Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Hulení a honění velmi účinně provětrává hlavu. Doporučuje se odborníky. ___ Nositel Nobelovy ceny Francis Crick se pídil po sídle svobodné vůle v mozku. Objevil nakonec, že to, co pokládáme za svobodnou vůli, zřejmě bezprostředně souvisí se smyslovými vstupy i s motorickými reakcemi na ně, za které zodpovídá Brodmanova oblast 24 na vnitřní ploše mozku. "Tato část mozku je v případě svého poškození také (spolu)zodpovědná za tzv. syndrom odcizené ruky, kdy člověk nedokáže svou vůlí přimět ruku k žádanému pohybu. Reflexy typu ucuknutí z rozžhavené plotny přitom fungují dobře. Zajímavé je, že ruka někdy sama spontánně chňape po předmětech položených do její blízkosti, tj. i tato činnost je nevědomá (to snad vzdáleně připomíná kleptománii). V některých případech člověk nedokáže ruku ovládat vůlí, ale dokáže to v kombinaci s jazykem - tj. odcizené ruce třeba nahlas přikáže "pusť tu věc" a ruka poslechne (tento bizarní jev by člověk nejspíš čekal v nějakém béčkovém hororu)". ()

van Lumineux 

všechny recenze uživatele

Představa teen age jak jsme chtěli, aby ve skutečnosti vypadala - jako zkouřená flákačka v americkém předměstí. Tak to sice víceméně bylo, ale nebylo přítomno halloweenské dobrodružství se zabijáckou rukou a pokud vím, tak ani Jessica Alba v kostýmu zlobivého anděla - tohle jsem si neobjednal! Nezbyde tedy než opět zkouknout tento "kult pro ujeťáky"; přiznávám, že spíše soukromý kult, což mu pro mě jen těžko může ubrat na sympatiích. Taky kdo by neměl rád oslavu flákačství, záhrobního kamarádství a utržený skalp Bryana Hollanda, že. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

No dlouho jsem se rozmyslel, jestli to zcela odpadnu nebo ne, ale nakonec jsem vymekl, jelikoz tam bylo i par (vyjimecne vic nez 2) momentu, kde se dalo zasmat a zacatek byl taky docela fajn. Bohuzel scenarista videl hodne dobrych hororru (Evil Dead, Demoni,...)a pomyslel si, ze kdyz z nich vykradne nejake dobre scenky a myslenky, udela pekny film. To je ovsem vecny problem soudobych americkych filmaru - vykradaji a jeste spatne. Bohuzel film neni ani moc ftipny, nastesti je kratky... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Posedlá ruka je opravdu zábavná a tentokrát mi vůbec nevadilo, že odkazů na jiné filmy bylo přehršel. Uříznutá ruka, mrtví kámoši, co jsou chytřejší než rádio, a ručička z Addamsovy rodiny... Krev spíše jen stříká, ale místy vydatně (jo, větrák umí nadělat svinčík). Vtipné jsou i scény se psem (hlavně když se bojí) či létající kočkou. Jen mi nějak uniklo, že by Molly byla punkerka... A tím se dostávám ke skvělé hudbě - Rancid, Sublime, Mötley Crüe, Two, Rob Zombie, Static-X....a skladba od Ramones! Jenže ji odzpívali Offspring...takže je vcelku jasné, proč přišel Dexter o kus hlavy...to má za to! ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Už podle toho předpojatého názvu se může jednat o druh filmu z konce abecedy, ale člověk se na to zkrátka musí podívat, aby věděl, o co skutečně jde. Námět s rukama neuvěřitelně líných stvoření, do kterých se převtělí vrah, je výborný, povedený a bych uchopen podle mých představ. Všude jinde se jedná o převtělení do celého těla. Ale zde je to jen tento orgán, díky kterému velmi kladně hodnotím herecký výkon Devona Sawy. V různých hororech hrají zachránci dobra nad zlem téměř hlavní roli. Zde ji dostal Devon a černošská druidská pastorka, která zlo měla vymýtit, se ve filmu objevila pouze v několika scénách, což ale nevadilo, pokud mělo snímek co vyplnit. Film jsem si pustil po shlédnutí sadistické podívané "Živí mrtví". Zde se tvůrci se zvrácenostmi trochu krotili, takže se na to dá celkem dobře koukat. I zde ale jediná ruka napáchala slušnou paseku. Takovou, která si aspoň podle mě zaslouží plné hodnocení. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Poté co Anton vykoná koordinovaný, nervově řízený reflex neboli zvracení do křoví, přijdou za ním Mick a Pnub. Vzápětí je záběr na dům přes ulici kde bydlí Molly (Jessica Alba), která zrovna za oknem cvičí na baskytaru. (Stocki)
  • Když Mick krmí “hlavu“ Pnuba, počet sýrových křupek v křesle kolem jeho hlavy se mění a zároveň jsou jinak v křesle rozmístěny. (Stocki)
  • Tento film, ve kterém hlavní hrdina zabije své rodiče i své dva nejlepší kamarády (i když všechny nechtěně), musel o několik dní odložit premiéru a to na 30. duben roku 1999. Důvodem byl masakr na Columbine High School, který se odehrál 20. dubna 1999. Dva náctiletí studenti Eric Harris a Dylan Klebold zde zastřelili dvanáct studentů, jednoho učitele a dalších dvacet čtyři lidí zranili. Oba poté spáchali sebevraždu. (Stocki)

Reklama

Reklama