Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 3
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hofová, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (210)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zřejmě tomu nebude tak, že v českých televizních podmínkách nemůže vzniknout kvalitní dílo, které kdyby nepromlouvalo naším jazykem, mohlo by být klidně zaměněno za nějakou zahraniční produkci, jak se naši tvůrci často zaklínají. Musí nám to však opět dokázat importovaná kabelovka HBO, jejíž Mamon vypadá na první pohled jako něco z jiného filmového světa. Nejde o přehánění, zcela jiná úroveň kvality nad ryze tuzemskou produkcí je nepopiratelná po pár záběrech, kdy obraz vypadá filmověji než u většiny filmů, zvuk postrádá pachuť studiových postsynchronů a generická dramatická hudba nedoplňuje 100 % stopáže i u těch nejnudnějších dialogů, aby vzniklo drama tam, kde prostě není. Mimo jiné proto, že tu nudné dialogy nejsou. Po dvou dílech. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vezmu tento seriál jako celek, musím přiznat, že se mi velmi líbil, pokud jde o jeho závěr, to byla téměř úplná katastrofa. Kromě velkého množství výhrad k poslední epizodě jsem byl jinak velmi spokojeným divákem, který se po čase opět dočkal slušného domácího seriálového počinu. Překvapilo mě, že ani akční scény nevyznívaly hloupě, ty u nás bývají často velkým problémem, tentokrát ale vypadaly celkem důvěryhodně, takže ano, Mamon mě bavil, a kdyby tvůrci nevypustili závěr, možná by mě donutili přitlačit na hodnocení. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Miestami úchvtane natočené. Ale občas trochu príliš televízne rozvláčne (čiže nie príliš vidno rozdiel medzi ČT a HBO seriálom). Už tradične mi na podobne zvolenej téme vadilo to klasické česko-slovenské žasnutie novinárov nad nejakou kauzou, akoby doteraz ani len nepočuli o prepojení politiky s gaunermi... Korunu tomu dáva aj názov, ktorý chce hrozne ukázať, aký ma seriál presah. Nemá... ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak strašně bych rád dal pět hvězd, ale nemůžu. Budu nejdříve kritický; na můj vkus nezajímavé úvodní titulky, které jsem neustále přetáčel. Ve finále mi chybí i nějaké "PO-události", prostě vidět co tahle kauza způsobila s Českou Republikou. Občas nějaké hluché místo a hlavně - střihy. Prostě sledovat chůzi nějaké postavy, která jde ode dveří, ke dveřim a mezi tim asi 20 střihů, časem mě z toho bolela šiška a třeba automobilová honička v posledním díle, je občas nepřehledná, navíc se nejednou stalo, že scénám chybí lepší návaznost. Na druhou stranu můžu být konečně hrdý na nějaký mini-seriál z našich končin. Ano, pořád to je remake Norské prvotiny, ale to čert vem. Protože sledovat ty prvotřídní interiéry mě drželo sevřeného v nadšenosti, celková architektura jest slast, i výběr exteriéru se povedl a vůbec, co se týče technické stránky, vše působí tak řemeslně, lze vyčíst, jak si tvůrci na tom dali záležet. Fantastický soundtrack Karla Havlíčka, zejména klavirní, ambientní instrumentálka "Petr", má to atmosféru, výborný dialogy, postavy dokazují, že maj vytříbenou slovní zásobu a celé to působí "na úrovni". Co se týče akčních scén, tak je jich málo, prakticky v závěru se na to dupne a jedinou slabinou jsou střihy, přesto se dočkáme brutální bitky, kde o dynamiku není nouze, nepůsobí uměle a na ty prvky Jui-jitsu se koukalo hezky a pak nějaké to střílení, automobilová honička s dobrým crashem. Hlavně seriálu nechybí tah na branku, brutalita a spoustu postav umírá. Herecké složení mě uspokojilo a zejména Matěj Hádek je fantastickej, zarudlé oči, charisma, únava jeho postavy, ušmudlané hadry, pořád zarostlej a deprese z něj stříkaj přímo na diváka, povedla se jeho partnerka/policajtka, která je nesmírně sexy a tvoří mezi sebou ideální chemii. Michal Dlouhý zde byl jen první díl, za to ze svého prostoru vytěžil maximum, Gabriela Míčová je hodně sympatická a divák s ní soucítí, jakmile jde do tuhého, Tereza Hofová projde zajímavým vývojem a jak jsem k ní cítil odpor, ke konci mě mile překvapila i ona, jedinej Daniel Tůma mě vůbec nebavil, zaujal mě i vývoj šéfredaktora těch novin, a záporáci nemaj mezi sebou slabé zastoupení. V závěru první epizody navíc přijde i perfektní pointa, která mě fakt odrovnala. Divák se dočká i fascinující vizuální stránky a je to takové celkově, dost osobité. Je to hlavně pořád České, tohle fakt natočila banda lidí u nás, nestačim zírat. Doladit nějaké detaily do příštího projektu a budu na českou kinematografii nahlížet opět s důvěrou. Navíc po třetím díle mě Mamon držel v neustálém napětí a bylo to i dost nepředvídatelné. Doporučuju všem. To, že jsem nadšený i já, už o něčem svědčí ;-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ani se nechce verit, ze puvodni namet vznikl v Norsku, vyborne usazeni pribehu do ceskeho prostredi. Zapletka je uz sice na hrane uveritelnosti, ale nic neztraci na zajimavosti. Po strance zpracovani si serial drzi vysokou latku a zaujme i celkem neokoukanym hereckym obsazenim, az na Hadka samozrejme. Vice takovych kriminalek do televize, spokojenost. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Když Stella Němečková (Eva Leimbergerová) zjišťuje v registru vozidel majitele automobilu registrační značky 3AF 6364, vypíše systém i VIN kód vozidla začínající písmeny WF5, což znamená automobilku Ford v Německu. Hledaný vůz je ale Škoda Superb Combi, jejíž VIN musí začínat písmeny TMB. U vozu vyrobeného v roce 2012 by na 10. pozici VIN mělo být písmeno C, nikoliv O, které se nikdy nepoužívá. Ve výpisu je také v položce tovární značka chybně uvedeno slovo „kombi“ s malým písmenem „k“ namísto správného velkého „C“. (Martin_L)
  • Ve scéně, kdy dojde k únosu Michala Vlčka (Daniel Tůma) chybí únosci na injekční stříkačce jehla. Po střihu na krk už na stříkačce je. (Brooks_xx)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama