Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Hned v prvních dílech máte odpověď proč někteří muži ubližují ženám...kdo za to často  může? Ženy kdo jiný a dokonce i matky.  Týrání, šikanování  chlapců apod praktiky, o kterých se nesmí mluvit vedou často k psychickým poruchám a vyúsťují v násilí.

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Pozerám že Temný Prípad (True detective) sa vykráda naprieč československom.

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Za mě je to dobrá kriminálka opět z jiného místa než Prahy. Je jasné že Praha je velmi lákavá pro svou velikost a snadnou dostupnost a proto jsem rád za kriminálky jako Policie Modrava a Temný kraj které se odehrávají mimo metropoli, ačkoli u Temného kraje je to jen částečné jelikož se některé případy prolínají se zločiny z metropole.

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Ač byl avízován seriál plný záhad a mystičnosti, dodali nám řekla bych průměr. A nakonec jsem zjistila, že seriál byl zřejmě pojmenován podle nádoru Petra Kraje, který měl v hlavě. Doktor, mimochodem manžel jeho milenky, řekl, že je tam temný kraj nádoru. Takže za mě celkem zklamání. A teď, po shlédnutí pěti dílů z 2. série, musím konstatovat, že první série byla ještě o dost lepší, než druhá.

Moiki

Moiki (hodnocení, recenze)

Není náhodou řečeno že je to okresní oddělení? Stejně jako je oddělení z Klatov v Modravě

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

LaSi

Novákové je nyní 35, při natáčení 33. Za předpokladu že na policajta se jde po střední, tak mohla mít postava 10 letou praxi. Vzhledem k velikosti okresku a oddělení kterému šéfuje to není zcela nereálné. Spíše bych se zamyslel nad tím, proč taková obec má vůbec kriminalisty a ne běžné pochůzkáře

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Ty tri byly původně za účast Vaculíka, Kostkové a Kajnarove, bohužel po čtyřech dílech s bidou jedna. Takových nesmyslů a ten vousatý blb, do toho odpadu fakt moc nechybi...

LaSi

LaSi (hodnocení, recenze)

V komentářích mne zarazily 4 tvrzení, že zraněný retriever byl zaměněl jiným psem.
Souhlasím s Riskym (viz jeho komentář), že pes je tentýž zlatý retriever, kterého maskéři uměle zablátili, aby vypadal dostatečně zuboženě.
Kdo nevěří, ať se pozorněji podívá na dané scény: http://play.iprima.cz/temny-kraj?cat[]=EPISODE

*
Mě osobně zarazil fakt, že seriál zachycuje 2 policejní oddělení ve 2 různých městech a "čirou náhodou" v obou vyšetřovatelům šéfuje ženská (postavy K.Novákové a Z.Studenkové). Podle mne se tímto seriál zařazuje do žánru "sci-fi". :)))
Pražskou šéfku bych ještě brala/zkousla, ale postava příliš mladé Hamplové (K.Nováková) v roli vedoucí je pro mne naprosto nerealistická/neakceptovatelná, zvláště pak s ohledem na její povahové vlastnosti typu "mouchy vemte si mě" hraničící s naivismem.

na příspěvěk reagoval Shakaar

PRINC1

PRINC1 (hodnocení, recenze)

Abych řekl pravdu zatím nic moc uvidím jestli se serial nerozjede ještě počkám na druhý díl pak se rozhodnu jestli koukat a nebo si najít jiný serial .

Risky

Risky (hodnocení, recenze)

Se soudy počkám na pár dalších dílů a uvidí se, jestli se postavy nějak rozvinou. Na další díl mě ale seriál láká, takže zatím nic úžasného, ale fajn to je.

Silvana

Silvana (hodnocení, recenze)

Studenková tam bola akože načo ??? Jej postava je úplne zbytočná, asi sa nasilu potrebovala objaviť v nejakom seriáli.

Ephemeris

Ephemeris (hodnocení, recenze)

Nie je už tých českých detektívnych seriálov nejako príliš veľa? Ide to na úkor kvality.

Fjera

Fjera (hodnocení, recenze)

Jitka a Kateřina Bártů touží po dalším šedém čtverečku v hodnocení?

Reklama

Reklama