Reklama

Reklama

Seal Team 6

(seriál)
  • USA Six
Trailer
USA, (2017–2018), 12 h 51 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Brianne Davis, Nadine Velazquez, Walton Goggins, Rus Blackwell, Donny Boaz, Angela Relucio (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Toto válečné akční drama, které napsal na Oscara nominovaný scenárista a veterán z vietnamské války William Broyles (Trosečník, Apollo 13, Mariňák) spolu se svým synem Davidem Broylesem, bývalým příslušníkem vojenské jednotky pro zvláštní operace, sleduje bratrstvo novodobých amerických válečníků z jednotky Námořnictva SEAL Team 6, ty nejlepší z nejlepších, jejichž mise s cílem zlikvidovat jistého talibanského lídra se zhatí, když odhalí amerického občana, který spolupracuje s teroristy coby džihádistický bojovník. Osmidílný seriál inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje práci těchto příslušníků SEALu, složitost jejich soukromého života a jejich rozhodování v momentech, kdy jim jde o život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 85%. Konečne akčný seriál kde sa len nekecalo, nebol naťahovaný a sústredil sa viac na postavy ako na patos. Akčná stránka, ale aj príbeh mali čo ponúknuť, nechýbala dravosť a sýrovost a veľmi tu zapasoval aj Walton Goggins. Som zvedavý na druhu sériu. 2. Séria - 70%. Celkom sklamanie. Vela kecov, naťahovania, malo akcie a poriadne sa to rozbehlo až v závere, ktorý sa ale vydaril a skutočne stál za to. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

8x8. Až na pár svetlých chvíľok bol tento seriál jedna telenovela. Nuda, samé riešenia vzťahov, "bratia" až za hrob, americký hrdinovia. Celé mi to prišlo ako banda víkendových vrahov za peniaze. Pár dní si pobudnú doma s manželkami ktoré svojich hrdinov ktorí ich ochraňujú pred všetkým zlom sveta nadovšetko milujú ale ako náhle odídu do práce tak plačú a rozmýšľajú ako ich podviesť alebo opustiť, veď ich tu hrdinovia nechali samotné na pospas všetkým zloduchom z okolia ! Víkendový vrahovia si odskočia medzi tým na nejakú tú misiu kde zabijú sem tam aj nejaké to dieťa ("videl si ako siahal po tom RPG ? Nie nevidel, ale to nevadí, sme bratia v zbroji a podržíme ťa, nič sa nestalo"). Prídu domov, vylejú si srdcia svojím ustarosteným manželkám a alkoholu. Ach. American hero koncept je už dosť obrahný zo všetkých strán ale asi v krajine kde má patriotizmus hlboké korene stále aktuálny a obľúbený. Mňa sa nato dívať nebaví. Mňa baví akcia. Tej tu bolo za všetkých 8 dielov asi tak 30%. Čo je smiešne málo na seriál nesúci v žánri Akčný/vojnový a s názvom "SEAL TEAM 6". ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ SÉRIE. Tady si tvůrci neujasnili, co chtějí předložit. Na to, že se jedná o minisérii s klasickou délkou epizod, musíme sledovat nejen tu hlavní linku, tj. speciální vojenská akce, ale i návraty z akcí a naprosto veselé opíjení a pohodičky, a dále rodinný život, převážně partnerské krize. A tyto tři linky vždy v každé epizodě. A navíc, každá postava z teamu je hlavní, takže těch „příhod“ je dost. Skoro to působí jako záměr k nějaké oslavě Ameriky. Někde jsem v komentáři zahlédnul i přirovnání k akční telenovele. Musím se přiznat, že tahle myšlenka mě po pár dílech taky napadla. A tyhle všechny věci právě (a bohužel) rozbíjejí podstatu akčního seriálu. Naprosto jiný level je například Protiúder. Výjimku tvoří ovšem poslední epizoda. Akce jak má být tentokrát minimálně do půlky a tahem. Návrat a různá shledání jsou logickým vyústěním a patří sem. Samotný závěr je nečekaná pecka mezi oči. Poslední epizoda je za 5*. Nemůže ale ovlivnit celkové hodnocení série - 60%. DRUHÁ SÉRIE. Tady to vidím hodně jinak než ostatní, protože pro mě je Dvojka o moc lepší. Vše, co jsem kritizoval v Jedničce, tady zmizelo a děj se věnuje tomu hlavnímu, činnosti seal teamu. Napětí na dobré úrovni, poučení o nepolepšitelnosti parchantů a taky krutá realita, kdy na úplném konci zařve i pár těch "hodných". Dvojka za skoro 90%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dramatický seriál s ohromným spádem. Mimo to, že jsou Američané opět vylíčeni jako téměř nadlidé, je ještě zajímavější linka sebereflexe člověka, který je programován na zabíjení, aniž přitom postrádá všechny korektivy standardní morálky. Onen zápas svědomí s potřebou příliš nemyslet je možná poutavější než samotný děj v prvním plánu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie po 2 a pol dielu. Pripada mi to ako mix serialov The Unit a Sleeper Cell. Podobne ako v Unite sledujeme nielen misie jednej vojenskej jednotky ale aj sukromny zivot jej clenov. Financne problemy, vychovu deti, partnerske problemy atd. Akurat serial nie je podany epizodne, ale v centre deja je jedna linia, ktora sa taha celym serialom. No a ta sa zaobera podobne ako v seriali Sleeper Cell bojom s terorizmom a praktikami talibanu. Mna to bohuzial v ziadnom ohlade nezaujalo. Clenovia timu a ich rodinne problemy mi boli ukradnute (dokonca aj môj oblubenec Walton Goggins pôsobi jak keby ho to nebavilo), hlavna zapletka mi pripadala roztahana. Ovela radsej by som prijal dynamickejsie epizodne zapletky. No a akcia je v takom tom realistickom taktickom vojenskom style, ktory mi pripada stereotypny a nudny. Celkovo mi to vôbec nesadlo a uprostred tretieho dielu som to vypol. Fanusikovia vojenskych serialov asi budu spokojnejsi. 4/10. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (5)

  • Příslušníci jednotky používají pozemní panoramatické brýle pro noční vidění do firmy L3 Communications Holdings - GPNVG (Ground Panoramic Night Vision Goggle). Toto zařízení je pro běžného smrtelníka skoro nedostupné hlavně ze dvou důvodů. 1. cena cca 38.000,-USD a za 2. zbrojní embargo neumožňující prodej do civilního sektoru - pouze pro armádu US a jeji spojence. (spider74)
  • Seriál měl mít původně i třetí sérii, ale televizní stanice History se nakonec rozhodla další epizody neobjednat kvůli klesající popularitě. (georgis22)
  • Příslušníci jednotky často používají německý samopal Heckler & Koch MP7 střílející mikrorážovým střelivem 4,6 x 30 mm. Tyto náboje byly speciálně navrženy, aby měly lepší účinek proti obrněným cílům a lépe překonávaly balistické ochrany a obranné prostředky. Munice u této zbraně má  jádro z tvrzené oceli oproti jiným samopalům kde je olověné nebo mosazné. Zásobník je na 20 nebo 40 nábojů. (spider74)

Reklama

Reklama