Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 586)

Antikas 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádná sólovka pro Wolverina. Depresivní záležitost s mutanty nad hrobem. Laura je vynikající a tenhle film beru jako rozlučku s profesorem i Loganem. Konec s Laurou a křížem je prostě dokonalej. ()

Hookins86 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, když zjistíš, že to byla fakt jeho poslední role Wolverina, je fakt kulervoucí. Ani nevím, jak ten film ohodnotit :/ ()

aannemer odpad!

všechny recenze uživatele

Po úplně pitomém X-Men apokalypsa jsem se těšil na nějaké důstojné zakončení se starou gardou X-Menů a to zejména s nejlepším z nich, s Loganem. To, co nám ale bylo nabídnuto, byla neskutečná trapárna. Dva plesniví dědci a jeden rozpadající se upír... Co byly platné potoky krve, když tohle drámo nemělo ani hlavu a už vůbec ne patu. Ne, víckrát opravdu ani brko a já osobně s X-Menama končím u Budoucí minulosti. Další díly navždy ignoruju. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Zlatý muž sa poučil a ja som sa konečne dočkal. Konečne niekto, a to nielen rečami, ukázal, že Rosomák nieje iba regenerujúci sa chlapík s kostrou z kovu a robiaci tri dierky do tiel obetí. Je to surové a bezcitné zviera, ktoré je naozaj silným protivníkom, nielen pre radového vojačika s hekelkochom. Geniálna atmosféra, dokonalé herecké výkony, majstrovský scenár, žiaden padouch, ktorý chce zničiť svet a naozaj krvavá brutálnosť, to je to čo reinkarnovalo Marvelov a ja som už dávno neuronil takú veľkú slzu nad X pri hrobe. Ďakujem. ()

Ma.Lu.Ki. 

všechny recenze uživatele

Celý ten humbuk okolo drápů, plivání ohně,třesení se zemí, elektrikou, plivání ledu a ovládání myšlenek nebo počasí, je tak trochu k smíchu. Ale chápu, každá pohádka má své zákonitosti. Tady bylo ale zatraceně špatně použít předlohu pohádky, bez ní by to fungovalo ještě lépe. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady filmov za posledné 2 roky, kde 16ročné dievča je lead character, chlapci možu doma pohoniť a samozrejme, bol to dobrý pilot na ďalšie 3 časti s dievčatkom v hlavnej roli. Tie momenty, keď vás 16ročná poučuje o živote sú na nezaplatenie. Aspoň som sa tešil na akciu, ale tá je tak brutálne postrihaná, že Hugh Jackman nepotreboval ani dubléra... strašne sa snažím, ale nad týmito vymyslenými noreal kokotinami čo im všetci dávaju 5* ,tak do toho sa proste neviem dostať. Mne to proste príde ako totálna chujovina, nad ktorou som zabil 2 hodiny - dobrovolne :-( Njn toto chce publikum, tak čo sa dá robiť. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Prestoze stopaze je na muj vkus az prilis, ostatne jako bohuzel u vetsiny soucasnych filmu, da se rict, ze kazda pasaz zde mela sve misto (i kdyz cela scena na statku cernosske rodiny mohla byt klidne vypustena a Charles mohl zemrit min blbe..). Film byl natocen podle vseho s citem a uctou k cele serii a predevsim k postave Wolverina. Nejsem skalni fanda X-menu, ale kazdy dalsi snimek z teto sagy se mi zda lepsi a lepsi. Jsem zvedav, co prijde priste.. ()

gorerated 

všechny recenze uživatele

Wolverine je Hugh Jackman, a Hugh Jackman je Wolverine. Jestli někdy vznikne nějaký film s rosomakem, aniž by ho hrál. Bude to obyčejné kacířství !! Měla by o tom být sepsaná nějaka celosvětová dohoda. Že už nikdy tahle postava ve filmu nevystoupí. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Já snad koukal na jinej film, než se tu hodnotí=/ Překombinovaný patos, náhody a zápletky bych nevymyslel ani ve snu. Producenti si asi řekli, "hele Wolverine vydělává prachy$" SPOILER tak přidáme ještě jeho klon $$, hele a víš co ještě víc táhne, přidáme tam ještě jeho dceru$$$" END SPOILER: Starý Wolverine a ještě zestárlejší Xavier X působí dost depresivně a reálně.. Bohužel to nestačí, nuda a zase nuda a překombinované náhody. PS: asi někdo v recenci napsal "surové a syrové" tak to tady v komentech všichni opakují jak básničku od paní učitelky, dejte si facku za opisování:-) ()

darkynka 

všechny recenze uživatele

Od posledního Loganovského filmu jsem mnohé nečekala - lidé okolo mě z něj moc nadšení nebyli, a ani recenze za moc nestály. Já ale z kina odcházela naprosto spokojená, snad až kromě naprostého závěru, kde bych čekala spíše otevřený konec (například v tom, že by se hromada kamenů pohnula). Jinak děj svižně ubíhal a ani na moment mi nedovolil se nudit, což se mi občas u akčněji laděných filmů stává. Uvítala jsem i odlehčení filmu ve formě malé Laury a skupiny jejích přátel. ()

pds 

všechny recenze uživatele

Čakal som teda, podľa Vašich recenzií, oveľa viac. Aspoň niečo v duchu "...holky, Štrosmajer zemřel !" , ale nedostavilo sa nič. Trocha emócií, alebo "epickejšie" úmrtia hlavných predstaviteľov ?!? Proste nič. Brutálnosť filmu svedčí po vzore Deadpoola, to ano. Ale asi sa natrafili len do môjho gusta. za mňa teda max 55% ()

littleplayer 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac vďaka vysokému hodnoteniu. Pre mňa prišlo sklamanie. Scenár nie je zlý,ale je tam mnoho hlúpych miest a záver to bohužiaľ zaklincuje. Beriem to ako rozlúčku s Wolverinom a starou generáciou mutantov,ktorá nebola celkom podľa mojich predstáv. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle už sklouzlo někam, kam nemuselo. Už se začíná jen ždímat ze jména a X fenoménu. Neni to úplnej provar, ale neni to už taková bomba. Pořád to má někde v koutku TO NĚCO, ale už se to jen tak matně ozývá a člověk čeká, co a kdy se konečně ukáže a rozjede. A ono to jen naznačí a dost. Za mě 3* a DOPORUČUJU ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Sotva čtyři, spíš možná tři. Zas tak mě to nevzalo. Kvality, které se tomu obecně připisují, to sice má, ale ne zas tak intenzivně. Asi k tomu nemám takový vztah. A mimochodem dost dlouhé... ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Nejsem extra příznivcem akčních filmů, žádného X-Mena jsem neviděl, ani to neplánuji. Ale tohle se velmi povedlo. Hodně důstojný závěr. Hlavní hrdinové herecky výborní, atmosféra by se dala krájet, stopáž uteče jako nic. Velmi doporučuji a smekám. ()

nicolePavs 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem neviděla jediný díl X-Menů Logan se mi neskutečně líbil. Atmosféra skvělá, vtáhlo mě to do děje a až do samého konce mě to drželo v napětí. Nevím zda to bylo tím, že se mi poslední půlhodinu chtělo na záchod, ale posledních řekněme 45 minut mi přišlo dlouhý jako týden. Nepustilo mě to do konce filmu, neodtrhla jsem se očima ani na milisekundu, možná i za cenu toho, že bych se počůrala být film o 5 minutek delší. ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

Nějaký příliš rychlý spád ten konec měl. Je zajimavé jak se s dobou mění i film. První díl X-mena si dnes pustíte a sledujete ho s mírně úsměvným úšklebkem... ale tak se tehdá točilo... Tenkrát jste na tváři ten úšklebek ještě neměli. Teď když se doba posunula a spousta filmových projektů se dostala do fáze "zakončení". Nastala doba kdy nám přijde, že vše končí. Neustále se na plátnech s něčím/někým loučíme... Možná by bylo lepší, kdyby ten děj zůstal občas navždy nekonečný :) ()

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (více)

Reklama

Reklama