Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (775)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Fuqua dostal prašule, aby sehnal multikulti sebranku (máme tu bílé, černého, žlutého, a dokonce i červeného Legolase), aby natočil po Ben Hurovi druhý nejzbytečnější remake. Naštěstí alespoň chemie mezi postavami funguje (Haley Bennett dokonce i v největší vřavě stále vypadá jako porcelánová panenka s nezacuchatelnými vlasy a omytým obličejem) a Fuqua akci umí, to víme. Od usínání vás každou chvíli vytrhne nějaký výstřel, abyste si na konci řekli "uf, konečně je konec". ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejsem nepřítel remaků,a ani nejsem notorickej honič u plákátů svejch oblíbenejch filmů a hrdinů,kterejch je tady ,jak se zdá,nespočítaně.To že prskáte na film pro jeho obsazení nechápu,nějak mi uniká podstata vašeho sraní se do tohodle filmu.Film původní se mi líbí,dobře zahranej i na svou dobu obsazenej.Jenom je to prostě staršího data,takže občas legrační,prostě film pro pamětníky.Jo,novej film,ten má jiný grády.Fugua vodmontoval všechny citový výlevy,a jde tvrdě na věc.Takže přestřelky maj šťávu,která se při dobrý vůli o původni film ani neotřela.Herecky je to pro mě spíš takový šťavnatý,a to že hraje ve filmu trojka Washington,Hawke a Pratt(nevim co za střeva tvrděj že je to vůl a neumí hrát)dodávaj tomu filmu ještě víc na otáčkách.Fugua mě potěšil.Westernů dobrý kvality v poslední době moc neni(vyjímka je Bone tomahawk,což je ovšem crossover žánrama),jinak Osm hrozných,a nebo některý v tv,stáli za hovno..Takže budu jenom chválit,a rejža u mě znovu trochu stoupnul v ceně.90%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Předělávka staré klasiky, kterou jsem neviděl, tak mám oproti jiným jistou výhodu v přístupu k tomuto snímku. No.... a.... hezky se tam střílelo! Předně však ale je to o skvěle obsazený snímek s charakteristickými hrdiny, jenž musí čelit obrovské přesile za podpory občanů města, kterým jde o pozemky a i o životy. Jde o akční film, který je velice přímočarý, s minimem odboček a velice dravým finišem, kde se rozstřílí snad vše, co stojí metr nad zemí. Ano, jisté patosy jsou přítomny ale příběh je tak pevný, že ho na cáry nepoloží ani rotačák na steroidech. Palec nahoru a někdy si rád dám onen slavný originál. Jinak co se hudby týče, nepřišla mi moc výrazná, což je škoda u filmu jehož hudbu jako poslední skládal James Horner před svou tragickou smrtí v letadle. 75% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Sestavování a putování sedmičky se vleče a ani nadále není čas využíván efektivně. Příběh se moc nerozvinul, ale mohly to spravit sympatické postavy, jenže kdyby nebylo charismatu herců, tak by mi k srdci moc nepřirostly. Finále je vskutku grandiózní, ale jenom kvůli němu nemá cenu se na film dívat. Naopak potěší povědomý hudební motiv a pár hezky udělaných záběrů a titulky. A možná je na tom remake Sedmi samurajů stejně, ale něco mi říká, že i za dvacet let sáhnu na starší klasiku. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Né uplně špatný, ale furt mě tu "něco" chybělo. Jinak odpolední zábavu u televize to splnilo. Očekávání už bohužel ne. 55% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Stejně jako původní film, mě ani tenhle nijak nezaujal, Původní se mi ale libil o něco vice, možná to bylo Yulem, ale Denzel take nebyl špatný, naopak se mi po dlouhé době konečně v nějakém filmu zalíbil, take mě potěšila přítomnost Ethana Hawke, kterého jako herce moc nemusím, ale v téhle roli se mi opravdu libil. Přišlo mi to misty až moc utahané a zdlouhavé a proto jsem se dost nudila, dokonce jsem na chvilku i usnula, každopádně to není špatný film, ale asi se na něj znovu již nepodívám. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Western postrádající vše, co by měl správný Divoký západ umět. Bez atmosféry, strachu o hlavní hrdiny. Chybí kovboj s kolty proklatě nízko. Příběh ušitý horkou jehlou. Propaganda modernosti bez talentu. Absence scén, které by si divák chtěl znovu přehrát. Bez husí kůže a tom správném pocitu na brečení. Není možné v roce 2016 natočit westernový film, který bude ve všech směrech daleko horší než 30 let staré snímky. Raději si znovu pustím Mladé pušky nebo Krajinu střelců. Tohle je jen snobárna pro domnělé „všeználky“. Kapitulace umu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ta squadra byla tak strašně pravděpodobná jako moje participace v českém vesmírném programu. Multikulti mrdka, na kterou mě fakt sralo koukat, nicméně jsem se nenudil a závěrečná řežba zase stála kurva za to. Proč se tohle natočilo, netuším, ale kdyby se tak nestalo, tak by žádná škoda nevznikla. 50% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nie nie nie, kto ste nevideli prvú verziu, choďte a kuknite si to. Sami uvidíte rozdiely. !!!!!! nedám viac ako tri hviezdy . :( ()

carly 

všechny recenze uživatele

Film mi atmosférou veľmi pripomínal klasické westerny Sergia Leoneho. Je až neuveriteľné, aká hustá atmosféra sa dá vytvoriť za pomoci presne načasovaných strihov a huslí. Išla som na ot hlavne kvôli hercom - ktorí nesklamali, a bola som viac než len príjemne prekvapená. S postavami sme strávili presne toľko času, aby nám na nich záležalo, aj keď sme sa o nich dozvedeli veľmi málo. Ale stačilo to, aby sme si vytvorili obraz o tom, kto sú. Prečo v tom malom meste sú. Film v ničom netlačí na pílu. Umne sa vyhýba mnohým klišé. A funguje. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Všem nám zachránili život. Bylo jich málo, snad sedm. A byli stateční." Nevím, jestli je na místě to porovnávat s originálem z roku 1960, ale já originál nikdy neviděl. Vím o co kráčí, kdo tam hraje a tak, ale nic víc. Westernovej žánr mám rád a když je chytlavě natočenej, tak není potřeba ani bůh ví jak skvělej scénář. Stačí solidní postavy, přehledná akce, smysl dávající dialogy a nějaký to poctivý zlo. Sedm statečných tohle všechno dává v nadprůměrné kvalitě, Ten zbytek je ale podprůměrem. To se takhle sejde přísnej černoch, karetní frajírek pistolník, odstřelovač se strachem ze zabíjení, asiat ovládající nože, velkej lovec indiánů, klidnej mexičan a indiánskej rudoch. Všichni se sešli na divokým západě. Dostali zakázku na ochranu města, který terorizuje egomaniakální debil. Víc vědět nepotřebujete. Co film táhne kupředu, tak různorodost sedmičky. Každej s odlišnou vírou, etnikem, stylem zabíjení a smyslem pro humor. Humor je naopak největší slabinou filmu. Snaží se to být zábavný ale prostě není. To ale vůbec nevadí. Akce je stylem hrrr na ně a stylově je odstřelit bez větší újmy na zdraví. Typickej heroismus, kdy postava postřílí dav lidí a ještě by si u toho mohla luštit křížovku. Modlil jsem se za to, aby nějaká z postav zařvala a k mýmu ne/štěstí umřely přesně ty postavy, který mi od začátku byly nejsympatičtější. Prostě pech. Záporná postava je na jednu stranu fajn, egoista, kterej pořád musí někomu říkat jak je skvělej a přitom není, protože se na konci filmu posere z podoby. Mělo se s ním víc zapracovat. Největší zápornou věcí byl, na tu dobu novinka na trhu, gatling gun a.k.a klikový kulomet. Ten posekal tolik hrdinů... Do půlky filmu se tým dává dohromady a tempo je pomalé až nudné. Po příjezdu do města se to zlepšuje a u finální přestřelky je to pastva pro akční oči. Sice je to pořád stylem jeden zabije sto, alespoň to má šťávu. Takový Expendables na divokým západě. Hudba je nevýrazná ale dobrá, dobová. Legendární znělky původních statečných se dočkáte. Herci si postavy zavdali a bylo vidět, že je to pro ně jen takový herectví na pár týdnů, že se pak vrátí ke svým ,,vážnějším" projektům. Vychytala se ale atmosféra a pozlátko divokého západu, to bylo super. Je to jednohubka, dobrá, trochu pálivá s kyselejším nádechem, ale je to fajn, bavil jsem se. Podruhé si to už nepustím, nikdo z Vás. 4* a.k.a 75% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Velmi pomůže, pokud si budete celou dobu opakovat, že shoda s názvem 56 let staré klasiky, je čistě náhodná. A kdyby se vám snad někdo pokoušel tvrdit, že je to remake...rovnou mu jednu dejte do zubů. Tato slátanina se tak moc snaží být poplatná antirasistické vlně, že staví na hlavu historii vlastní země. Aby se splnily kvóty, podle nichž musí mít afroameričan zastoupení v každé větší produkci, jsou hollywoodští tupani schopní natočit klidně i remake Ukřižování Krista, s Willem Smithem v roli Ježíše. Tady to ovšem vzali od podlahy a tak aby nikoho nenaštvali, tak sedmičku tvoří bez ohledu na to, jak absurdní to je, černoch, mexičan, indián, číňan, žid a aby to bylo aspoń trochu historicky korektní, tak dva běloši bez vyznání a rasového zařazení. No a protože je třeba bořit předsudky, tak padouši nebudou loupeživí mexičani, ale bělošský kapitalista... . Někdo namítne...no a co? Tak to pojali tak nějak NewYorksky, multikulturně... . A aspoň tam mohli propašovat Denzel Washingtona... . To mohli a taky mohli třeba udělat western bez odkazu na Sedm statečných, se kterými to má společné jen to, že se sedm týpků zastane vykořisťované vesnice. Ale budiž....proč se tím zalamovat. vždyť se žádná škoda nestala. Ten film je totiž tak nepovedený, jalový a hloupý, že si na něj stejně za pár let, nikdo ani nevzpomene. Postavy se chovají nelogicky, motivy, proč vlastě jdou na jatka, jsou nedostatečně podány, vztahy mezi postavami nemají dynamiku...režijně je to bez nápadu. S takovým hereckým ansáblem, je to trestuhodné mrhání potenciálem. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Podle mě je největší chybou Fuquova filmu, že se odvozuje od původních Sedmi statečných. Sama o sobě skvělá žánrová jednohubka, v kontextu Kurosawy, resp. Sturgese, hrozně ztrácí - kvůli diváckým očekáváním a marnému boji s aurou předchůdců i objektivním nedokonalostem filmu (zejména charakteristika a vnitřní motivace hrdinů - Denzelovo finální vyznání, wtf??!!, resp. jejich nevýrazné charisma pro nás diváky a náš nevyhnutelný nezájem, když dojde na jejich odpis v bitevní vřavě). Kdyby se tohle jmenovalo jakkoli jinak, udělali tvůrci i producenti o dost líp. Mně to bavilo, ale podruhé si to už nepustím. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Remake stareho westernoveho remakeu klasickeho Kurosawovho easternu...to by mal byt hlavny popisok na vsetkych plagatoch, blurayoch a dvdeckach...Novych sedem statocnych je totiz skutocnym recyklatom. Ano, herecke obsadenie je vyborne, natocene je to efektne, remeselne to je zvladnute bezproblemovo...nic ine som od Fuqua ani necakal...Okrem rasovo konformneho pristupu,vsak zial nove spracovanie z roku 2016 neprinasa nic nove, skoda... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Problém filmu je, že režisér Fuqua sa snaží napodobniť Johna Forda, ale celé kamarátstvo pôsobí povrchne. Okrem niekoľkých rozhovorov medzi Hawkeom a Washingtonom. Ale na záverečnú prestrelku sa dobré pozerá. 6,5/10 ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Jsem asi takový přítel westernového žánru, jakým je Samvěd Křepelka Frodu Pytlíkovi. Takže velmi blízký. Během našeho přátelství jsem nakoukal poměrně slušné množství westernových snímků, a proto jsem rád, když teď mohu říci, že nový remake Sedmi statečných okopíroval jen minimum klasických profláknutých prvků, které vždy v dobrém westernu fungovaly. Jinými slovy tento nový western překvapivě nabízí několik vlastních nápadů a řešení, díky kterým je to poměrně slušná zábava. Nádherná scénografie, nové postavy, celkem povedená hudba, ze které jsem prostě poznal Hornera, a celkově docela dobré zpracování zajistilo to, že jsem byl se snímkem spokojený a nelituji utracených peněz. Na závěr bych chtěl dodat, že si vážně nemyslím, že je srovnávání tohoto remaku s originálem na místě. Vše je upraveno pro současné diváky a jejich požadavky, a občasné větší či menší odchylky od originálu nelze režisérovi vytýkat, naopak jsou vítány a předpokládány. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je to sice těžký průměr, ale přece jen mě Fuqua něčím dostal. Nechal explicitně vysvětlit své motivy jen některým postavám, ale u jiných se spokojil s náznaky. Indián se nepridava k výpravě náhodně, ale má taky svého protivníka. Jen se o tom nevykecava. Onforia indiáni vykastrovali, zabili mu rodinu, a on se jim teď mstí. Pratt je syn prostitutky (to mrknutí oka), nepoznal otce, ale nevykecava se o tom. A to je mi na tomto remaku sympatické. Bohužel dle filmu kdo je za to vše vinen? Kapitalismus, vážení. V příštím díle asi Washington bude pomáhat Leninovi připravovat revoluci. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Pokud budu hodnotit remake Sedmi statečných, dávám jednu hvězdičku a to za hudbu z originálu na konci filmu. Zbytek je shit. Pokud hodnotím jak obyčejnou kovbojku, dávám ještě jednu hvězdu za zvuk a obraz. Jinak je to nudné natahované nic. Všechny westerny co jsem viděl za posledních deset let jsou lepší, vetšinou o třídu. 40% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Myslím, že sa remake vydaril. Vlastne som si ho tak nejak aj predstavoval. S nadupanou akciou, dobrým obsadením, očakávanou zápletkou, bohužiaľ aj filtrami a tradičným klišé o hrdinoch bojujúcich na tej lepšej strane. Čierny kovboj je totálna blbosť, čo už ale, keď tam chceli dať tvorcovia silou-mocou Washingtona, premaľovať ho asi nejde...či? Petera Sarsgaarda som takmer nezpoznal, ale druhým dychom musím poznamenať, že to bol taký lážo-plážo záporák, ktorý vôbec nepresvedčil. Je jasné, že kultovosťou na svojho predchodcu (naschvál nepíšem originál, pretože ním nie je) nemá a asi ani v budúcnosti mať nebude, ale u mňa tento moderný western (názov by som zmenil na "Sedem statočných a dynamit") obstál so cťou. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

První polovina byla až únavná. A to jsem se na tento film celkem těšil. Je štěstí že druhá polovina tohoto filmu si vedla o něco lépe. Akční část se povedla, jenomže kromě tohoto nemá moc co nabídnout. Příběh mě moc neoslnil a Denzel mi tentokrát moc nesedl. ( 24.9.16/Cinema City/Sčítání lidu:3 ) ()

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama