Reklama

Reklama

Seal Team 6

(seriál)
  • USA Six
Trailer
USA, (2017–2018), 12 h 51 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Barry Sloane, Kyle Schmid, Juan Pablo Raba, Edwin Hodge, Brianne Davis, Nadine Velazquez, Walton Goggins, Rus Blackwell, Donny Boaz, Angela Relucio (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Toto válečné akční drama, které napsal na Oscara nominovaný scenárista a veterán z vietnamské války William Broyles (Trosečník, Apollo 13, Mariňák) spolu se svým synem Davidem Broylesem, bývalým příslušníkem vojenské jednotky pro zvláštní operace, sleduje bratrstvo novodobých amerických válečníků z jednotky Námořnictva SEAL Team 6, ty nejlepší z nejlepších, jejichž mise s cílem zlikvidovat jistého talibanského lídra se zhatí, když odhalí amerického občana, který spolupracuje s teroristy coby džihádistický bojovník. Osmidílný seriál inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje práci těchto příslušníků SEALu, složitost jejich soukromého života a jejich rozhodování v momentech, kdy jim jde o život. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (2)

Seal Team 6 (2017) 

Americký seriál o akci komanda SEAL, které jde osvobodit svého exkolegu, kterého v Nigérii unesli teroristi z Boko Haram spolu s hromadou školaček. Strašně schizofrenní seriál, na jednu stranu je to dokonalé pětihvězdičkové inteligentní drama, kde je znát, že scénář psal někdo z tohoto prostředí, protože výzbroj, postupy, trénink jsou ohromně autentické, přesvědčivý je i soukromý život vojáků s defektními vztahy, poškozenou psychikou a dokonce i náznak morálních pochybností. Jenže na druhou stranu tohle realistické potápí jednak nevěrohodná zápletka, kdy se na únos školaček namontujou Čečenci a osobní mstitel, a kdykoliv promluví záporáci , rozjede sólo akci hlavní hrdina nebo se rozjedou dojemné momenty tak to padá někam mezi laciná hloupá béčka a nejhorší je v tomto první díl, který mne odradil od dalšího sledování a jen díky zdejším komentářům jsem pokračoval. Hodně velké mínus je i malý rozpočet ( nevěřím, že se točilo v Africe, Dubaji atd. ) a že se to ohání inspirovanou skutečností? Jo, Boko Haram unáší školačky, ale ostatní ji fantas. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Na rozdíl od kolegů musím hodnotit druhou sérii lépe, protože ta iritující laciná béčkovost z S01 skoro zmizela, daleko víc se přitlačilo na autentické vykreslení osobních vztahů, čímž tedy byla potlačena znatelně akce a stala se z toho taková inteligentní vztahovka, která má parádní akci až poslední dva tři díly, ale zato daleko víc vypointovanou. Za ten závěr a že mne bavila ta mladá atentátnice tasím klidně čtvrtou hvězdu. ()

Reklama

Reklama