Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2015, 7 h 54 min (Minutáž: 43–54 min)

Kamera:

Arthur Albert

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando, Michael McKean, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos, Miriam Colon, Raymond Cruz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Jimmy McGill býval neúspěšný právník, který měl co dělat, aby dal dvě a dvě dohromady. Ale při pátrání po svém osudu se jeho dráha protíná s příběhem Saula Goodmana. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (55)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Saulov príbeh bol nakoniec trochu iný, než som očakával, stále však musím uznať, že sa jedná o solídny úvod do seriálu. Nie je tu síce toľko pamätných momentov ako v Perníkovom tatkovi, zato kvalitných dialógov je tu pokokot. V rámci možností v seriáli funguje všetko ako má - herecké výkony všetkých hlavných predstaviteľov sú viac než dobré (v prípade Odenkirka a Banksa priam perfektné), technickú stránku to má ešte lepšiu než mal Breaking Bad (čo platí aj pre hudobný podklad) a originalitu zrovna tak. Keď je vtipná scéna, smejete sa, keď je dramatická scéna, neodlepíte zrak, keď je napínavá scéna, ste v napätí. A keď je nudná scéna, tak sa nudíte. Nanešťastie, takýchto nudných scén je tu takmer až tretina. Čo by nebol až taký problém, keďže sme na podobnú stavbu epizód zvyklí už od dôb pôvodného seriálu. Avšak zatiaľčo u Tatka sme mali vždy istotu, že po jednej pomalej scéne nasleduje jedna dobrá, v tomto prípade to bohužiaľ neplatí. Keď totižto nastane nuda, Saul sa nemá odkiaľ odraziť. Tatko má tú výhodu, že mal komplexný dej, do ktorého perfektne zapadajú všetky dieliky, nech už sú akokoľvek mdlé a nevýrazné, takže zatiaľčo sme sa "nudili", zároveň sme v napätí čakali, čo príde potom. Saul pre zmenu veľmi komplexný príbeh nemá, čo je jeho veľkou nevýhodou. Ak by som to mal presnejšie vyjadriť, vystihol by som to asi takto: prvých 5 minút epizódy navnadí, ďalších 15 spomalí, ďalších 15 znovu navnadí a posledných 10 bude perfektných. Tento zaužívaný móres bol normou už v Breaking Bad, avšak zatiaľčo tam človek vedel, že tých 15 pomalých minút nebolo pomalých len tak pre nič za nič, tu tú istotu nemá. Jediné epizódy, ktoré boli našliapnuté plus mínus od začiatku do konca, boli epizódy číslo dva, šesť a deväť. Verím však, že v následujúcej sérii sa to vyváži a lepších scén bude viac ako tých horších. A taktiež dúfam, že sa dostaví nejaký zaujímavý, inteligentný súdny spor. Ak sa moje očakávania naplnia, nebudem mať absolútne žiadny problém tomu hneď nasoliť štyri hviezdy. Prvej sérii však budem musieť dať len tri. Od štyroch to ale nemalo vôbec ďaleko (odhadom asi tak desať minút :D). Najhoršia epizóda bola prvá, najlepšia šiesta. "Ty dobre vieš, čo sa stalo. Správnou otázkou je, či s tým dokážeš žiť." ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Bývalý podvodníček je nyní právníkem, který se snaží vypracovat, což nemá vůbec snadné. Brání mu v tom nebezpečný mafián i starší vážený bratr, který se ale bojí vyjít z baráku. Ze začátku jsem se trochu bál, aby seriál nebyl příliš pro "náročného diváka". Máme tu občas nějaké pomalejší záběry a rozhodně se tu divákovi neservíruje všechno pod nos. Velmi rychle si mě ale Better Call Saul získal svým vymakaným scénářem. Nejde jen o dialogy, ale i postupně se odhalující děj, originální postavy, stylové scény i realističnost... Fakt klobouk dolů, tohle je scenáristická špička. Mile mě překvapila hlavní postava, která byla v Breaking Bad fajn, ale netušil jsem, že dokáže být až takhle zajímavá. Jimmy McGill je chlápek, který může působit někdy dost hrubým a neotesaným dojmem. Nebojí se příležitostně si ušpinit ruce, ale zároveň je to v jádru hrozně hodnej chlap. Navíc je to sice v mnoha ohledech loser, ale právník je to velmi slušný. Skvělý hlavní hrdina. Vypadá to, že ale Jimmyho ještě čeká dlouhá cesta... A upřímně řečeno se o něho trochu bojím. První řada Better Call Saul je scenáristickým skvostem, u něhož je však potřeba kvůli jeho pomalejšímu tempu být trochu trpělivější. (8/10) ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když nevíte kudy z nudy, brnkněte Saulovi. On vám to rád a hned zvedne. Teda jestli nebude mít zrovna telefon strčený v poštovní schránce.:-)) To se občas některým právníkům stává:-)). První série seriálu se rozjíždí pomalu a ve srovnání se starším bráchou z toho nevychází úplně nejlépe. Má několik hluchých míst, kdy se děj celkem zbytečně rozmělňuje a natahuje jak žvýkačka Pedro, když jste s ní chtěli být světoví. A pak mu chybí mnohovrstevnatost, což je to, co dělalo Breaking Bad výjimečným. Je zkrátka a dobře vidět, že zatímco příběh BB se rodil pomalu a byl díky tomu do detailu promyšlen, BCS vznikl "na objednávku" po úspěšném a nedostakovém produktu. Přesto to není seriál špatný, ve srovnání se současnou TV produkcí drží laťku pořád ještě dost vysoko a závěrečný díl mě dokonce přivedl na myšlenku, že se možná více vrstev ještě dočkáme. Kdo ví? ()

Muel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

| Netflix | Po dvoch rokoch dopozerané. Ja neverím. Porovnaniu s pôvodným seriálom sa posnažím vyhnúť, ale uznať samozrejme musím, že to začalo o dosť slabšie. Tam kde BrBa začalo nekompromisne a zvyšovalo laťku každou sériou, tam BCS začína skôr pozvoľne, predstavuje minulosť Saula skôr len po povrchu, ale nič zásadné sa tu vlastne neudeje. Tri hviezdy skôr subjektívne, nemôžem ale povedať, že som si sériu neužil. Objektívne je to aj tak kvalitná vec s kreatívnymi dialógmi a špecifickou štylistikou obrazu, presne tak, ako som si to zamiloval minule. Len to ani zďaleka zatiaľ nerezonuje tak, ako pravdepodobne bude ďalej. Zatiaľ skôr priemer. | Hodnotenie: 6/10 | ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než jsem čekal. Better Call Saul není jen čekání na to, jestli se v záběru mihne Jessie nebo Walt. Je to zajímavý a vtahující samo o sobě. Stejně jako u BB skvělá režie, super POV záběry, práce s muzikou a hlavně už od atmosferickýho černobílýho úvodu první epizody je z toho na míle daleko cítit gilliganovská komplexnost a promyšlenost. Důležitý je, že Saul není jen komickou figurkou jako v BB. Je plnohodnotnou a propracovanou postavou. A Mike? Ten je snad ještě lepší. Když člověk najednou pozná jeho minulost (6. epizoda je dokonalá), zjistí proč v BB dělá všechny ty věci a ví, jak to s ním nakonec dopadne, je to prostě srdceryvný. Do budoucna čekám velký věci. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama