chytl. Od té čtvrtého dílů jsem si fakt užíval každou scénu, vizuální hrátky, rozdělování obrazovky, perfektní dialogy, zvraty, soundtrack a parádní herecké výkony. Fakt jsem se těšil na závěr, od kterého jsem čekal, že mě totálně rozseká. A ono to nepřišlo. Takhle vyměknout před koncem to se prostě nedělá, a to "prsim tě ví". Chápu, že to byl jistě tvůrčí záměr, ale ke všemu co se před tím odehrálo to bylo dost nefér. Jak už jsem zmínil máme tady nové herce, kteří předvádí perfektní výkony. Patrick Wilson je hodně fajn, ale ostatní postavy jsou mnohem zajímavější. Kristen Dunst a Jesse Plemons mají velmi vděčné role, a využijí je na sto procent, a hlavně na nich je vidět typické coenovský humor. Bokeem Woodbine si už od prvního záběru krade prostor pro sebe a je to velmi zajímavá postava a její vývoj se mi dost zamlouval. Dost mě mrzelo, že nedostal více prostoru Nick Offerman, jelikož jakmile dostane prostor, tak je nejlepší hercem na scéně. I zbytek herců je hodně fajn jako Jeffrey Donovan nebo Zahn McClarnon ve svém terminátořím módu, kdy zabil všechno co se mu postavilo do cesty. Druhá řada Farga je z mého pohledu malinko slabší, než ta první a může za to pomalejší rozjezd a cuknutí na konci, přesto nelze říci, že Fargo ve své druhé štaci nějak vyměklo, ba naopak přitvrdilo a vyzkoušelo nové věci. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to na 4 hvezdy. Stejne jako v prvni sezone, by prospelo zkraceni o jeden, dva dily. Jinak to je ale skvele odvypravena, cernohumorna a temna bachorka o hodnych policistech a zlych gangstrech. Retro atmosfera pribehu sedi jak prdel na hrnec, casting je spickovy a cele je to provazene dostatecnym poctem mrtvol. Takze hodne velky palec nahoru. ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série pro mě byla oproti první hořkou pilulkou zklamání. Hloupost hlavních protagonistů narostla do obludných rozměrů, bohužel vtipu pomálu, zato jsme se dočkali mnoha nudných pasáží o ničem. Peg se svým manželem mě neskutečně iritovali a strašně jsem jim přála, aby nepřežili a nemohli tak zplodit dalšího blbého potomka, i když jsem v skrytu duše tušila, že v jejich případě bude spíš platit známé přísloví o štěstí a o rozumu .Ke konci už jsem se přistihla, že nepokrytě fandím indiánovi, který jako jediný měl všech pět pohromadě. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka je podobná, ale aj veľmi rozdielna, ako prvá séria, a že je tu tento paradox je rozhodne dobre. Máme tu úplne nový príbeh v úplne inom čase, ale úvahy nad existenciou násilia okolo nás a v nás ostávajú, rovnako ako zasnežené prostredie Minnesoty a okolia. Každý si tú svoju odžitú vojnu, či už druhú svetovú, alebo Vietnam, prípadne aj tú veľmi starú, kedy prišli o svoje pôvodné územie indiáni, prináša naspäť domov a rozpútava vojnu novú. Tento kolobeh je skrátka nezastaviteľný. Povedal by som, že druhá séria tú prvú dokonca prekonáva a rovnako aj znova vynikajúci casting v ničom nezaostáva, všetci sú obsadení absolútne dokonale. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě, popravdě, moc nebavila. Jako jo, je tam pár dílů, který maj atmosféru, ale jako celej to vejš jak 3 hvězdama hodnotit nemůžu. Chyběl mi nějakej jeden výraznější záporák a konzistentnější herecký výkony od většiny představitelů – na výbornou ovšem můžu hodnotit Nicka Offermana (asi nejlepší z celý série!) a Anguse Sampsona, v závěsu je pak indián Zahn McClarnon a i ta Kirsten Dunst. Bohužel ale, díly jsou hrozně nevyvážený, první dva tři jsem se trochu nudil, pak dlouho ne, ale ten závěr, to jsem si zase trhal vlasy. A mimochodem, nápad s rozdělenou obrazovkou je sice jednou za čas fajn, ale když se objevuje v každým díle asi miliónkrát, tak už to trošku leze na nervy. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)
  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)

Reklama

Reklama