Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Recenze (331)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Občas trochu zdlouhavé, občas hodně vtipné a že mi tenhle humor většinou fakt seděl. Škoda hodně nevyrovnaných hereckých výkonů a ne vždy úplně zvládnutého timingu. Osobně bych některé scény pro údernost střihnul dřív, ale to je obecně problém některých českých komedií. Jinak je to ale dost zábavné, vtipy jsou často gradované i napříč epizodami. Klidně se ještě mohlo místy přitlačit na pilu, potenciál to úplně nevytěžilo a hluchých míst tam málo taky nebylo. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Trpaslík rozhodně není tak dobrý jako Čtvrtá hvězda. Místy moc tlačí na pilu, místy je zbytečně vulgární. Ale maloměstský humor je skvělý a vlastně všechna ta přání - a zejména pak jejich provedení - se mi velmi líbilo. Ano, moje zlomyslné já plesalo při konci každého dílu. Hvězda navíc za poslední díl se Stáňou v chatě. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já nevím co se všichni rozčilujou... Trpaslík je úplně v pohodě. Zručně balancuje na hraně vulgarity a rafinovaného humoru. Příběh je vcelku originální. Postavy jsou barvité..... Jasně, žádná díra do světa to není, ale v zásadě to není nic proti ničemu.. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

My kind of crazy. Nevím kolik toho ze seriálu bylo myšleno vážně, ale má to skvělou rovnováhu absurdních situací, dobře vykreslených postav a neúmyslně komických situací. Velký rozpočet a kvalitní scénář ruku v ruce pomáhají skvěle vykreslit dopady přání, nulová snaha o přístupnost dětem zase dává volný průchod hláškám. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštní věc, tenhle Trpaslík. Od téhle dvojice scénáristů jsem, koukám, viděl Čtvrtou hvězdu a Kdyby byly ryby a od Prušinovského ještě něco málo k tomu, a všechno to nestálo za moc, někdy dokonce i podstatně za méně. Tenhle nápad a jeho zpracování bylo ale natolik trhlé, v tom dobrém smyslu, že mě to až překvapilo, a to dokonce i, na Českou televizi, určitou mírou nekorektnosti. Suchánek, Procházková, Hofman, Taliánová, Nárožný... se do svých rolí hodili a jejich etudy prostě stálo za to sledovat. Prostě to bylo fajn. Asi ne úplně celé díly, mělo to svoje slabší i silnější chvilky, ale celkově je to pro mě překvapením, jaké jsem z české televize i České televize skutečně nečekal. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bizarních českých seriálů se poslední dobou vyrojilo dost a dost, např. Kosmo nebo Vyšehrad. Teď tu máme Trpaslíka, který má hezký nápad a ze začátku je vskutku poutavý. Ale po třetím díle, máte pocit, že se seriál nedokáže nikam posunout. Drží prostě svojí linku a nevybočuje, což je podle mě škoda. Některé fóry jsou bezvadné, některé jsou šílené a některé lehce trapné. Každopádně si to ty tři hvězdy zaslouží a tleskám za originalitu. Nejlepší postavy pro mě: Suchánek, Hofmann! ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Další povedený český seriál. Sice některé díly byly méně povedené než jiné, ale jako celek je to nadprůměr. Dobré obsazení a některé výborné scény za těch 6 dílů stojí. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tohle hodně zabolelo. To má být nějaké nepovedené devadesátkové retro (Run DMC?)? Nechápu. Dialogy šustí papírem, postavy jsou buď klišé (matka, otec) nebo napsané totálně nerealisticky (děti). A jestli to má být nedejbože komedie, tak je to opravdu hodně smutné. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem ptákovinu a dostala jsem... ptákovinu. Ale tak zábavnou a svěží, že jsem se začala těšit na pondělky. Od "Okresního přeboru" (Náhoda? Nemyslím si.) tady nebyl lepší komediální seriál, na některé scény budu ještě dlouho vzpomínat. A abych nezapomněla, životní role Martina Hofmanna, v "Ulici" je toho kluka škoda. BUDE KAŠE? ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Zvláštní počin. Musím však říct, že zde herecké obsazení zcela jednoznačně táhne celý seriál a díky němu je snesitelnější celkem nudný rozvleklý děj. Je tam samozřejmě i pár světlých či vtipných momentů, ale myslím, že by se to celé mohlo odehrát v maximálně třech dílech, aby to neztratilo drive. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Povedené. Nejvíc zde exceluje Martin Hofmann. Poslední díl skvěle dotažený ad absurdum maximum. A za některé části scénáře bych Kolečkovi s Prušinovským dala metál. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Docela dlouho jsem odkládal tento seriál, i když jsem tušil, že od dua Prušinovský-Kolečko vycházejí originální scénáře. Tady se to potvrdilo stoprocentně a vrátilo mě to do sedmdesátých a osmdesátých let, kdy letěly bláznivé filmy a seriály z pera Miloše Macourka či Václava Vorlíčka jako Jak utopit doktora Mráčka, Bambinot, či Křeček v noční košili. Sice tady je humor hrubší, který je určen spíš pro dospěláky, ale s duší dítěte plné fantazie. Trefují se v něm do spousty zažitých společenských i vztahových nešvarů. Co mě mírně zklamalo byly herecké výkony, které mi přišly v průběhu hodně kolísavé, ale co se týče televizní tvorby tak pro tu to stačí. Ale naštěstí to mělo spád, humor a nebylo to dlouhé. Takže za sebe můžu doporučit - 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

co to ku.va bylo?Prušinovský umí,ale tady je úplně a celkem by mě zajímalo proč tohle vlastně vzniklo.Po prvním díle nevidím důvod proč sledovat dál.zasmál sem se jen jednou těsně před koncem,jinak zmar a bída...10%...po 4 dílech to hodnocení trochu upravím.Koukat se na to dá a chvílema je to celkem i vtipný...60% ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

První díl katastrofa, další už lepší, ale pouze tím, jak se hromadí nesmyslná přání, jejichž potenciál je ale vždy využit tak na třicet procent. Trpaslík sice dovede splnit jakékoli přání, ale bavit mezi ně nepatří. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Slusny napad, misty se divak i zasmeje. Postava pravnika Novotneho tahne cely serial, vlastne podobne jako Abrham, jen jinym smerem. A co si budete prat Vy:-)? ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní a rychlý rozjezd před finišem zpomaloval, ale i tak to byla super oddechová podívaná. Prostě klasický Prušinovsko-Kolečkovský výtvor ale jako vždy nezklamal a dokázal i zabavit ! Bude kaše? ()

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama