Reklama

Reklama

Columbo: Výkupné za mrtvého

(TV film)
  • USA Columbo: Ransom for a Dead Man (více)

Obsahy(1)

Vynikající advokátka Leslie Williamsová má již dost svého manžela, jinak velmi respektovaného soudce Paula Williamse. Po pečlivých přípravách muže zavraždí a zbaví se mrtvoly. Sama sobě pošle anonymní vzkaz od „únosců". Před přivolanými agenty FBI pak s pomocí magnetofonového záznamu finguje manželův telefonát. Paulovo tělo je nalezeno krátce poté, co Leslie sama sobě zaplatí výkupné. Vyšetřovatel poručík Columbo si však povšimne zajímavého detailu – žena se po Paulově zmizení vůbec nezajímala o jeho osud... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to docela nevěrohodné. Záměrně se neuvedlo, kolik dní po skutečné vraždě bylo nalezeno tělo a jakým způsobem. Také celá scéna létání byla zbytečná a samotný konec nějak nedával smysl. Leslie slíbí Margaret, že jí bude vyplácet roční gáži na školu a kapesné a řekne jí, že má v Zürichu kontaktovat pana Steinera a otevřít si účet v bance. Pokud jí v kufříku dala více než ročních 25 000, nevím proč by to vůbec říkala. Navíc se nesmí bez povolení vyvážet vysoká hotovost z USA. ()

kaladze77 

všechny recenze uživatele

V seriáli Columbo je osobitnou zvláštnosťou to ako sa správa jeho charakter a aké má návyky (jeho balónový kabát, auto, nikdy nevidená žena, pes) okrem jednej alebo dvoch častí hneď v úvodných častiach nám ukazuje vraha ako vykonal svoj zločin - výnimkou je asi časť Nie je čas na umieranie (S10E05). Kto by chcel pátrať po tom aby zistil kto je vrahom, musí nájsť iný film či seriál. PODSTATA JE V TOM ŽE UKAZUJE AKO PÁTRA DETEKTÍV, AKO MU CHODÍ ROZUM A AKO OBJASŇUJE VIACERO VRÁŽD. S dnešným pohľadom je to trocha čudné aj absurdné ŽE OKREM ASI TROCH ČASTÍ výnimky sú Ako vytočiť vraždu (S07E04) Columbo ide pod gilotínu (S08E01) Odpočívajte v pokoji, paní Columbová (S09E04) HO ZA 30 ROKOV KAŽDÝ VRAH, KTORÝ TVRDÚ VRAŽDU SPÁCHAL, PO UKÁZANÍ DOKAZOV KĽUDNE HO NASLEDUJE NA POLÍCIU A NECHCÚ HO ZABIŤ. PRIČOM NORMÁLNE SÚ TAM SAMI DVAJA A STARÝ COLUMBO POVIE NASLEDUJTE MA A ONI IDÚ ZA NÍM AKO MALÝ PES. Normálne páchateľ sa prizná väčšinou vtedy keď je na polícií a sú tam viacerí policajti a tam ho vypočuj... Kto by sa nechal zavrieť iba kvôli tomu že ho obviní jeden týpek v balónovom kabáte, ktorý ani zbraň nemá pri sebe??? Trocha iná je realita, ale napriek tomuto je seriál super... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

O Columbovi obecně platí, že má laťku nastavenou na světovém rekordu. Dají se ale najít filmy, které jsou svojí úrovní tak vysoko, že na ně nestačí stojan. Jedním z nich je právě tohle Výkupné, které bych z fleku zaplatil, jen kdybych ho ještě jednou mohl vidět poprvé. Malou výtku bych měl k chování advokátky Williamsové, její zvolená role koketní rajdy by po úmrtí manžela zarazila i většího bambulu, než jakým je poručík. Rozhodně se ale tímto tvrzením nechci zařadit po bok těch, kteří píšící o slabosti této epizody pálí čtyři hvězdy. Slabost já mám tak leda pro osobu Petera Falka, jehož sledovat, kterak si užívá roli detektiva je doopravdy velikým zážitkem. (Filmfest Hurghada 2012, 5/67) ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Ještě jedna věc mi vrtá hlavou…“ Columbo je prostě dokonalý tím, jak pomocí neustálých drobných dotazů na malinkaté detaily dokáže rozložit i chladnokrevného vraha či vražedkyni. Tento díl vynikal právě paní Williamsovou, která působila sexy i nebezpečně zároveň. Část příběhu věnovaná dceře zavražděného mě až tak nebavila, ale celkově vzato se jedná o velmi dobrý díl se zajímavým koncem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých Columbov a hneď sa dá o ňom povedať, že jeden z najklasickejších. Ako keby sa tvorcovia inšpirovali prvými tv filmami a neskôr iba opakovali danú schému. Treba povedať, že chvalabohu. Výkupné má výborného vraha, respektíve vražedkyňu, ktorá je neomylná, avšak má jednu "charakterovú" vadu, na ktorú nakoniec doplatí. Za tento psychologický záver dávam plný počet. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Pri lete lietadla dole hlavou nie sú Leslie (Lee Grant) ani Columbo (Peter Falk) pripútaní a aj napriek tomu nevypadnú zo sedačiek. (zoot3r)
  • Lee Grantová byla za roli právničky / vražedkyně nominována na cenu EMMY. (Epistemolog)
  • Film, který Margaret (Patricia Mattick) sleduje v televizi, je Pojistka smrti (1944). (Borin)

Reklama

Reklama