Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze (167)

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Sice se první série rozjíždí docela pomalu, ale po shlédnutí všech dílů jsem velmi překvapená, že i v české produkci se dá vytvořit relativně uvěřitelný temný krimi/drama. Sice mi teda ten hudební podkres hodně připomíná Diablo II :-D , ale na český poměry je to prostě koukatelný. A to si zaslouží o hvězdičku víc, než by mělo. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Pomalé sice, ale vůbec ne špatné. Nebo docela dobřé, ale dosti pomalé. (Uháčkovala jsem šálu a neuteklo ani jedno očko:-))) Některé věci dosti humorné ( např.Pepa píše v zimě svou knihu na nezateplené půdě. Jeho přestavitel na můj vkus dost přehrává. Telenovelní linka Krajova syna.) Za Egona jedna hvězda navíc :-)) ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

ZATÍM po dvou dílech předčasné hodnotit i když . . . To s tím psem byl trapaaas !!! V lese leží chlupáč a pak si veze jiného . Kdo za to může , kdo za to může . . . Jinak je tam Vaculík asi jediný , solidní herec na tento žánr . Ten Teplý ml. tam je asi omylem , takže stojí to celé na jednom herci . INU , není to málo holky Bártovic ????? Myslím , že lepší už to , asi , nebude . ()

Schuldiner

všechny recenze uživatele

Prosim vás, proč se na to vůbec díváte??? To vážně čekáte, že by to mohlo bejt dobrý??? Si děláte srandu, ne? Český krimiseriály, nebo kriminálky všeobecně, jsou totální sračky, protože to prostě neumíme, vůbec!!! (Kájínek, Gangster Ka, Příběh kmotra, Expozitura, Sametoví vrazi, Kriminálka Anděl.. atd..atd.. prostě křeč se bije s vyloženou trapností...někdy vítězí ta, jindy ona..) Navíc... upoutávky k tomuhle mi vážně hodně přípomínaly True Detective (Temný případ), ale samozřejmě s úrovní naprosto neoriginálních a rádoby-holyvůdsko-vypadajících trapných debilů... A NAVÍC... hraje tam Vaculík proboha (!!!), jeden z našich nejhorších neherců... Tenhle seriál nemůže nikoho ničim lákat... Nechápu.. Samozřejmě.. nebudu tomu dávat ani pár vteřin, tady se totiž rozhodně zmejlit nemůžu! ()

kolacky 

všechny recenze uživatele

Ano, první série ušla. Až na to hysterické a melodramatické Když ho zachráníš, zůstanu s tebou... Ale ta druhá, to je síla. Žvanění, tragické, kyselé nebo zapšklé obličeje, dráma až na půdu a v podstatě se nic neřeší - neboli klasický a příšerný vztahový seriál až do těch konců. Škoda lidí a peněz. A kdyby se z těch dvou částí jednotlivých, hm, příběhů... sestříhal vždycky jeden, možná by to nebylo až tak hrozné, jaké to je. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (33)

  • Obec Ledečko se nachází kousek od Sázavy. Během léta hojně navštěvované vodáky. (Winster)
  • Filmovalo se také v kostele Zásmuky, Konojedech a Horních Krutech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama