Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - COVEN (50%) Sklamanie roka. Už po zopár minútach prvej časti som checkoval wikipediu, či to točili rovnakí ľudia. Hrozná réžia (wtf 90°uhly kamier), hroznýýýý scenár (wtf Stevie Nicks?) a to podliezanie Twilight publiku ma totálne odrovnalo. Mala to byť najlepšia séria - voodoo, New Orleans, južanská gotika, čarodejnice - no vyšiel z toho áčkový Twilight s fajn gore a skvelými hercami (fakt všetci, no najmä oceňujem mladé herečky, ktoré nezaostávajú za oscarovými kolegyňami). Koreň problému je odklon od hororu k tínedžerskej hororovej komédií a rezignovanie na pranierovanie americkej spoločnosti. A ani to napätie nefunguje, totižto hlavné hrdinky už nie sú nevinné obete, ktorým sa dejú hrozné veci, ale mocné čarodejnice, ktoré keď zomrú, tak ich niekto oživí. A ten príbeh o hľadaní New Supreme? Fakt? FAKT??? Doteraz neverím... ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Může obsahovat spoilery. Zhlédnuto jako poslední série z těch co jsou doposud dotočené. Do třičtvrtě série jsem se dívala s titulky , na poslední díly česky. Výjimečně musím konstatovat, že je lepší český dabing. Speciálně pro Jessicu se hodí dokonale. Od prvního dílu jsem si oblíbila Sarah Paulson, kterou jsem ve 4. sérii nemohla vystát a samozřejmě Jessicu. Intro série je jedno z nejstrašidelnějších, takže jsem ho většinou přeskakovala :D). Ve druhé sérii jsem nemohla vystát Lily Rabe ale zde zazářila i s tím svým super outfitem :) to samé Myrtle Snow - "rudá hlava" :D). Emma Roberts měla zajímavou roli a hrála to perfektně ale většinu času mě tam nezajímala. Děj se mi vcelku líbil i když bylo něco přestřelené ale na Asylum se to vůbec nehrabe. Závěr mě tedy docela naštval, čekala jsem nějaké mega drama rozuzlení, tohle bylo kapku předvídatelné. :). Nechci sérii shazovat, myslím že byla o kapku lepší než ta čtvrtá (i když ta končila dramatičtěji). Hudba byla perfektní jako vždy. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - v mnohém podobná těm předešlým a přece jiná. Na první pohled mě zaujal čarodějnický svět, jeho hierarchie, zákonnitosti, tradice a vlastně všechno, co s ním byť jen okrajově souvisí. Velice jsem uvítal obsazení Kathy Bates, která si svou roli chladnokrevné masové vraždkyně z let minulých užívala s grácií (hned jsem si přitom vzpomněl na Misery). Věrně jí sekundovala její hlavní protivnice Angela Bassett. Nicméně hlavní hvězdou byla jako vždy Jessica Lange jako Nejvyšší - označení, které jí sedlo jako ulité. Díky seriálu se mně dostala do podvědomí Stevie Nicks, jejíž Seven Wonders si rád čas od času pustím do uší. Zkrátka jsem se již potřetí nechal hezky unášet na AHS-vlně, která byla tentokrát plná kouzel, intrik, vraždění, ožívání, morbidity a mnoha dalších věcí. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejpovrchnější young adult série American Horror Story, která zezačátku učaruje klasickými popkulturními hrátkami a šokuje odvahou vystupňovat celkovou ujetost a úchylnost mnohdy až za únosnou mez, ovšem zhruba v polovině mi došlo, že vlastní pravidla hry se obrátila proti seriálu a necítím u něj absolutně žádné napětí a zájem o jeho postavy (s čestnou výjimkou kouzelné hipísačky Misty Day). Je to škoda, protože stačilo trochu méně líbivého klouzání po povrchu a trochu větší odvaha v rámci určených žánrových mantinelů, a mohla to být pecka alespoň na úrovni prvních dvou sérií. Coven je ale poměrně únavný a vlastně mám pocit, že celá tahle hororová hitparáda sklouzla do těžkého samoúčelu. Mnohé zachraňují herci a styl, ale už to paradoxně pomalu ztrácí kouzlo. Za nějaký čas možná zkusím Freak Show a uvidím, jestli má Ryan Murphy ještě co nabídnout. 60 % ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sklamanie. Ja som naozaj čakala, že si dajú aspoň rap battle na ukončenie tej rasovej vojny. A oni sa namiesto toho.... :D No nič, o monogamií nepočuli, incest privítali, aj keď nedopadol úplne dva krát bez ujmy na živote, upaľovanie, woodoo, zatratenie, kurvy, znásilnenie ako na lusknutie a blablabla, ale čo je hlavné, Coven je kúsok umenia, ktoré sa jemne inšpirovalo GOT a povraždilo všetko, čo sa mihlo pred kamerou. Vítaný je rasizmus, vyberali si navyše veľmi pekných, čiernych otrokov. Toľko všetko, tento divný pokus o zakladanie pouličných gangov sa mi páčil. Ale teda, posledná časť vyzerala naozaj, ako keby sa rozhodli, že sa im už nechce a radšej si idú po kura do toho KFC na rohu, v ktorom pracuje tá čierna slečna, a napľujú jej do ksichtu, lebo nestíha. Potom sa kurva ten filmový štáb vrátil, upatlal špinavými rukami scenár a dotočil "záver". Ale aj skrz jednu pokazenú časť sa oplatí si tú čarovnú skrinku zapnúť znovu a pustiť si to namiesto politickej debaty, v ktorej (už teraz starý) pán prvý čierny prezident očarováva poctivých rasistov. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)
  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)

Reklama

Reklama