Reklama

Reklama

Westworld - Labyrint

(série)
  • USA The Maze
Trailer 5
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2016, 9 h 53 min (Minutáž: 54–86 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Jimmi Simpson, Rodrigo Santoro (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítejte ve světě, kde si můžete splnit všechny své touhy – jakékoliv touhy.  Svět Westworld se odehrává v době Divokého západu ve Spojených státech. Vy jako člověk si ve Westworldu můžete splnit své touhy – projíždět se na širých pláních USA, přestřelky, zabíjení, sexuální touhy a nebo jen přihlížet. Jako člověk ve Westworldu máte výhodu – jakýkoli zásah od stroje s vámi nic neudělá – jste nesmrtelní. Bohužel roboti jsou po posledních updatech divocí a vymykají se kontrolám. Správci robotů se s tím snaží něco dělat. Zároveň sledujeme příběh cizince, který ve Westworldu rozehrál svojí zvrácenou hru plnou krve a násilí. (Varan)

(více)

Videa (15)

Trailer 5

Recenze (116)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysoka skola scenaristiky a storytellingu. Vic snad ani netreba dodavat. V celych deseti dilech se povedlo skvele odvypravet opravdu zamotany pribeh tak, aby dej neztratil tempo, aby se divak neutopil v samych otazkach a aby hlavni temata prubezne probublavala na povrch v temnych a neprijemnych kopancich. Tleskam Nolanovi, tleskam Hopkinsovi a Harrisovi. Dalsi sezonu podle me neni uplne nutna, ale s chuti si ji pustim. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále zůstávám na vážkách, jestli se Westworld více blížil komplexnímu, do detailu promyšlenému milníku s jako až filosofickým přesahem, nebo bezradnému sci-fi béčku, opírajícímu se o nalomené scénáristické berle (nepochopitelné konání těch dvou nekňubů, techniků Maeve; naprosto nedostatečné bezpečnostní - kamerové pokrytí; nijak nepovšimnuté, jaksi přehlédnuté vraždy - zmizení důležitých pracovníků) a metafyzičnem maskujícímu obsahovou rozklíženost a táhlé (pre)produkční potíže. Asi na každém šprochu pravdy trochu. Nicméně mne svou mysteriózní náturou (kladoucí nové a nové otázky - záhady, zároveň ovšem i poskytující odpovědi → nejspíš nejnadějnější nástupce Lostu) hodně bavil, že jsem mu kromě výše zmíněných nelogičností odpustil i samotnou vachrlatou premisu fungování celého zábavního parku (vždyť kolik by to všechno muselo stát, když se výtvory v rámci autentičnosti dějových linek likvidují ve velkém samy mezi sebou i bez zapojení hostů?), nad níž jsem rozjímal v nezáživnějších chvilkách. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádným velkým příznivcem westernů, což mě v kombinaci s opakujícím se dějem v prvních několika epizodách odrazovalo od dalšího sledování, ale nakonec jsem rád, že jsem vydržel. Z Westworldu se totiž vyklubalo příjemné překvapení, které táhnou zejména skvělé postavy (až na Thandiwe Newton, která mi prostě nesedí) a zajímavý děj. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi, ale naozaj velmi pomaly rozbeh a rozplietanie komplikovanej mozaiky, kde na zaver vsetko sadne ako rit na serbel...to je prva seria Westworld...a ano, skvela rezia, fantasticki herci (spociatku mi vrtalo v hlave, preco tam hra Hopkins, ale s pribudajucimi castami sa mi vyjasnilo, ze jeho postavu by bolo len tazke obsadit vhodnejsim hercom), uplne genialne intrumentalne aranzmany znamych skladieb, no a v neposlednom rade vynikajuci scenar, ktory ustrednu myslienku davkuje s velkym citom. Kvoli skutocne velmi vlaznemu uvodu to vsak zatial na plnych 5* nie je, zatial 4,5/5* ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málem mě tenhle nadupaný seriál „Westworld“ z produkce HBO minul, ale jakmile jsem si pustila první díl, musela jsem dofetovat zbytek :-) V první řadě se autorům (Jonathan Nolan a spol.) podařilo vytvořit naprosto fascinující, propracovaný svět na základě inspirace původního autora Michaela Crichtona.. Díky moderní technologii si dnešní „Westworld“ mohli dovolit udělat mnohem dynamičtější, hmatatelnější, reálnější.. Seriál „Westworld“ se snaží divákovi vnuknout řadu filosofických otázek zejména ohledně lidství a humanity.. Baví mě propracovaná sci-fi, která se schovává za tradiční western, obě žánrové kategorie jsou mé oblíbené.. Akčníé podívané je tu pomálu, spíše se jedná o konverzační drama na pomyslném pozadí divoce západních jatek.. Autoři si chytře pohrávají s linkou času.. Rozehrávají inteligentní hru na slepou bábu – kdo je člověk? kdo robot? kdo ovládá koho? a proč? Ovšem zklamu Vás, po celé jedné sérii jsem odpovědi na své otázky nedostala.. Zvučná jména vábí a scény s výtečnými staříky Anthonym Hopkinsem a Edem Harrisem považuji za ty nejzdařilejší vůbec.. Obě postavy jsou klíčové, ale nenazvala bych je hlavními, jsou relativně upozaděny, aby dostaly prostor i nové méně známé či zcela neznámé tváře. Mě osobně trošku vadilo, že se děj díky snům a herním smyčkám vrací stále na začátek a omýlá se již omleté stále dokola, ale chápu, že do koncepce příběhu to bylo nutností. Vadí mi, že se hodně soustředí na vývoj postav, ale nikdo mi nevysvětlil základní technické zákony tohohle světa (např. kde berou roboti energii, jak fungují příběhy, jedou si hlavní postavy divokého západu smyčku každý den to samé a pokud přiberou člověka, tak se děj na několik dní rozjíždí apod.).. Z děje jsem něco prokoukla dávno, něco mi bylo podsouváno jinak, ale divákovi je celou dobu jasné, že nic není tak jak má být.. Seriál „Westworld“ je výborně propracovaný a perfektně vystavěný, ale „něco“ mi tam na 5* chybělo.. Btw – původně jsem neměla ani tucha, že je prapůvodním otcem příběhu Michael Crichton, ale instinktivně jsem vytušila, že jde o silnou provazbu na „Jurassic Park“ (díky technologii uměle vytvořený uzavřený svět, který se člověk snaží ovládat, dokud se všechno nezačně kvůli hamižnosti hroutit + ideologický papaláš, který to vlastně myslel dobře apod.), takže komu lahodí podobný styl (jen bez dinosaurů), tak rozhodně doporučuji povinně shlédnout :-) Už se těším na další sérii a modlím se za minimální úrovňový propad :-D ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • V této epizodě zazní v úvodu intro skladby „A Forest“ od kapely The Cure. (Epistemolog)
  • Melodie, kterou lze slyšet v pozadí scény v nevěstinci, je skladba „Something I Can Never Have (Still)“ od zpěváka Trenta Reznora. (Epistemolog)
  • Natáčelo se celkem 22 dnů v okolí Los Angeles a u města Moab v Utahu. (HellFire)

Reklama

Reklama