Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Lavran 

všechny recenze uživatele

King Kong - hrdina bez bázně a hany, přeborník na přímý kop se skalisky všeho druhu (natrénováno v tichomořském přerostu) kontra Godzilla - ještěrka atomového věku trpící nadváhou a handicapem v podobě mozku velikosti burského ořechu. Finální "showdown" kombinující všechny možné i nemožné styly boje je jedním z nejkulervoucnějších (a zároveň i nejkomediálnějších) výstupů ve světě filmu a rozhodně by neměl minout nikoho, kdo se rád pobaví formou "řehnil se tak, až se za břicho popadal". Hodnocení je mimo veškeré konvenční kategorie. Vrcholný guilty pleasure. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Stále by som si prial aby sa dej sústreďoval viac na monštrá ako na ľudí, no vlna nadhľadu akú som očakával tu už prítomná je. Neviem do akej miery cielene, ale je. Navyše so zlepšujúcimi sa efektami (aj keď stále poväčšine vyzerajú úsmevne), slušnou kamerou, výpravou a širokouhlým obrazom, to vo svojej dobe mohol byť celkom nabitý veľkofilm. P.S.: Nečakal som že budem, ale fandil som King Kongovi. ()

Reklama

seeker23 

všechny recenze uživatele

Některá místa jsou opravdu limitou toho kam se dá v té amatérskosti vůbec zajít, ale mnoho míst je opravdu silně průměrných (čti: ne tolik blbých, aby byla zábavná) a tedy nudných. Ale některé hlášky jsou opravdu perly jako třeba snaha king kongova chráněnce prohlásit je za běžence, když ho převážejí do japonska bez povolení. A závěr je tou nejúžasnější parodií morality: poté co obě monstra zdemolují na co přijdou a zmizí v oceánu, prohlásí kdosi něco jako: "měli bychom si z nich vzít příklad, z té jejich bezelstnosti..." ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Tento film má stejné výsledné hodnocení jako King Kong z roku 1976, to je velmi, velmi legrační:-D Skoro jako tento film, který je hrozná srágora, jako snad všechny monster movie z Japonska, ale samozřejmě tento i jiné filmy hodnotím v žánru tzv. monster movies, kde se musí přimhouřit obě oči, jinak z filmu nebude nikdo nic mít. Tak to prostě u starých filmů s triky je a je nuto k nim takto přistupovat. Jen pro fanoušky monster movies a starých pakáren, kdo očekává něco na způsob Jacksonova King Konga nebo nových verzí Godzilly, bude opravdu hodně moc zklamán. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Oproti první (a koneckonců i druhé) Godzille a dalších kaiju společnosti TOHO sledujeme jasný kvalitativní propad, který ale vůbec nevadí. Přesně ten film, který je tak hloupý, až je zábavný. Scéně, kdy King Kong rve strom Godzille do tlamy, se nelze nesmát. Stejně jako souboji King Konga s obří chobotnicí nebo Kongově jízdě po zadku z hořy Fudži. Souboj dvou legendárních příšer zcela naplnil má očekávání, možná je i po shlédnutí první Godzilly předčil. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • Původně měly být všechny scény s monstry natočený pomocí stop-motion techniky, ale režisér tuto možnost zavrhl kvůli rozpočtovým omezením a většinu scén hráli herci v kostýmech. (Dreadd)
  • Herec Šoiči Hirose, který ztvárnil King Konga, musel být v kostýmu monstra během natáčení zašit a nemohl tedy mezi jednotlivými sekvencemi natáčení vylézat ven. To vedlo k několika kuriózním a dosti nebezpečným situacím – jednou se například stalo, že kostým vzplál a Hirose v něm musel bezmocně čekat na pomoc ostatních členů týmu. (Israha)
  • John Beck byl šokován, když zjistil, že japonci natočili film o King Kongovi za jeho zády. Podal žalobu u soudu, kde tvrdil, že je jediný, kdo má autorská práva na image King Konga. U soudu však neobstál. (Terva)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama