Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z indonéské Surabaji vypluje loď naftařské společnosti Petrox, která míří k malému ostrůvku, slibujícímu nová bohatá ložiska ropy. Na palubu však pronikne černý pasažér, paleontolog Jack Prescott, který je přesvědčen, že na ostrůvku čeká na své objevení dosud neznámý živočišný druh. Cestou přibude na palubu také krásná trosečnice Dwan. Ta je po přistání u břehů ostrůvku unesena z lodi domorodci, kteří ji chtějí obětovat Kongovi, obrovské opici žijící za vysokou hradbou. Je zorganizována záchranná výprava, která se vydá do tajuplné části ostrova obývané podivnými tvory. Dívka je zachráněna, ale protože naděje naftařského bosse Wilsona se ukázaly jako liché, rozhodne se ziskuchtivý naftař King Konga ulovit a vydělat aspoň na něm, jako na ojedinělé atrakci. Přes varování Prescotta je gigantický op uspán a převezen do New Yorku. Při okázalé show se však rozběsní, utrhne se z řetězů, jimiž je spoután, zmocní se Dwan a prchá. Ničí při útěku vše, co mu přijde do cesty, aby nakonec skončil na střeše mrakodrapu v domnění, že dívku chrání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

topi 

všechny recenze uživatele

První verze King Konga, kterou jsem viděl, tenkrát jsme na tom byli se školou a už tenkrát se mě film moc líbil. Trošku se liší podle původní verzi, co se týče hlavní hrdinky, ale jinak je to klasický příběh o " Krásce a Zvířeti ". Parádní složkou k filmu je hudba, o kterou se postaral John Barry. Ta je fakt perfektní! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Plavba a prozkoumávání ostrova s velkolepými kulisami představují top dobrodružného žánru a perfektně vtáhly. Bohužel se laťku nepodařilo udržet a po zajetí Konga to šlo od 10 k 5, zkratkovité finále bez logiky na věžích World Trade Center pak bylo vyloženě slabé. Také se v něm nejvíce projevila triková omezení, kdy veškerá akce (s chlápkem v obleku opičáka, či naopak s ohromnými mechanickými pažemi) vyznívala hodně těžkopádně - asi i proto scénář z džungle vyškrtl veškerou prehistorickou havěť vyjma jednoho souboje s přerostlým hadem. Za funkční vývoj romantických citů (mezi ústřední lidskou dvojicí, méně už k "chlípnému" Kongovi) si zásadní kredit připsaly romantická Barryho hudba a neodolatelná, živelně prostomyslná "blondýnka" Jessiky Lange. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejhorší ztvárnění King Konga. Ale není to zase úplná blbost. Film má příjemnou exotickou dobrodružnou atmosféru, přesně takovou, jakou měly filmy v 60 - 70. letech a dnes už jí nemají. To znamená, že film má vynikající výpravu. Speciální efekty už zestárly, chlap v gumovém chlupatém ohozu už dnes nikoho nedostane, stejně jako všudypřítomná robotická ruka a a tak musí brát člověk film hodně s nadhledem. Asi největší výhrada putuje na adresu Jessicy Lange. Nějak jsem nepochopil, jestli je její postava myšlená vážně, nebo zda-li si z toho děl srandu. Každopádně je to totální kravka. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto parádního dobrodružného filmu o Kongovi považuju za hodně velký úlet (na imdb je hodnocení ještě nižší), od začátku se v něm něco zajímavého děje a kecání a zdlouhavost původní verze nebo verze od Jakcsona jsou vynechány. Po bouři na moři a přednášce o ostrově, na který se jede, začíná dění na ostrově, které trošku připomíná "indyjonesovku" a divákovi nechá vydechnout až po ulovení Konga. Následuje akce v New Yorku, která není vůbec špatná, zakončená tragédií na střechách WTC. Guillermin to vzal na rozdíl od Jacksona za správný konec a nesnažil se ohromit triky, natočil dobrodružný film, z Konga udělal tragickou figuru, která dojela na lidskou chamtivost a do hlavních rolí obsadil známé a dobré herce, kteří nebyli jen do počtu. Toto je správná, a podle mě i jediná cesta, jak ke Kongovi přistupovat. Hvězda navíc za nostalgii a dabing. Nedoceněný film a nejlepší "monster movie", ať si Jackson co chce říká. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci možností 70. let je tahle verze King Konga udělaná docela dobře trikově, ale po dějové stránce to opravdu není žádná pecka. Dějová linie se snaží být pokud možno přímá, aby náhodou nepředvidatelnou kličkou nezmátla průměrného diváka, herecké výkony tomu v rámci mezí také odpovídají, ale přesto se jedná o relativně solidně řemeslně odvedenou práci. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (35)

  • Rick Baker používal při natáčení animační masku, to znamená, že při natáčení ve studiu maska nahrávala tvar obličeje Konga ve filmu. Jediný rozdíl byl v tom, jak herec uvedl: „Když jsme točili Konga, já to většinou točil v kostýmu všechno, ale ve filmové podobě Kong vypadal neuvěřitelně a já když jsem to viděl pak na premiéře, tak jsem řekl, že to byla skvělá práce. Sám jsem navrhl kostým gorily, podle které vznikla jeho postava. Hodně lidí si myslí, že Kong jsem já, ale omyl, Kong byl robot, já mu jenom efekty dodával podobu.“ (Fuhman.Dajar)

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama