Reklama

Reklama

Polda - Série 4

(série)
Česko, (2020–2021), 14 h 47 min (Minutáž: 54–56 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Ondřej Pavelka, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Jitka Sedláčková, Elizaveta Maximová, Vladimír Polívka, Petr Franěk, Lucie Matoušková, Leoš Juráček, Jan Šimůnek (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve čtvrté sérii přibyde k Poldovi coby poručíku Michalovi Břízovi (David Matásek) nový parťák, Junior (Vladimír Polívka). Polda je drsný samorost, který před dvaceti lety při výkonu služby utrpěl zranění, kvůli kterému byl léta v kómatu. Po probuzení se opět přidal do řad policie. Je to spravedlivý drsňák ze starých časů, který pro dopadení pachatele volí nestandardní řešení. Bohužel se ocitl ve světě, který se za dvacet let změnil. Je sebevědomý, sebestředný, ale svou přímočarostí sympatický. Jeho nový parťák Vojta alias Junior je mu v mnohém podobný – má smysl pro humor a neustále se s ním špičkuje, ale zároveň má stejný způsob řešení případů, což potvrdí v osmi dílech nové série. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (11)

Polda - Zlatý důl (2021) (epizoda) (S04E11)

  • Spoiler: Tento díl je velmi podobný epizodě Gentlyho sestup (2014) seriálu Inspektor George Gently (od r. 2007), i když se případy odehrávají v jiné době. Považme: v dole je zabit horník úderem do hlavy, tělo je v podzemí, tam se mladému poldovi nechce, starý jde naopak zcela v pohodě, u jednoho se najde zlato, u druhého peníze ve skříňce, situace houstne (důl chtějí zavřít), policisté jdou po původu zlata (peněz), v zápletce se objevuje mladý zamilovaný pár, ukazuje se, že jde o bratra a sestru (nevědí o tom), mrtvý je otec obou zamilovaných sourozenců... A vrah? Vrahem je otec, který dlouhá léta vychovával dítě s vědomím, že je jeho a když se dozví pravdu, tak „vypění“. Motivem je tedy dávná nevěra. (WikingVik)

Reklama

Reklama