Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (497)

Flego 

všechny recenze uživatele

Kým skončia úvodné titulky, určite si zamilujete hlavnú postavu. Usporiadaná milujúca rodina, prejavy lásky na dennom poriadku, cestovanie za prácou, ktorú Michael nadovšetko miluje... ale bohužiaľ dostal výpoveď. V ten osudný deň k nemu prisadne vo vlaku neznáma žena a ponúkne mu peniaze a malú službičku a vtedy sa roztočí kolotoč udalostí... Liam Neeson má podobné filmy rád a okrem vážnej polohy, dokáže stále čo ponúknuť aj v akčných filmoch. Na obmedzenom priestore vlaku tvorcovia ponúkli neuveriteľnú akčnú jazdu, plnú zvratov a jázd kamerou, čo určite dodáva filmu vyšší punc. Príbeh sa časom príliš komplikuje a stráca prehľadnosť, čo je veľké negatívum. V každom prípade ide o poctivý akčný snímok hodný pozornosti. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak takhle má vypadat kvalitní špičkový akční thriller. Liamu Neesonovi tyhle role parádně sedí a film diváka drží celou dobu v napětí. Alespoň já u filmu seděl jak přikovanej a celou dobu byl v napětí, kdo za to vlastně může, co se to vůbec děje, jak to dopadne? Já musím dát 5*, ten film prostě nemá žádnou chybu. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson sa stane revízorom proti svojej vôli v područí nebezpečnej intelektuálky. Ale on je pripravený, tiež totiž číta knihy. A rozoberá idúce vlaky. A odhaľuje sprisahania, aj keď nemá ani mobil. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

A opět je tu Liam, opět jako cestující, tentokrát z letadla přestoupil na vlak. Je přeci jen o něco tvrdší a jako bejvalej polda umí i rány rozdat a více zabojovat. Stejně jako u Non stopu má film šťávu a napětí prakticky do doby, než proběhne odhalení a vlaková akce, pak se z toho stává solidní průměrné digitální Béčko s jasným a dokolečka se omílajícím dějem. Ale ať je to jak chce Liam je pro mě od dob 96 hodin akční hrdina numero uno a ať je scénář kolikrát sebepitomnější, když vezme do ruky telefon a začne komunikovat, opět se natěšeně připoutám k TV a neodtrhnu se až do závěrečných titulků. Takže za mě je tento film výborná oddychovka a relax, který jsem si užil od začátku až do samého konce. Už teď se těším na akce v dalších dopravních prostředcích. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle může přijít napínavé snad jen lidem, kteří si zrovna odložili mozek na věšák a filmové city hodili zrovna do pračky. Protože tenhle film od samého začátku blafuje, staví na premisách vycucaných z prstu, na nelogickém chování postav a nakonec i na značně chatrné a pitomé zápletce plné klišé a nepravděpodobností. Např. Liam (tedy jeho postava) si půjčí od náhodného cestujícího mobil, a najednou mu na něj zavolá ona tajuplná žena. Kurnik, jestli neměla někde podél vlaku rozestaveny přijímací satelitní stanice, fakt by mě zajímalo, jak během chvilky to číslo zjistila. Nebo vystoupí chlápek z vlaku, a protože mu Liam (tedy jeho postava) napsal do novin, ať volá policii, tajemné ženě se během asi tří minut podaří zorganizovat zabití chlápka. Tomu říkám výkon! Navíc není důvod ho zabíjet, protože o zavolání té policie nakonec jaksi šlo, že? Taky by mě zajímalo, kdo teda zabil strojvedoucího, když černoušek byl mimo hru, jestli tajemná žena nějak neovládala teleportaci? Atd., atd., jedna nesmyslnost se kupí za druhou, takže to začíná být uvěřitelné asi jako setnutí sedmi hlav drakovi rezavou vidličkou, a protože i postavy se chovají podle libovůle scenáristy, nikoliv z nějaké vnitřní charakteristiky, a jsou to obyčejné plakáty, stojí celý film včetně mizerných triků za vy... vy víte co. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další spolupráce dvojice Jaume Collet-Serra - Liam Neeson, to jsem si samozřejmě nehodlal nechat ujít – zvlášť když se v kolonce hereckého obsazení objevili i známé jména jako Vera Farmiga, Sam Neill, Patrick Wilson. Ti tu však byli bohužel spíš jen do počtu a to bylo celkem zklamání. Stejně jako nepříliš zdařilé digitální vykolejení vlaku. Jinak má příběh již celkem zažitou „kostru“, což už asi někoho nudí – tomu se ani nedivím. Jen se vymění dopravní prostředek a jde se pátrat po dalším „neznámém“, jen tentokrát nepůjde o vyděrače teroristu ale neznámého cestujícího. Liam Neeson patří mezi moje oblíbence, ale tady mu občas docházel dech, jako by ho to snad už ani nebavilo. Akčních scén / soubojů tu moc nebylo (tedy na můj vkus), což byla taky škoda. Obyčejný průměr – nic světoborného… ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám líbilo NON-STOP, tak je to vlastně totéž ve vlaku, takže příště se těším na Liama Neesona na lodi :-) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Film tak dementní až mi přijde stydno se nad něj povyšovat. Collet-Serra je jeden z nejlepších současných žánrových režisérů a svými nápady a dynamikou prakticky vždycky vybojoval z naprosto strašlivých scénáristických kusů alespoň průměrný zážitek. To samé platí i zde, ačkoli si dovolím tvrdit, že takovouto zvlčilost v ruce ještě nedržel. Moje tajná teorie je taková, že Serra totiž scénáře nečte, ale aby ušetřil čas, tak je rovnou přepisuje obraz po obrazu do technických scénářů, potažmo storyboardů. Na stránce 109 už pak rozhodně neví, o čem byla strana devět, což o to, on nejspíš ani neví o čem byla strana 107, ale místo toho si tam vymejšlí, jak se budou lidi v dlouhých digitálních záběrech řezat sekerama a kytarama za asistence poletující kamery a za to já ho mám rád. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Liam je kvalitní herec a v tomhle filmu to opět ukázal. Napinavé od začátku až do konce z výborným koncem, parádně zamotaný film. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se být za decenta, takže napíšu, že se film tvůrcům příliš nepovedl a ty sprosťárny si budu jen myslet. Nikdy jsem neměl nic proti Liamu Neesonovi, takže jsem s ním zachraňoval dceru i manželku, procházel se s ním po náhrobcích a vždycky jsem byl poměrně spokojený, ale do toho vlaku jsem s ním nastupovat neměl. Myslím, že by bylo férové, kdyby měl film podtitul: Jak stárnoucí pojišťovák ke štěstí přišel. To by mě alespoň varovalo. Liam Neeson už na tuhle roli opravdu neměl, příběh byl hloupý a předvídatelný, závěr příšerně stupidní a fakt jsem se nebavil. Druhou hvězdičku jsem udělil za to, že v reálu nebylo ublíženo žádnému vlaku. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušně odsýpající snímek se skvělým Liamem Neesonem, který ani ve vlaku nenalezne kýženou klidnou cestu do cílové destinace. The Commuter nabídne vcelku jednoduchou nosnou myšlenku, která je "zabalena" do zajímavě nasnímaného akčního vizuálu, jenž se místy blíží podobnému počinu s podtitulem "Non-Stop". Bohužel, zatímco u snímku z roku 2014 jsou všechny akční a filmové aspekty krásně vybalancované, tomuto snímku se to jakýmsi záhadným způsobem moc nedaří. Pomyslným posledním hřebíčkem do rakve je vyjma praštěného finále i zcela nevhodné užití "CGI" efektů, které vypadají jako z nějakého laciného pořadu na lokální televizi. Škoda, potenciál na další skvělý akční film zde vážně byl. „What have you done to my wife and son?“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jaume Collet-Serra začal tak trochu vykrádat sám sebe. Neeson se tak oproti NON-STOP jen přesunul z letadla do vlaku, ale princip zůstal víceméně stejný. Jen to nebylo tak zábavné. Nějak se mi nepodařilo se dostat do té hry a hádat společně s hlavním hrdinou. Možná je to dáno i tím, že jsem měl neustále dojem, že si záporák mohl a měl poradit jinak a nechat Neesona jet v klidu domů. V závěru sice nějaké vysvětlení přišlo, ale to mi moc nevyhovovalo. Nicméně i tak se jedná o solidní jednohubku, protože Liam je pořád ve formě, dojde i na nějaké efekty a povedl se i casting. Každopádně z dosavadní spolupráce Collet-Serra-Neeson se jedná o zatím nejslabší kousek. 60% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po Taken (2008), Unknown (2011) a Non-Stop (2014) jsem očekával další thriller od stále stejných tvůrců. Ovšem Commuter už nefunguje. I když je Liam Neeson stále stejný řízek jako před deseti lety, tak scénář už je tolikrát propíraný, že už to není ani terno, ani zábava. Prakticky stejný koktejl už tu byl minimálně tři filmy a Cizinec ve vlaku už nemá smysl táhnout stále stejný vzorec. Navíc i když je to nepředviděné, tak divák tuší jak se příběh bude vyvíjet. Náznaky finále jsou tu zjevné. Je hezký vidět Veru a Patricka v jednom filmu od Conjuring. Taky vidět Sama Neilla. Ale ani oblíbený Patrick Wilson tu nezmůže víc, než na průměrný film. Vykolejení vlaku je navíc otřesný cgi a přehnaný skok Neesona je jak ze špatného filmu. Docela jsem se těšil, ale tenhle vzorek je už prostě vyčpělý. (50 %) ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Nemam rad trash filmy, lebo mi nepripadaju vtipne. A hlupy prekombinovany imbecilny trash, ktory sa naviac cely cas tvari vazne ma naviac neskutocne nudi. Neeson by sa uz mal konecne vysrat na svoj stereotyp poslednych rokov a zaroven aj na packala Serru, ktory si svoj limit pre kvalitne filmy vycerpal pri filme Run All Night. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zabíjačka času, ktorá sa hodí na horúci letný deň. Človek má uvarený mozog, teda nechce rozmýšľať a dokáže zhovievavo mávnuť rukou nad občas nelogickým, fyzikálne podivným, na záver zbytočne nadstavovaný vlakový výletom. Ak Vás nenadchol film NON-STOP, tak tu si myslím zažijete porovnateľne tuctový koľajnicový klepot. Teda tak trochu Vražda v Orient expresu prerobená pre potreby pána Liama Neesona. Škoda lacných a špatne zvolených trikov. Škoda tuctovej zápletky a vyústenia. Ale je to vlastne škoda? Keď chcete vyrobiť podpriemer ktorý neurazí a predá sa, a to sa Vám vo výsledku aj podarí? Osobne som sa nechal ukecať pre ďalší "96 hodinový" výlet skrz účasť mojej veľkej obľúbenkyne menom Vera Farmiga. A preto jej udeľujem jedno malé bezvýznamné mínus. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Zajímavé thrillerové téma. Charismatický Liam v roli, kterou u něj vídáme poslední dobou často, tak pro něj asi nebylo složité zahrát znovu něco podobného. Film se rozjede pěkně, ale všemocnost "ťěch druhých" byla na mne až moc... 70% ()

SEVERUS22 

všechny recenze uživatele

Vidím,že hodnotenia a komentáre sú tu pomerne prísne.Ja to až tak zle nevidím,Liam Neeson má stále čo ponúknuť,hoci je viditeľne starší a radšej by som ho už videl v niečom hodnotnejšom,kde by zas po dlhom čase predviedol svoj skutočný talent.. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Hladanie jednej osoby v dave Liamom bolo zaujimavejsie v lietadle. A Vera tiez uz bola ovela lepsia babkarka vlakoveho cestujuceho. ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

To je zase překlad... Cizinec ve vlaku.. Se divím, že to nemá něco jako "Šílenec v kupé", "Svědek v ohrožení", nebo tak podobně. :-D Pominu-li plno nelogičností (jako např. že po té mega-bouračce vlaku neměl nikdo z 20 lidí ani škrábanec, nebo že Michael identifikoval prvního, kdo mu přišel, že vypadá podezřele; rovněž ten namistrovaný zazobaný přičmoudlík, že by jel vlakem??), tak se mi film fakt moooc líbil, a dokonce překonal má očekávání (kterážto pro mne byla jasná páka, stačilo si jen přečíst jméno režiséra+hlavní role ;)). Napínavé a zajímavé od začátku do konce, plno zajímavých, nečekaných zvratů, super akčních scén... A Liam Neeson je furt ještě jura (jak tu má občas někdo probléby s jeho obsazením), navíc na svůj věk skvěle vyzerající. ;-) Škoda, že má oblíbená Vera Farmiga nedostala trochu více prostoru (když nepočítám telefonáty), ale nevadí, i tak jsem velmi spokojená. A ještě něco. Při té scéně pod vlakem jsem strachy ani nedýchala, to bylo tedy super psycho! Málem jsem si kákla do gatěk. :-D Být v podobné situaci je pro mne doslova noční můra! Tuhle jsme byli s malým synkem na exkurzi v depu DPmB, a jen jsem tam zmerčila ty šaliny s těma ďourama v zemi pod nimi, málem to se mnou seklo. :-) Což teprvá, když se chtěl synek neustále pod ty šalinky chodit dívat (jak taky jinak, kdybych měla hrůzu z výšek, nejspíš by toužil se mnou vyšplhat na Ajfelovku :))). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě to fakt chytlo. A to hned v samotném úvodu, kde je v poklidu představeno prostředí vlaku i s jeho cestujícími. Ten cit pro detail, kdy se kamera soustředí na různé drobnosti, diváka vyloženě vtáhne do svého prostředí. A pak se rozjede zápletka, která taky zaujme a vyvolá zvědavost, byť je teda ve finále co do logiky za vlasy děsně přitažený konstrukt. Překvapila mě i trochu umělohmotná, ale uspokojivě fyzicky nasnímaná akce bez zbytečných střihů. Což je pro 65-letého Neesona (a trikaře) hodně slušný výkon. Jakkoli občas vypadá, že ho dohání stáří, pere se tu zase jak pes. Ty videoherně digitální a přepálené CGI sekvence nejsou sice úplně dobré, ale zase se to nebere úplně 100% vážně, takže to zas tak nerušilo a spíše jsem se jimi jednoduše bavil. ()

Reklama

Reklama