Reklama

Reklama

Polda - Série 4

(série)
Česko, (2020–2021), 14 h 47 min (Minutáž: 54–56 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Ondřej Pavelka, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Jitka Sedláčková, Elizaveta Maximová, Vladimír Polívka, Petr Franěk, Lucie Matoušková, Leoš Juráček, Jan Šimůnek (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve čtvrté sérii přibyde k Poldovi coby poručíku Michalovi Břízovi (David Matásek) nový parťák, Junior (Vladimír Polívka). Polda je drsný samorost, který před dvaceti lety při výkonu služby utrpěl zranění, kvůli kterému byl léta v kómatu. Po probuzení se opět přidal do řad policie. Je to spravedlivý drsňák ze starých časů, který pro dopadení pachatele volí nestandardní řešení. Bohužel se ocitl ve světě, který se za dvacet let změnil. Je sebevědomý, sebestředný, ale svou přímočarostí sympatický. Jeho nový parťák Vojta alias Junior je mu v mnohém podobný – má smysl pro humor a neustále se s ním špičkuje, ale zároveň má stejný způsob řešení případů, což potvrdí v osmi dílech nové série. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (11)

Polda - Bez rozloučení (2020) (epizoda) (S04E04)

  • V čase 7:25 se objeví ÚOOZ (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu). Je to útvar, který neexistuje od roku 2016. Rozpuštění útvaru tenkrát vyvolalo ostré reakce části veřejnosti i policejních špiček (a tedy vyjádření Fišera může znít jako hrubá neznalost tvůrců seriálu, či nesouhlas se současným vedením). Místo ÚOOZ byla zřízena NCOZ (Národní centrála proti organizovanému zločinu). (kjama)

Polda - Měl jsem je všechny (2021) (epizoda) (S04E09)

  • Premiéru si nenechalo ujít 1,03 milionu diváků starších 15 let, což z něj činí nejsledovanější pořad v sobotním hlavním vysílacím čase. (rublik05)

Polda - Pomsta (2021) (epizoda) (S04E10)

  • Jako exteriér Fixbanky posloužila bývalá budova spořitelny na náměstí Arnošta z Pardubic v Českém Brodě. V prvním záběru scény je možno zahlédnout kamennou zvonici u kostela sv. Gotharda. (Ezis)

Polda - Zlatý důl (2021) (epizoda) (S04E11)

  • Natáčelo se v bývalém černouhelném dole Mayrau ve Vinařicích u Kladna. Důl ukončil těžbu v roce 1997. Těžilo se z hloubky kolem 500 metrů. Jámy jsou zasypané, podzemí se tedy mohlo točit pouze v cvičné štole. Těžba na Kladensku byla ukončena v roce 2002. (rakovnik)

Polda - Nebezpečná hra (2021) (epizoda) (S04E16)

  • Závěrečnou epizodu 4. série si nenechal ujít téměř jeden milion diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama