Reklama

Reklama

Seal Team 6

(seriál)
  • USA Six
Trailer
USA, (2017–2018), 12 h 51 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Brianne Davis, Nadine Velazquez, Walton Goggins, Rus Blackwell, Donny Boaz, Angela Relucio (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Toto válečné akční drama, které napsal na Oscara nominovaný scenárista a veterán z vietnamské války William Broyles (Trosečník, Apollo 13, Mariňák) spolu se svým synem Davidem Broylesem, bývalým příslušníkem vojenské jednotky pro zvláštní operace, sleduje bratrstvo novodobých amerických válečníků z jednotky Námořnictva SEAL Team 6, ty nejlepší z nejlepších, jejichž mise s cílem zlikvidovat jistého talibanského lídra se zhatí, když odhalí amerického občana, který spolupracuje s teroristy coby džihádistický bojovník. Osmidílný seriál inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje práci těchto příslušníků SEALu, složitost jejich soukromého života a jejich rozhodování v momentech, kdy jim jde o život. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Ouwen k tomuto seriálu (2)

Seal Team 6 (2017) 

Ještě zpočátku mě to tolik nebavilo, na můj vkus málo akce a příliš mnoho dialogů, které se netýkaj toho hlavního, co představuje námět. Ale jelikož tvůrci vůbec nejedou na patos, a však na lidskost, má seriál nový rozměr. Vojáci o sobě tvrdí, že chrání nevinný a svojí zemi, ovšem maj pochybnosti, výkyvy, a každá akce je svym způsobem poznamená. Zmatený, podrážděný. Taky se vyvíjej a nakonec jsem si celou partu oblíbil, ačkoliv mnohé jejich činy nevyvolaj pěkné pocity. Nejvíc mě bavil Buddha, pak Bear (Tom Hardy?) a i ten Rip mi přirostl k srdci. Zbytek funguje taktéž skvěle, doplňují se a zajímal mě příběh každýho z nich. Potěšil samozřejmě aj Rus Blackwell v uniformě, kterého znám z Banshee. Záporáci celkem charismatický a jak scénáristi míchaj s kartama, když probíhaj dialogy mezi nimi a Ripem, mě dostávalo do úžasu. Akční scény ještě potřebují doladit. Zprvu mi vadila občas nepřehlednost, kvůli kameře. Strike Back skutečně představuje špičku, kde má divák o celé akci přehled. Naštěstí toto ale tvůrci zafixují a pokud dojde na stealth (noktovizor, tlumiče, pomalé plížení, minimalizovat střelbu, gestikulace, plazení) působí to realisticky, a na můj vkus prvotřídně (ačkoliv je to subjektivní pocit) - naštěstí poslední díl nabídne dvacet minut dlouhou přestřelku, která je dotažená k dokonalosti. Rko je samozřejmost. Konec filmu mě šokoval, byl chytrý a nečekal jsem to - jen aby to však nenarušilo realistický podkrez seriálu. Bavil jsem se i při humoru (derby s golfovými vozítky, ožralost bandy, popichování) a i když občas scénář působil malinko uspěchaně, jako celek to na mě zapůsobilo a bylo to i pořádně napínavé. Na druhou sérii se těším a věřím, že dopadne skvěle. ()

Série 2 (2018) (S02) 

SPOILERY: Přijde mi, že druhá série ač má o dva díly navíc, není úplně doladěná. Je znát, že dochází i prachy a tak třeba exploze nepůsobí velkolepě, celkovej děj se rozjíždí pozvolna a dupne se na to ke konci, proto mi finále přišlo zbytečně urychlené. Akční scény jsou víc střihlé, méně přehledné, ale pořád fajn a taktické. Pár novejch postav jsem si oblíbil hned, třeba Trevora. Občas funguje i nějaká ta psychika postav a napětí. Konec mi nepřijde moc dobrej, není to ani happyend, ale vzhledem k tomu, že další série nebude - tak tenhle cliffhanger mě vyloženě nasral. ()

Reklama

Reklama