Reklama

Reklama

Godzilla: Duel megasaurů

(neoficiální název)
  • Japonsko Godzilla VS King Ghidorah (více)

Obsahy(1)

Spisovatel Terasawa je přesvědčen, že objevil skutečný původ a historicky první objevení Gojiry, který se váže k roku 1944, kdy americká vojska zaútočila na malý ostrov Lagos v jižním Pacifiku. Tehdy údajně pomohl japonským vojákům obrovský dinosaurus. To však vehementně popírá tehdejší velitel jednotky a dnes bohatý obchodník Shindo. Aby toho nebylo málo, na Fuji přistane UFO, které se pokusí zkontaktovat s pozemšťany. Tři „návštěvníci“ z rasy Futurians přicházejí z daleké budoucnosti a přinesli sebou strašlivé zprávy. V roce 2204 bude Japonsko kompletně zničeno zuřivou Gojirou a oni přiletěli požádat o pomoc. Chtějí společně s několika dobrovolníky odcestovat časem do roku 1944 na ostrov Lagos a odstranit Gojiru z dosahu ostrova dřív, než tam později vybuchne jaderná bomba. Mise se nakonec zdaří, jen si nikdo nevšimne, že na místě nechají mimozemšťané místo Gojiry tři podivné zlaté okřídlené tvory a vrátí se zpět do přítomnosti. V tu chvíli začnou Futurians vydírat japonskou vládu, aby se jim celá země podrobila. Ta s tím však nesouhlasí a tak na ní mimozemšťané vypustí King Ghidoraha, který začne ihned pustošit velká města. Terasawa společně s několika přáteli a mimozemskou dívkou Emmy musejí urychleně přijít na způsob, jak navrátit zpět Gojiru. Ta jediná se mu totiž může postavit. (SOLOM.)

(více)

Recenze (20)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

JJ bezesporu je to nejslabší devadesátková godzilla a úplně chápu, že tenhle pokus o inovativní přístup a překopávání mythologie málokdo překousnul(ostatně i v Toho evidentně pochopili, že jde o beznadějně slepou uličku), ale já jsem se prostě bavil. kdyby byla taková celá devadesátková série, byla by to tragédie, ale když jde jen o takový ojedinělý výstřelek-je má duše klidná a prostě si jen užívá ten scénáristický blázinec. V tom filmu je snad všechno=Lítající talíře, dinosauři, monstra, cestování časem, Rimmer, Terminátor, CyberMecha King Gidorah na ovládání..doprdele-vždyť v tom filmu je i major Spielberg(mimochodem velmi prorocká vsuvka-vzhledem k tomu, že Jurassic Park spatřil světlo světa až dva roky po tomhle filmu)...... Je to nepochopitelné, ale dávám 4rudé. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky naprostá zhovadilost, ale na stupni zábavy jeden z nejlepších dílů. No kdo by proboha nechtěl vidět Mecha-Ghidoru? Proč fanoušci odsuzují tento díl na základě jeho naivity a hlouposti, a Showa Godzilly z konce 60. a 70. let (prakticky všechny Fukudovy sračičky) si vychvalují, mi je záhadou. Víceméně jediný problém vidím v tom cestování časem - jako to je ostatně u většiny filmů, tvůrci nezvládli takhle zamotanou spleť paradoxů už rozmotat, a podle toho to taky vypadá. To ostatní se mi líbilo. Film přišel se zajímavým origin story pro Godzillu (už méně zajímavým pro Ghidoru, ty plyšové netopýry si mohli odpustit, strašně mě naštvalo, že už není vesmírný plenitel planet) a nabídnul velmi zajímavé postavy a s nimi i velmi dojemné scény (závěrečné setkání Shinda a Godzilly je jeden z mých nejoblíbenějších momentů celé série). No... Prostě mě to bavilo. I přes ten stupidní scénář. Slabších 7/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gojira vs. Kingu Gidorah“ je béčko, které má celkem zajímavý příběh, jenž mi osobně přišel docela originální a hezky zamotaný. Pořád se zde něco děje, jsou zde nečekané momenty a celkový vývoj je pojat tak, aby to nenudilo. Navíc se vracejí mimozemské rasy, které ke kaiju filmům předchozí éry jednoduše patřily. Bavil jsem se a myslím, že to nebyl krok vedle, což filmu potvrdily i tržby – snímek „Gojira vs. Kingu Gidorah“ se oproti předchozímu filmu s Biorantem stal komerčním úspěchem. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne šialene stupídna, no zároveň aj latentne fašistická revizionistická epizóda. Príbeh s cestovaním v čase nemá hlavu ani pätu (načo sa preboha zastavujú v 90tych rokoch?), no práve tá kolosálna demencia je to najzábavnejšie na filme (pamätná hláška v dialógu o druhej svetovej vojne: "Takže vravíte, že dinosaurus bojoval proti americkej armáde?"). Doteraz asi najhlúpejší film zo ságy. Chvalabohu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento vynikajúci sequel ( čiastočne prequel ) mi akosi unikal 25 rokov. Ale trpezlivosť ruže prináša a ja som sa dočkal dokonalého kaiju, kde sa to pre menej zdatného diváka hemží podivnými zvratmi a sú dosť zmätené, ale Toho snímky o Godzille sa robili väčšinou pre publikum miestne ( podstatná populácia Japonska ) a pre ostatných fanúšikov po svete. Tí môžu výskať blahom, pretože Gojira je v plnej poľnej a trikový odborníci sa vybláznili do sýtosti. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Film měl a má pozitivní přijetí mezi fanoušky série, častým terčem kritiky však je skutečnost, že v něm přítomný Ghidorah nemá vesmírný původ jako jeho předobraz ze 60. let. Původní verze scénáře s tímto nicméně počítala. V ní měli lidé z budoucnosti najít mrtvolu Ghidoraha na Venuši, extrahovat z ní DNA a tu poté použít. Režisér Kazuki Omori však „svého“ Ghidoraha nechtěl prezentovat jako vesmírné monstrum, a tak tuto část ze scénáře vyškrtl. (Israha)
  • Ve filmu Den nezávislosti (1996) si v jedné scéně malý chlapec hraje s figurkami monster, mezi nimiž má mimo jiné i Mecha-King Ghidoraha. (Israha)
  • Bylo v plánu natočit přímé pokračování tohoto filmu, které neslo pracovní název „The Return of King Ghidorah“. V něm měl Godzilla bojovat s novým Ghidorahem, tentokrát skutečně pocházejícím z vesmíru. Z plánů nakonec sešlo; producent Koidži Kawakita uvedl jako důvod skutečnost, že opětovně oživovat Ghidoraha mu přišlo příliš jednoduché a bez nápadu. Místo toho dostala jako soupeř Godzilly pro další film zelenou Mothra, toho času nejpopulárnější monstrum mezi japonskými divačkami. (Israha)

Reklama

Reklama