Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (889)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Obával jsem se roztřesené ručky (FF), ale naštěstí zbytečně. Použití jména Cloverfield v názvu filmu není příliš šťastné, i když tvůrci se velmi snaží, aby divák neustále kolísal mezi dvěma póly - je to thriller o pošahaném únosci, nebo děsivé postapo? A pokud opravdu došlo ke katastrofě, způsobili ji lidé, či zaútočili mimozemšťané? Přiznám se, že jsem váhal až do samotného konce. Mám jisté pochopení pro ty, co ho berou jako zazdění všeho předchozího, mně se ale líbil. Koneckonců, po psychologickém dramatu je svižná akce příjemným osvěžením. Snímek samozřejmě stojí na hereckých výkonech. Duo Goodman - Winsteadeová musím pochválit! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborné civilní sci-fi, které na první pohled vypadá jako Saw: Hra o přežití, aby se postupně promítnulo v osobitý a hodně zajímavý thriller. Co naplat, že právě tento thriller dostane v posledních dvaceti minutách na frak od filmových žánrů a přetočí se v apokalyptické sci-fi. Klobouk dolů za nápad. Sice se celý film tváří hodně komorně, ale nutno dodat, že jediní tři herci tu komornost podporují skvělými výkony. John Goodman obzvlášť a Mary Elizabeth Winstead do toho vnáší krásu, která se také počítá. Celkově musím říct, že se jedná o moc milé překvapení a zároveň hodně zajímavou kombinace dvou naprosto odlišných nápadů. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nebéčkových hororů je setsakramentsky málo a kvalitních mysteriózních/sci-fi jak by smet, proto nehodlám skrývat své nadšení a po rozmyslu dávám plnou palbu. Film opravdu skvěle kombinuje jednoduchost děje s jeho neprůstřelnou promyšleností a momenty pohody s momenty naprosto vyhrocenými. Film je jen v několika málo chvílích hororem, ale o to silněji působí, podobně je jen v několika momentech sci-fi, ale o to je důvěryhodnější a diváku bližší. A na závěr nelze opomenout skvělé herecké výkony. 9/10 ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Dobří herci a mnoho napínavých scén ve vyvedeném komorním thrilleru na pozadí mimozemské invaze. Říkal jsem si, jak to má (kromě skvělého Goodmana) vyvedený scénář, ale pak přišlo posledních 20 minut... Z chytrého psychologického dramatu se najednou stalo hloupoučké akční sci-fi a z hlavní hrdinky, která předtím racionálně kalkuluje, jak fungovat v bunkru s psychopatem, se stal Tomb Raider utíkající před jedovatým plynem (!) a zabíjející obří mimozemšťany improvizovaným molotovem. Takhle zkazit film na poslední chvíli se jen tak nevidí. (6/10) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas se hodí být mimo jako Trump na naší planetě a nevědět třeba, že ulicí Cloverfield už kdysi jeden film projížděl. To pak chápu, že asi není pro nikoho překvapení, co se stane. Takhle svěží napínák jsem zase nějakou dobu neviděl a jsou mně jedno všechny výtky, kterými se tu oháníte. Pravdu máte určitě všichni, jenže heslo k mému účtu nikdo. Čau! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Film byl oficiálně oznámen až necelé dva měsíce před svým dokončením. (BloodMax)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 72,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových činil 110,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama