Reklama

Reklama

Fargo - Season 1

(série)
USA, 2014, 9 h (Minutáž: 47–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Scénář:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Billy Bob Thornton, Allison Tolman, Colin Hanks, Martin Freeman, Bob Odenkirk, Keith Carradine, Joey King, Russell Harvard, Joshua Close, Gary Valentine (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

První řada se soustředí na policisty Molly Solversonovou (Allison Tolmanová) a Guse Grimlyho (Colin Hanks) vyšetřující trojnásobnou vraždu, k níž došlo roku 2006 v městečku Bemidji v Minnesotě. Dvě z obětí byly zavražděny zabijákem Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), jehož si najal pojišťovák Lester Nygaard (Martin Freeman). Ten pak vlastnoručně zabil svou ženu, která ho držela pod pantoflem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (144)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začalo to neodolatelným a podmanivým soundtrackem, ale žel to muselo jednou skončit, naštěstí se seriál rozloučil v plné parádě a jak nejlépe mohl. Už od prvních chvil jsem byl ze seriálu nadšený, z jeho černého a netradičního smyslu pro humor, který mě několikrát poslal do kolen, velkým výčtem různorodých postav, které si nikdy nemohli být jisté svojí budoucností, ale když už se jí dočkali, tak prodělaly značný vývoj.Bavilo mě sledovat jejich nejisté osudy a nezáviděníhodné okamžiky, které si pro ně tvůrci nachystali. I výběr herců byl trefou do černého, neboť se zde všichni sžili se svými charaktery, jenže přesto všechny do kapsy bezkonkurenčně strčí zabiják Lorne Malvo Billa B. Thorntona. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Billy Bob Thornton je neskutečný fešák, sympaťák, chlap s obrovským charizmatem a je brutálně sexy. Jeho role v tomto seriálu je stejná, ale do toho je jeho postava neskutečný zmrd, vypočítavý sráč a hajzl nad hajzly, který si jde čistě jen za svým a nic jiného než práce a zabíjení pro něj neexistuje :) Jeho pohled a povídání s takovým klidem, kdy komukoliv rád ublíží jen tím, že se na něj podívá či před dětmi (ne svými) :D povypráví o tom, jak v tom domě, ve kterém teď děti žijí byla zabita paní, byl to masakry nad masakry a pak popřeje krásný den - já ho žeru :) Fargo - název, který upoutá už jen svou zvláštností, se mi zalíbil již v podobě celovečerního filmu, který mi přilnul k srdci již před mnoha lety. I když spojitost je minimální, jde jen o název a prostředí, byly to pro mě ty nejlepší minuty v životě strávené u pc :) Od prvního dílu mě to neskutečně vtáhlo do děje a těšila jsem se na každou minutu seriálu. Něco tak nadupaného, krvavého, promrzlého a unikátního si nenechte ujít a již si to sežeňte :) Jo a Allison Tolman - perfektní. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad bych přeháněl, ale bezprostředně po dokoukání první série Farga mám vlezlý pocit, že nic tak geniálně nevypočitatelného, zábavného a vzrušujícího jsem ještě v životě neviděl (a to jsem docela velký fanda brazzers). Seriál, který jsem za jediný den sloupnul jako pivo k večeři a který mi dokázal několik věcí. A) Že Billy Bob Thornton patří definitivně k nejlepším hercům své generace a, ačkoli hraje roli v podstatě zvrácenou, držel jsem mu palce víc než sám sobě na rande. B) Že prostředí v tomhle úchvatném satirickém spektáklu hraje tak mrazivě přesvědčivě, že bych ho samotného osázel Zlatými Glóby (a že je tedy vzorovým příkladem toho, jak se má s prostředím ve filmu pracovat). C) Že pokud má někdo vynikající námět, neměl by ho v současnosti chtít přetvářet do jednoho celovečeráku, nýbrž jít do televize a vyčarovat podobnou desetihodinovou nádheru.... Dosud by mě ani nenapadlo, že někdy uvidím, jak se otloukánek Martin Freeman postupně mění v chladnokrevného zabijáka Thorntona, ale ono to proběhlo jednoduše geniálně a v součtu všech formálních aspektů vlastně i uvěřitelně. První epizoda absolutní zlato. 100% ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po téměř deseti letech jsem se vrátil k první sérce Farga, a je to pořád absolutně úžasná podívaná. Když jsem ji viděl poprvé, neznal jsem ještě vůbec filmy bratří Coenů, a teď mi, po letech strávených obdivováním jejich filmografie, tenhle seriál místy přišel trochu jako imitace... Ale pořád je to imitace natolik zdařilá, že ji nemůžu nemilovat. Obzvlášť, když je Lorne Malvo nepochybně jedním z nejlepších záporaků všech dob, napříč všemi médiemi. A Billy Bob Thornton podává jeden z nejlepších hereckých výkonů, co jsem kdy viděl. Freeman je taky boží, a vývoj jeho postavy je strhující, ale Thornton je tak přesvědčivej, že bych mu prodal vlastní duši, kdyby mě o to požádal. 10/10 ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I figured it out." "Good for you." Po první sérii Breaking Bad další seriál, který se zde drží na vrcholu žebříčku, má slušný předpoklad mne zaujmout (film se mi líbil), solidní herce (minimálně Freemana a Thorntona), ale ve výsledku to zas až takový zázrak není a já si odnáším jisté zklamání. Skvěle to tu už shrnul třeba Dan9K. Fargu rozhodně nelze upřít originálnost a ze začátku i příjemně mrazivou atmosféru, která ale bohužel postupně ztrácí na vážnosti a na síle a je čím dál tím odlehčenější, aniž by se stala zábavnější. Také čím dál tím idiotštější vedlejší postavy občas činí sledování opravdovým utrpením (ač jsou možná vcelku realistické) – zvláště obsazení Keye a Peela byl naprosto tragický nápad. Ani finále mi zrovna náladu nespravilo, zvláště poté, jakmile jsem se dověděl, že jistá postava, u níž jsem si říkal. "Milá postavo, sice jsi udělala přesně to, co bych udělal i já na tvém místě, ale teď budeš mít fakt velký problém.", nejenže problém neměla, ale ještě ke všemu se dočkala ocenění. Což je vskutku šokující zvrat, za který však Hawleyho ocenit nemohu. (70%) (♪♫) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (9)

  • Lester Nygaard (Martin Freeman) dostane od agenta FBI Pepperse známou hádanku o farmáři, který musí na lodi přepravit přes řeku vlka, kozu a hlávku zelí. Se stejnou hádankou se musel Martin Freeman jako Tim Canterbury popasovat v epizodě The Quiz britského seriálu Kancl (od r. 2001). (boshke)
  • Když vejde Lester Nygaard (Martin Freeman) do restaurace za Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), je na stěně tabule se speciální nabídkou drinku White Russian (česky Bílý medvěd), který proslavil film Big Lebowski (1998), za nímž také stojí bratři Coenové. (BabetakCZE)

Reklama

Reklama