Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 2
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (328)

Kosmik 1 odpad!

všechny recenze uživatele

Prznění jihomoravského nářečí je tu znatelné od samého počátku. To se totiž tvůrci rozhodli vytvořit nějakú novú řeč v domnění, že se tak na Moravě skutečně mluví. Tož to máte tak, když si pepíci začnú hrát na Moraváky. Dále pak vytvářajú dojem, že se tu furt jen chlašče víno a lidi sú furt ožralí. Už jsem viděl hodně, koňa blút, hada scát, žábu mlátit pěstí do skály, ale na Moravě se vínem rozhodně nepřipíjá. :D No a pak by se údajně mělo jednat o komedii, ale já su z toho spíš na nervy a ani jednou jsem se nezasmál. Ano vlastně zasmál, hlúposti celé této taškařice. Ach, kam to kurňa zase spěje. Co takhle vyzkúšat příště zprznit ten váš Josefov (pro méně chápavé Josefov = Praha :D). Tak nádherný kraj jako je Pálava si tohle nezaslouží. 0% ()

Tetsuo

všechny recenze uživatele

Pokud nějaký seriál zosobňuje extrémní vyvažování toho, co neposkytují české kinofilmy - tedy idyličnost - pak je to král žebříčků televizní sledovanosti – Vinaři, na nějž se pravidelně dívá přes milion lidí. Dávno sice tomu, co nejpopulárnější cykly u nás hltalo dvoumilionové publikum, ale i tak tento pořad svědčí o směsici zvláštních masových potřeb. ________________ Český národ potřebuje fetiš Moravy jako utopického prostoru, kde panuje ovíněná pohoda. O pravost prostředí tu nejde, postavy mluví neexistující směsicí dialektů, dávají možnost se vysmát stereotypizované moravské pomalosti a proti ní nabídnout jen karikaturu vyčuraných Pražáků._____________________ Každý si v tom najde svůj terč nenávisti, která musí volně plynout jako víno ze sklenic, a přitom se stále nacházíme v idyle. Není objevné zjištění, že nejmasovější seriál je uhlazený a podbízivý, ale práce s mírnou a konstantní hladinkou nenávisti a pohrdání všemi bez rozdílu v sobě má něco typického. ____________ Od družnosti Chalupářů se pokročilo k mnohem hlubšímu postoji, že neexistuje ani žádná ryzí lidovost a ke všemu se musí zaujímat odstup. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou Vinaři, taková zábavná jednohubka :) Z neznámého důvodu jsem se na ně hrozně těšil, protože na mě tento seriál působil jako milý pohled na moravské městečko, kde je středobod Víno. A to jsem i dostal! Příběh se odehrává ve smyšleném městě Křetice, kde rod Pavlíčkovců vedeným Václavem Postráneckým dělá nejlepší víno a proto němu stojí rod Vlčků v čele s Hynkem Čermákem, který má sice největší vinařství, ale "zprasí" každou láhev. A k tomu se přidávají další a další postavy, které dotvářejí celý příběh. Není to kdovíjaká perla kinematografie, ale mě se to líbilo, některé díly byly opravdu zábavné, jiné trochu horší, což u celkové délky seriálu 16ti dílů je docela napováženou. Jednoduchý humor, jsem tam super hloupé charaktery, vlastní moravský jazyk, ale určitě to tak bylo zamýšleno a když na to přistoupíte, tak se Vám Vinaři musí líbit! Seriál určitě táhly již dva zmínění Postránecký a Čermák, byli vážně skvělí a neméně zdatná byla i vycházející hvězda Anna Fialová, která se svým mottem "Zrcátka jsou od toho, abych byla krásná" si mě prostě získala. A to celé zabalíme do překrásných exteriérů, rozlehlých vinohradů a jednoho kouzelného "moravského" městečka. Vše podtrhnuté skvělou úvodní písní od Chinaski My máme rádi víno. Pro mě je veselý, nevšední, český seriál, na který se ale musíte naladit. Pokud se Vám to podaří, tak si tento seriál užijete stejně jako já. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Stereotypní nesmysl, který má nalákat diváka či potencionálního turistu do určitého kraje, přičemž se tvůrci netají tím, že ho nezobrazují tak, jak vypadá. Logika seriálů made in Česko, tady bohužel v koprodukci s Moravskem. No nic, jdu dát pár piv. --- Z konce druhé řady je mi blivno, konec ve stylu "jsme celkem k ničemu a nehodláme na tom nic měnit", je na hony vzdáleno těm chytřejším scénářům Petra Kolečka. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Stereotypizace 101. Vinaři jsou sračka, bez omluvy. Jednu jedinou hvězdu dávám za těch pár solidních záseků které tam byly a za to docela hvězdné obsazení. Bez toho je to ale nebytečná kravina která nefunguje a snaží se mísit Ulici, Kameňák a bobule dohromady. Fakt, že se snaží vší silou parazitovat na Moravě a vším co je na ní proti Čechám odlišné, to jen podtrhuje. O to víc zamrzí, že to má na starosti Petr Kolečko, který v podobném stylu zaskóroval s Okresním přeborem. Tady ovšem většina vyznívá naprázdno; nevím jestli se u podobného patvaru lidé z Čech baví, já jako člověk z Moravy jsem měl potřebu dělat cokoliv jiného než sledovat tuhle povrchní, hloupou a dialogově neskutečně mizernou hovadinu. Takže tedy jeden díl a děkuji. ()

Galerie (261)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení probíhalo v Břeclavi v obcích Pavlov, Dolní Dunajovice, Mikulov, Perné, ale i ve Višňové na Znojemsku, na Bzenecku a v lokalitě Nechory, Prušánky, okr. Hodonín. (Brtniik)
  • V 1. epizodě si okolo 45. minuty při oslavě na zahradě můžeme všimnout při rozhovoru policisty s jeho synem mikrofonu na triku Stázi Pavlíckové (Jitka Smutná). (TheStitch630)
  • Při degustování posledního vzorku Pálavy Pavlíček (Václav Postránecký) dopije vzorek ve sklence, ale v dalším záběru má zase plnou sklenku. (Brebto)

Reklama

Reklama