Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2016, 7 h 36 min (Minutáž: 42–49 min)

Kamera:

Arthur Albert

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando, Michael McKean, Ed Begley Jr., Kyle Bornheimer, Jessie Ennis, Juan Carlos Cantu (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Jimmy McGill je zpět s novým pohledem na svět a novými názory, které posunou jeho kariéru a vztahy do neprobádaných území. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (45)

Coleator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě pár výjimek jsem si po každém dílu říkal: sakra, vždyť se zase nic nestalo... Jimmy měl za sérii několik skvělých momentů, Chuck se bohužel dožil další série a Mike je takovej kruťák, že sleduje auto uprostřed ničeho s odstupem pár metrů... Docela by mě zajímalo, v kolikáté sérii konečně zavoláme Saulovi... Tímhle tempem asi nikdy... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Saul není vyloženě nudný seriál. Má fajn postavy, vynikající technickou stránku spojenou s precizním až téměř filmovým lookem a sem tam skvělé scény. Ve druhé řadě bych je ale asi zvládl spočítat na prstech jedné ruky. Problém je, že děj se točí neuvěřitelným způsobem v kruhu, charaktery se málokdy někam posouvají a když už, během další epizody to zase vypadá, že se vrací ke svému původnímu stanovisku. Což prostě není zábava a není něco, co by si bezmála dokonalý svět Heisenberga zasloužil. Srovnávat Saula s Breaking Bad bylo vždycky o hubu a nikdy příliš fér, nicméně někdo to dělat musí a já se omlouvám ale tohle je fakt o několik úrovní níž, než bylo drámo o metamfitaminovém králi Walteru Whitovi. Nedivím se lidem, kteří na tomhle fakt neujíždějí. Naopak, po druhé řadě se k nim začínám hrdě hlásit. 6/10 ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria zvolnila. Je to pochopiteľné. Deje sa tú príliš veľa vecí a tvorcovia si dávajú záležať na tom, aby bola každá zmena správne zmotivovaná. Nikam sa to neponáhľa a pritom to veľmi umne rozširuje charaktery a celkovú kostru príbehu. Niektoré veci sa nám začínajú rysovať v jasnejších kontúrach a zrady, podvody a klamstvá začínajú byť pravidelnou súčasťou Jimmyho cesty za právnickou nezávislosťou. Kupodivu sa tu stále ukazuje ako obrovský dobrák. Stále je to pre mňa potešenie. Hlavne, ak vezmeme do úvahy Odenkirkové kreácie. Som zvedavý čo príde ďalej. 2.séria - 80% ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Antická tragédie televizních rozměrů a zároveň komorní dialogové drama, v němž se Vince Gilligan pomalu přibližuje vrcholným sezónám Perníkového táty. Dialogové výměny mezi Bobem Odenkirkem a jeho filmovým bratrem Michaelem McKeanem patří mezi právoplatné vrcholy loňské quality TV – Volejte Saulovi ale i nadále v druhé sezóně zůstává sice žánrově odlišným (právnické drama/černá komedie/rodinné drama), nicméně stejně komplexním zachycením rozkladu osobnosti jako v případě Waltera Whitea, na který je radost pohledět. ()

Elvisjagger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv se mi první série hodně líbila, byla v podstatě dlouhou expozicí. Druhá řada už tuto vyšlapanou cestičku naplno využívá a její vyprávění tak působí o chlup konzistentněji. Napěchovaný děj se bez jediného hluchého místa nebo výplňové scény žene nezastavitelně kupředu. Tvůrci se, i přes větší dávku akce, stále zabývají právnickými morálními dilematy a otázkami etiky, které fungují jako pevné filozofické podhoubí. Gilligan nešetří malými útržky z minulosti postav, jež velmi pečlivě rozsypává napříč oběma sériema. Začínám si být pomalu jistý, že se po kompletním zhlédnutí dočkám detailní a provázané fresky s odzbrojující katarzí. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (5)

  • Saul (Bob Odenkirk) a Kim (Rhea Seehorn) na konci epizody opouští byt v rezidenčním komplexu na adrese 1751 Bellamah Avenue v Albuquerque. (ČSFD)

Reklama

Reklama