Reklama

Reklama

Santa Clarita Diet

(seriál)
  • USA Santa Clarita Diet
Trailer
USA, (2017–2019), 14 h 37 min (Minutáž: 26–36 min)

Tvůrci:

Victor Fresco

Hrají:

Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Liv Hewson, Skyler Gisondo, Natalie Morales, Kaylee Bryant, Ricardo Chavira, Mary Elizabeth Ellis, Richard T. Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Bývali to obyčejní manželé, realiťáci, dokud se ona nezměnila a nezavedla je na cestu zkázy a smrti. V dobrém slova smyslu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (93)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% Moc šancí jsem tomu skutečně nedával, ale nakonec se z toho vyklubala příjmená záležitost, která postupem času chytne a zaháčkuje vás. SCD se dá nazvat sitcomem, avšak bez absence smějícího se publika. Stačilo pár dílů a všechny hlavní postavy jsem si skutečně zamiloval. Líbí se mi černý a nekorektní humor a vlastně i vymyšlená dějová linka. 2. série - 90% Pořád to skvěle funguje. Postavy jsem si už zamiloval, líbí se mi směr humoru. Příběhová linka se snaží být zajímavá, což se v jistých mezích daří. Spíš to u mě funguje díky chemii a vtipným situacím. Hlavně, všichni to jsou sympaťáci a celkově je to skvěle originální. 3. série - 70% Už je zde trochu cítit únava materiálu. Samotné vtípky stále fungují dobře, ale celkový příběh a jeho vývoj, tak trochu vaří z vody. Jako celek - tedy všechny série dohromady - je to ale skvěle originální a zábavné... ()

neo93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý originální seriál od televizní společnosti Netflix, který se nevidí každý den. Když se jednoho krásného dne, v městečku Santa Clarita v Kalifornii, probudí Sheila, realitní makléřka, manželka Joela, (který pracuje stejně jako ona v tomto odvětví) matka 16-leté dcery Abby, ještě netuší, jak moc jí to změní dosavadní život. Ráno vše vypadá normálně až na to, že ji neobvykle bolí břicho. Když však vyvrhne neskutečné množství zeleného slizu a to přímo v domě, který nabízí k prodeji, navíc v přítomnosti možných zájemců ke koupi, nevypadá to úplně na běžný den, zvláště když v této neobvyklé činnosti pokračuje také v koupelně. Krátce po tomto incidentu se Sheila dozvídá, že se stala nemrtvou, tedy zombie. Tak začíná tento seriál, který v dalších epizodách přináší ještě více výstředních situací, do kterých je zapojen nejen hlavní manželský pár v podání herecky výborně sladěného dua Drew Barrymore a Timothy Olyphant, ale i dcery Liv Hewson, tak i dalších lidí v jejich blízkém okolí. Není to pro ústřední postavy prostě jen tak, obstarat lidské maso a přitom zůstat, alespoň trochu normální rodinou. Z tohoto prostého faktu čiší největší porce vtipu v přijatelné míře, zároveň humor také stojí i na rodinných, sousedských či partnerských základech. Musím vyzvednout také hudební složku, která je bezchybná, zvláště v závěrečných titulcích. Seriál není úplně pro každého, ale pokud dokážete překousnout nějakou tu porci krve nebo utrhnutou část lidské končetiny, skvěle si užijete tuto rodinku, která má trošku netradiční zálibu. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

Je to divny..je to vlastne kravina, ale v necem proste zabavna..me hrozne bavi Olyphant, kterej hazi dobrej xicht a hlasku za hlaskou..drew skvela..ta dcera je na pesti..ale celkove se cast povedl..se serialem je to horsi, ale neco takovyho rict u neceho co sem prejel za vecer je tezky..hlavne je velka vyhoda ze epizoda ma 30min takze to utece rychle..idealni pred spanim.. :) ()

uodevr 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější zombie flákota od Shaun of the Dead, nejvíc šokující od Walking Dead. Amíci se fakt pochlapili, natolik odvážné gore, decentní míru bizára a neskutečně návykový nadhled jsem si opravdu ani netroufal slibovat, and yet! Suspension of desbelief dostává pekelně do těla, ale při nepřerušovaném bingu si člověk fakt ani nevšimne. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

No jo, sem tam jsou zombie nechutnosti poněkud za hranou, ale i tak je příběh průměrných maloměšťáků, skvěle zahraných Drew a Timothym, kteří se snaží s klidnou hlavou vypořádat s faktem, že se ze záhadného důvodu z jednoho z nich stal zombík, k neodolání. Nadšen ohlášením druhé série, netrpělivě ji očekávám... 2. série - Velký posun nahoru. Jako kdyby si s první sérií nikdo moc hlavu nelámal, že je to jen taková blbůstka, a po jejím (relativním) úspěchu si řekl "OK, tak to začneme brát vážně a dáme tomu nějaký rámec a úroveň". Nevěřil bych, že tomu dokáží dodat takové komplexní a v rámci možností smysluplné pozadí. Neustále mne u Santa Clarity baví ta snaha hlavních postav kombinovat všední a nevšední věci; třeba zabíjení nácka a večeře v té nové čínské restauraci. Timothy je sérii od série kouzelnější... 3. série - Ne že bych vítal zaříznutí seriálu, ale pravdou je, že třetí série mne až tak nedostala. Po úspěchu (?) té druhé se naopak tvůrci rozhodli "pořádně rozmáchnout" a už mi to celé začalo připadat takové dost překombinované... 90% (1. série - 90%, 2. série - 100%, 3. série - 70%) ()

Galerie (337)

Zajímavosti (5)

  • Prvá dve časti natočil režisér Ruben Fleischer. Jeho priezvisko v nemčine znamená "mäsiar". (Astonko)
  • V epizodě Sheila (Drew Barrymore) rozbije talíř, na kterém je vidět nápis „Prague Cas...“, tedy Pražský hrad. Všimne si toho i Sheila a zareaguje na to. (Wade)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama