Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

Chen 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem se obával většího propadáku. Na moderátora i českého Fourase si musí člověk hodně (ale hodně) zvykat, ale to pro mě nebyl největší problém. Tím byl fakt, že chybí některé (alespoň mnou) oblíbené části soutěže jako setkání s Mistry. Ve jménu "přijatelné" stopáže byly odstraněny některé nejzajímavější aspekty. Technicky mě ale česká mutace docela potěšila (předpokládám, že je to díky zapojení francouzských filmařů) a nakonec převládá lehce pozitivní dojem. 50 % ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Tak i ČR se zapojila a vyslala své "hvězdy" do této legendární pevnosti. Pamatuju, jak jsem jako malý žral původní francouzskou verzi a tak jsem se rozhodl dát šanci i české verzi, která byla v našich zemích stejně oblíbená jako Hry bez hranic. Panovaly jen jisté obavy z toho, aby to nebylo až tak moc okleštěné, jako podprůměrná britská verze. No, čekal jsem to o něco lepší, ale rozhodně nejsem zklamán. Bouček jako moderátor umí, soutěžící ve většině případů berou hru jako zábavu a to je to hlavní. Jen je škoda, že to produkce (hádám ale že za to může francouzský štáb, který se o to stará) nezkusila dát plnohodnotné, tedy i s Pány temnot. Je to tedy okleštěné, ale ne až do takové míry, že by to bylo na 40minut, jako v UK verzi. Zamrzí i moderní pojetí disciplín, ale to je holt posun doby a to, že to upravují sami francouzi. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Postavená byla za účelem ochrany pobřeží, pak sloužila i jako vězení. A od roku 1990 těší televizní diváky. A teď i ty ryze české s českým základem. Každý zřejmě očekával průšvih. Holt to máme už tak nějak v sobě. Nostalgie dělá divy, pomohla, ale sám o sobě to zas takový propadák není. Adrenalin zmizel, kouzlo také. Soutěžící se prostě k trezoru stejně dostanou. Leccos je jim usnadněné. Disciplíny nejsou špatné, ale vadí mi výrazné moderní pojetí. Původní se jednoduše lépe hodily k oprýskané pevnosti. Bouček se do téhle show nehodí. Tváří se a mluví stejně, jako když vyhlašuje Českou Miss. Tohle chtělo novou krev. Jana Rosáka budou diváci vždycky vnímat jako toho milého pána, co pokládá v televizních soutěžích otázky. Coby otec Fura je pokládá také, ale přísná a vážná tvář mu nejde. A pak už je to o samotných soutěžících – pokud se výběr a jejich namixování povede, potěší vtipnými glosami (ostatně jako Jakub Prachař v první epizodě). ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Česká pevnost Boyard je natáčena v pevnosti Boyard jen kvůli -u diváků- pozitivně zafixované značce... Jak jinak si vysvětlit, že produkce vůbec nevyužívá atmosféru místa a do jednotlivých místností nainstalovali přiblblé, často přetechnizované, překážky, barevné jako čétéčkovské Bludiště pro děcka..? Fakt, že se soutěží pro "dobrou věc" a "soutěžící" tak mají cestu k zdárnému cíli vlastně jistou, sráží jakékoliv napětí. A kdyby aspoň pro tu "dobrou věc" soutěžili normální civilové, tak by to bylo aspoň fajn oživení, ale NÉ, ony to zase musí být ty samé pseudohvězdičky českého šoubyznysu, které už vymetly všechny druhořadé televizní show na všech televizích, všechny bulváry, všechny reklamy a tady se zase ve vší své protivnosti culí a strašně "vtipně" hláškují tak jak to asi správnej (a slušnej) českej divák miluje.. Se vší objektivitou, ani původní PB nebyl kdovíjaký zázrak, tím spíš PB z posledních let, ale tahle česká odnož je prostě zase jednou o několik levelů níže. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Kvalita dilů často padala a rostla s tím, jací byli zrovna účinkující. Bohužel si tvůrci nejlepší partu vybrali hned na první díl, a třeba v druhé řadě už byl výběr soutěžících kolikrát dost na pováženou, a bylo vidět, že soutěžící přijeli jen exhibovat, a nahonit si svoje followery atp, než si zasoutěžit. Koncept jako takový je však zábavný, a při lepším výběru soutěžících z toho mohl být klenot. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)
  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama